Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitecheck

None
23 antwoorden
 • Dit is mijn website:

  http://corsa.tiscaliweb.nl
 • Tja, het ziet er grafisch allemaal heel erg mooi uit, alleen is het absoluut niet duidelijk waar je moet klikken en als je dan eindelijk een plek hebt gevonden weet je eigenlijk niet waar je naartoe gaat. Misschien kun je wat titles toevoegen aan de links in je pagina en duidelijker maken waar we moeten klikken.

  Daarnaast is je code redelijk overzichtelijk, maar je mist een doctype en je gebruikt tabellen voor je layout terwijl die daar eigenlijk niet voor bedoeld zijn. Ook kan ik je aanraden CSS te gebruiken.

  - Bas
 • [quote:cfab926666="BasHamar"]je gebruikt tabellen voor je layout terwijl die daar eigenlijk niet voor bedoeld zijn. Ook kan ik je aanraden CSS te gebruiken.[/quote:cfab926666]
  Mis.
  Tabellen zijn *juist* uitgevonden om een layout vorm te geven.
 • [quote:3b98c4d8c0="Phrea"]Tabellen zijn *juist* uitgevonden om een layout vorm te geven.[/quote:3b98c4d8c0]Ga jij nu ook al beginnen? Ik zal het nog een keer uitleggen:

  Tabellen zijn gemaakt om zgn Tabular Data in te presenteren, oftewel prijslijsten en dergelijke. Alles wat in principe in kolommen gepresenteerd moet worden. Door de slechte ondersteuning van layers in oudere browsers zijn mensen tabellen gaan gebruiken voor de layout, maar dit is niet juist. Met de komst van XHTML icm met browsers die dit goed ondersteunen dien je tables weer te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Dit in verband met accessibility. Dus gebruik layers voor layout!

  Pffff…. Dit forum is slecht voor mijn bloeddruk… :D :roll:

  - Bas
 • ik heb nog nooit een site gezien, die de bezoekers zo graag buiten de poort houdt als deze :wink:
  het duurde 3 minuten voordat ik doorhad, waar ik moest klikken.
  een "intro" pagina is nergens voor nodig, tenzij je bezoekers wilt waarschuwen, over de inhoud van de site. in alle andere gevallen, is het alleen een klik extra.
  het ziet er mooi uit verder, alleen heb je niet overal een titel staan.
  of modemgebruikers ook zo blij zijn met al die plaatjes, betwijfel ik…
  en bij alles waar je kunt klikken, staat geen beglijdende tekst, en de alt tekst bestaat uit ???.
  het spijt me geweldig, maar zorg eerst eens voor een goede navigatie, MET tekst, want een beetje rondklikken, nee, daar zullen niet veel mensen zin in hebben.
 • De plaatjes zien er wel mooi uit. De navigatie is een soort “puzzel navigatie” Ik keek met twee browsers, IE en Mozilla, ziet er hetzelfde uit, dat is wel goed.
  Met IE was ik op een pagina waar ik met de andere browser niet kon komen. Ik wist gewoon niet meer hoe ik met IE daar was gekomen. Voor een keer is zoiets wel leuk, maar om nu vlug eens rond te kijken…

  wimb
 • [quote:10d4107273="BasHamar"][quote:10d4107273="Phrea"]Tabellen zijn *juist* uitgevonden om een layout vorm te geven.[/quote:10d4107273]Ga jij nu ook al beginnen? Ik zal het nog een keer uitleggen:

  Tabellen zijn gemaakt om zgn Tabular Data in te presenteren, oftewel prijslijsten en dergelijke. Alles wat in principe in kolommen gepresenteerd moet worden. Door de slechte ondersteuning van layers in oudere browsers zijn mensen tabellen gaan gebruiken voor de layout, maar dit is niet juist. Met de komst van XHTML icm met browsers die dit goed ondersteunen dien je tables weer te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Dit in verband met accessibility. Dus gebruik layers voor layout!

