Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] breedte background-image afhankelijk van resolutie

Anoniem
Dummetje
9 antwoorden
 • Ik heb verschillende logo's voor mijn pagina die ik afhankelijk wil maken van het CSS bestand, m.a.w. ik wil de bron van de afbeelding in het CSS bestand zetten, nu heb ik dat gedaan met:
  [code:1:5fd2655465]
  div.logo {
  background-image: url('logo.gif');
  }
  [/code:1:5fd2655465]
  Ik heb dus een div gemaakt en daar het logo als achtergrond gebruikt, maar nu wil ik dat de breedte afhankelijk is van de resolutie dus dat het plaatje wordt uitgerekt of ingedrukt. Het kan allemaal wel met een javascriptje ofzo maar het is het makkelijkste als ik gewoon 1 CSS bestand kan gebruiken voor de hele stijl van de pagina.
  Groeten,

  Dumky
 • kan niet.

  Je kan wel met js de beschikbare schermruimte uitlezen en dan de juiste css laden.

  t.
 • tsja, dat dacht ik al, dus dan wordt het toch maar een javascriptje.
 • Was CSS3 er maar…[code:1:8f0f05593d]background:url(plaatje.png)/100%;[/code:1:8f0f05593d]En klaar als ik het goed heb.

  -termin8or
 • In CSS gebruik je geen quotes. 't Is maar dat je 't weet…

  - Bas
 • Geen quotes? Hmm, dat wist ik niet, als ik namelijk bij DevGuru kijk staan daar gewoon quotes bij, maar dat mag dus eigenlijk niet?
 • Het is niet volgens de standaarden en kan dus problemen opleveren bij bepaalde browsers die die standaarden strikt naleven. De quotes zijn niet nodig omdat je de bestandsnaam al tussen haakjes zet die eigenlijk dezelfde functie hebben.

  - Bas
 • http://www.w3.org/TR/CSS2/colors.html#background-properties

  Bas toch ;)

  -termin8or
 • Ik heb 't toch echt niet zelf verzonnen, in de CSS1 specificatie was het wel degelijk zo:

  http://www.w3.org/TR/REC-CSS1#background-image

  Jaja, soms let ik wel eens op… ;)

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.