  Pffff…. Dit forum is slecht voor mijn bloeddruk… :D :roll:

  - Bas[/quote:10d4107273]
  Hoe oud is die reden en in hoeverre zijn later de specs van tabellen verbeterd en aangepast?
 • Zover ik het heb kunnen vinden komen tabellen uit html 3.2 (niet 2.0) http://www.w3.org/TR/REC-html32.html#table[quote:eb2b183e29="W3"]HTML 3.2 includes a widely deployed subset of the specification given in RFC 1942 and can be used to markup tabular material or for layout purposes. Note that the latter role typically causes problems when rending to speech or to text only user agents.[/quote:eb2b183e29]Daar mocht het nog, maar er werd al wel gewaarschuwd voor fouten. Dan komen we bij html 4.0 http://www.w3.org/TR/REC-html40/struct/tables.html#h-11.1[quote:eb2b183e29="W3"]The HTML table model allows authors to arrange data – text, preformatted text, images, links, forms, form fields, other tables, etc. – into rows and columns of cells.[/quote:eb2b183e29]Het woord layout word gelukkig al niet meer gebruikt. (bedenk wel even dat html4.0 uit 1998 komt). We gaan door html4.01 is uit. Daar staat precies hetzelfde. Komt uit 1999.

  Bas z'n link (tevens te vinden in m'n sig) komt uit 2002. Dat is dus de huidige aanbeveling. Daarnaast wil ik ook even opmerken css1 uit 1996 komt en css2 een paar dagen geleden 5 jaar oud is. css3 is al candidate recommendation.

  Momenteel is de huidge markup standaard ook niet meer html4.01 maar xhtml1.0 en over een jaar (of misschien iets langer) wordt dat xhtml2.0.

  Daarnaast kan iedereen met gezond verstand ook weten dat tabellen daar niet voor bedoelt zijn. En dat je webpagina meer flexibel is met css/layers.

  Netscape heeft wat dingen verzamelt over web-standaarden: http://devedge.netscape.com/central/strategy/ vooral de case-studies zijn interessant.

  -termin8or
 • [quote:4a3e130f47]Daarnaast kan iedereen met gezond verstand ook weten dat tabellen daar niet voor bedoelt zijn. En dat je webpagina meer flexibel is met css/layers.[/quote:4a3e130f47]
  Dan moet je me toch eens uitleggen waarom een paar jaar geleden 99% van de layouts uit tabellen werd getrokken.
  Leg dan ook eens uit wat er dan zo duidelijk aan is dat tabellen niet zijn bedoelt voor het creeeren van layouts, terwijl tabellen daar bij uitstek zeer geschikt voor zijn cq waren [met een gezond verstand].
 • Goed, wederom is een sitecheck uitgelopen op een eindeloze discussie. Aangezien ik nu al weet dat we er toch niet uitkomen omdat we vanuit een ander standpunt kijken zal ik verder niet ingaan op de antwoorden. Niets persoonlijks, niet laf bedoeld, maar niemand heeft hier baat bij. Mocht je discussie willen voortzetten dan nodig ik je uit dat via een PB te laten weten, dan kunnen we op MSN doorgaan.

  Laten we verdergaan met de sitecheck… ;)

  - Bas
 • laten we de tabellen discussie even voortzetten op:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=569091

  over je site;

  Het lijkt wel alsof er gewoon een plaatje getekend is waar later van bedacht is dat het wel eens voor een website bruikbaar kon zijn.
  imho hebben de graphics dus ook niets met de content te maken.

  En nu denk je misschien dat bezoekers hel leuk vinden om te navigeren dmv een "grafische ontdekkingreis" maar eigenlijk willen je bezoekers zo snel mogelijk naar [insert onderwerp]. En dat lukt hier echt niet mee.
  Hier komt ie: "uithuilen en opnieuw beginnen"… dus.

  Verder krijg ik een scriptfout op je teller (foei!)

  t.
 • zaterdag je site geopend… zie een plaatje waar ik overheen ga maar niets kan aanklikken… na 5sec er over heen gegaan met mijn muis de site weer afgesloten, ga geen moeite doen om een site überhaubt te bereiken als ik geen eens het onderwerp weet en zeker niet als het druk is op mijn werk…

  zondag… toch nog één keertje proberen… ben de kwaadste niet en ben niet aan het werk… na 10sec eindelijk dat pijltje gevonden…*zucht*
  héhé de site opent zich… weer een plaatje met zoek de links…. en als mijn muis eindelijk verandert in een handje… zie ik niet wat er gebeurt als ik er op klik (waar ga ik naar toe)…. alt+F4…

  -Rémy
 • Dit is schrikken de reacties.:( De website is juist zo gemaakt omdat iedereen op het internet al een "links buttons, rechts inhoud" website heeft. Mijn hobbie is grafische dingen maken en mijn website laat mijn hobbie zien.

  De titel van dit subforum is:
  Maak het web [b:cd48e4797b]MOOIER[/b:cd48e4797b] door hier van elkaar te leren

  Ik dacht dat ik mijn best wel gedaan had. Te zien aan de reacties geeft men de voorkeur aan een huis/tuin en keuken websites zonder franje?

  De startpagina (index.html) is een portal en ziet er ook zo uit. Een ander heeft een Flash intro. Ik heb dit. De graphics zijn wel gemaakt als website layout en niet als plaatje waar later een knop "ingeplakt" is. Van doctype en CSS heb ik nog nooit gehoord. Tabellen maken snap ik wel. Kan je met layers ook zoals bijvoorbeeld mijn portal, een Flash animatie omringd door plaatjes maken?

  Toch doet mijn site het niet slecht. Hij trekt juist wel veel bezoekers. Nu al 250000 hits en dat voor een prive site zonder banners. Ik ben zelf modemgebruiker en hij laat wel redelijk snel. Natuurlijk is mijn site een grafische site dus als je niet wilt wachten dat de plaatjes geladen worden , ben je denk ik ook niet geinteresseerd in grafische dingen.

  De site is juist gemaakt met al die knoppen dat je steeds weer wat nieuws ontdekt. De site is dan ook veel groter dan op het eerste gezicht.

  "Verder krijg ik een scriptfout op je teller (foei!)"
  Volgens mij ligt dat aan jouw browser/computer. Ik heb mijn site op vele verschillende computers gezien met verschillende browsers maar nog nooit fouten ontdekt.

  Bedankt voor de moeite en de reacties.:)
 • Nou, hij is hartstikke mooi.
  Alleen inderdaad bij die intro is het wel een beetje erg ingewikkeld waar je moet klikken om verder te gaan.
  Bedenk dat de meeste mensen hooguit maar een keer naar zo'n ding willen kijken. Als ze nog een keer komen, dan wordt het al snel irritant.

  Met css kun je alles wat je nu hebt gemaakt ook maken en nog meer. Het zal je alleen wel behoorlijk wat tijd kosten om het goed te leren. Maar het is wel de moeite waard.

  [quote:959c542fd9] Kan je met layers ook zoals bijvoorbeeld mijn portal, een Flash animatie omringd door plaatjes maken?
  [/quote:959c542fd9]

  Dat kan, alhoewel dat wel wat moeilijker zal zijn dan tabellen. Je zou gewoon het beste van twee werelden kunnen nemen: en tabellen en css.

  Je hebt bijv bij elk plaatje een attribuut border=0. Die zou je gewoon kunnen verwijderen en vervangen door een css-declaratie: img {border:0px;}
  Hoef je maar 1 keer in te typen, geweldig toch!
  Als je wil dat alle plaatjes wel opeens een rand moeten hebben, dan kun je het ook pijlsnel weer veranderen.
 • Je moet ook niet meteen van die vuurwerk opmerkingen verwachten van: Aaah en Ooooh wat mooi! Navigatie blijft belangrijk bij een website hoewel het nooit makkelijk is om dat met creatieve ideeen te combineren. Laat ik het compliment als volgt maken:

  Als ik de mogelijkheden had om zo'n 3d interface te maken, had ik vandaag nog vrij genomen om er een site van te maken die er:

  1. Gelikt uit ziet
  2. Navigeerd als de sodemieter.

  Als je dat als richtlijnen gebruikt en je komt tot een goed resultaat, is de kans toch daar dat je wat prijzen binnehaald voor het design. Ik moet alleen zeggen dat wanneer ik moet scrollen op je site, het 3D effect ff wegvalt. Probeer eens een soort van Browse interface te ontwerpen op je site die vast staat. Dan wel in de stijl die je nu hebt maar met duidelijke knoppen. Als ik het kon… Ik wist het wel!

  Succes!

  Gr. J-P
 • [quote:3fd38cc2dd="wagnas"]
  "Verder krijg ik een scriptfout op je teller (foei!)"
  Volgens mij ligt dat aan jouw browser/computer. Ik heb mijn site op vele verschillende computers gezien met verschillende browsers maar nog nooit fouten ontdekt.
  [/quote:3fd38cc2dd]

  Natuurlijk ligt dat niet aan mijn computer.

  Open je site selecteer alles op de pagina (control + a) en dan zie je onderaan een stukje tellercode verschijnen:
  <img src="http://nl.nedstatbasic.net/cgi-bin
  eferstat.gif?name=pedrofcounter&refer;=

  t.
 • voorkauwen mag niet, maar bij deze:
  (volgens mij termin8or) heeft mij ooit een link gegeven naar een site, waar stond hoe je je teller valid kunt maken, met zo min mogelijk code.
  namelijk:
  [code:1:c644088537]
  <div style="display:none">
  <script type="text/javascript"
  src="http://m1.nedstatbasic.net/basic.js">
  </script>

  <script type="text/javascript">
  <!–
  nedstatbasic("ACKwbQR5A8GCYpSgffTkJey2GwDA", 0);
  // –>
  </script>
  <noscript>
  <p>
  <a href="http://v1.nedstatbasic.net/stats?ACKwbQR5A8GCYpSgffTkJey2GwDA">
  <img src="http://m1.nedstatbasic.net/n?id=ACKwbQR5A8GCYpSgffTkJey2GwDA"
  style="border:none; width: 18px; height:18px"
  alt="Netstat Basic"/></a>
  border="0" nosave width="18" height="18">
  </p>
  </noscript>
  </div>
  [/code:1:c644088537]

  opmerking: plaats natuurlijk wel je eigen nummerketens op de drie plaatsen, en de style="display:none" in de div is alleen nodig als je je teller niet wilt laten zien op je site.
  hij werkt zo nog prima, en alles is xhtml 1.1 valid!

  (sorry voor het hoge offtopic gehalte :oops: )
 • [quote:499b2e1132="juleswijers"]de style="display:none" in de div is alleen nodig als je je teller niet wilt laten zien op je site.
  hij werkt zo nog prima[/quote:499b2e1132]Dat is niet helemaal juist. Netscape/Mozilla download de plaatjes pas op het moment dat deze ook echt getoond moeten worden en mensen met die browser zullen dan ook niet worden meegeteld in je statistieken… 't Is maar dat je het weet. :roll:

  - Bas
 • o, sorry, dat wist ik niet.
  zit inderdaad wel wat in ja.
  maar om een beetje een goed beeld te krijgen, heb je aan ie denk ik wel genoeg, daar surft toch het grootste deel mee.
  en anders zijn er vast ook andere manieren, om het logo toch te verbergen.
  wat dacht je bijv van een klein wit plaatje in een layer over de teller plakken?
  maar ach, op zich kan dat plaatje niet echt kwaad.

  jules
 • gebruik dan geen display:none, maar visibility:hidden.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.