Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

sitecheck na hulp van forum

Rumaro
39 antwoorden
 • Eergisteren en gisteren heb ik hulp en advies gekregen en daar kon ik mee aan de slag. Kan iemand mijn site checken en kritiek leveren? Ik heb ontzettend veel moeite moeten doen om bijvoorbeeld een link goed te krijgen naar een andere website. Dat is nu ook gelukt. Gerda
  www.xx-xy.nl
 • Je begint met jezelf te verexcuseren, dat moet je vooral niet doen, hoeveel moeite het je ook heeft gekost.

  Ik heb maar 1 tip voor je: wat vindt je er zelf van?
 • [quote:cb57d82363="Phrea"]Ik heb maar 1 tip voor je: wat vindt je er zelf van?[/quote:cb57d82363]Hmmm, ik zie je zelden zo… mild. ;)

  Anyway, als ik naar de site kijk zie ik weinig design. Het zijn voornamelijk de vierkanten van de frames die de site zijn uiterlijk geven. Nu ben ik al geen voorstander van frames, maar ik denk dat ze in ieder geval beter gebruikt kunnen worden. Verder is de functie van de kleur van de alinea's mij niet helemaal duidelijk. En op de intro-pagina onderin: als ik op "verder" klik dan opent er een nieuw venster, het is onnodig en irritant. De header van te pagina neemt te veel ruimte in op een resolutie van 1024x800 pixels, meer dan 1/3 van de totale hoogte lijkt me wat overdreven. Als laatste moet ik toch even opmerken dat de titel van de pagina "Untitled Document" is, wat niet bijzonder professioneel overkomt.

  Probeer wat meer met het design te spelen. Het is idee is leuk en ik denk ook wel dat de site potentie heeft, maar maak het allemaal wat meer een geheel. Ik heb het gevoel dat de plaatjes er een beetje willekeurig in staan en niet direct in de site horen. Ook kan je misschien wat rondingen of iets dergelijks aanbrengen. Je kleurkeuze is niet ideaal.

  Begrijp me niet verkeerd, ik probeer je niet af te zeiken, maar aan bovenstaande punten zou je kunnen werken om je site te verbeteren. Naar je broncode heb ik (nog) niet gekeken, dat is van later zorg.

  - Bas
 • Hoi, bedankt voor jullie adviezen. Mijn probleem is dat ik absoluut niet kan tekenen en dat ik ook eigenlijk helemaal niet creatief ben. Ik had mijn website uitbesteed, maar die persoon had geen tijd. En om nu steeds 'onder bewerking' te krijgen, vond ik ook niet zo'n goede zet. Maar technisch wil ik de site wel in orde hebben, ook wat de vlakverdeling betreft. Ik heb voor de frames gekozen omdat je bij mijn vorige poging het hele document door moest scrollen om een link te vinden.
  Zo'n opmerking over 'untitled' bijvoorbeeld, daar moet ik dus wat aan doen. Ook over de kleuren zal ik nog nadenken en over de kop-frame. Ik ben helaas geen website-ontwerper maar iemand die op een duidelijke manier een aparte verzameling foto's wil laten zien. (Ik heb er zo'n duizend!). Maar het moet voor anderen natuurlijk wel een beetje leuk zijn om naar te kijken. Ik ga dus weer aan het werk en ik kom terug. Gerda
 • Ik weet niet wat je webserver allemaal ondersteund, maar als je 1000 foto's hebt is het misschien (wat zeg ik, misschien?) wel interessant om is op zoek te gaan naar een Image Gallery script.

  Anne
 • Ik kan ook niet tekenen, maar ik neus meestal overal een beetje en ik weet meestal wel wat leuk staat, en ik kom soms dingen tegen die ik zelf aanpas / toepas in een site..

  En je moet ook niet verwachten, dat je in 1/2 dagen een site maakt..(Ik denk dat gemiddelt iemand die een homepage maakt toch wel makkelijk een week arbeid er in stopt ligt er aan hoe uitgebreid)
  Dit bedoel ik absoluut niet negatief, maar ik heb soms m'n eigen site een maand staan, en dan zit ik er naar te kijken, en dan denk ik toch nog van hee ik ga nog ff wat aanpassen want dat bevalt me niet..

  één voordeel je hebt inieder geval de basis !

  En als je 10 links hebt gemaakt weet je ook weer hoe dat werkt..

  En het voordeel van alles op 1 pagina maken is dat je makkelijker met beelden overweg kunt..

  Groeten Gerwin..
 • Ja, ik heb de inhoud natuurlijk allang klaar, maar met de vormgeving worstel ik al een tijdje. Het is trouwens niet de bedoeling om alles op het web te zetten, maar ik probeer er wel een cd (voor eigen gebruik) van te maken. Ik heb al vier jaar foto's gedigitaliseerd, de andere jaren moeten nog.
  Ik heb nu al het een en ander aan de vormgeving en de kleur gedaan. Nu maar even wachten hoe het verder gaat. Gerda www.xx-xy.nl
 • Hoi Anne,

  Wat is een Image Gallery Script? Ik heb daar nog nooit van gehoord. Is dat een softwarepakket, kun je dat downloaden of ergens kopen of zien?
  Gerda
 • Je kunt ze gratis downloaden op bv. http://www.hotscripts.com/ .

  Deze zijn geschreven in een server-side scripttaal, zoals PHP, Perl, Java. Het zijn eenvoudige tools om te gebruiken. Je kunt dan via een interface plaatjes op de server zetten en het programma regelt ook dat de gebruiker van de website door de plaatjes kan bladeren.

  Geavanceerde scripts hebben ook de mogelijkheid tot plaatjes indelen in categorieen en zoekmogelijkheden. Het leek me wel handig voor je, aangezien je het over 1000 plaatjes/foto's had :)

  Anne
 • Weet je, ik ben al een hele tijd op zoek naar zo'n programma. Ook op het forum heb ik gevraagd naar een database voor foto's, maar daar is nooit iets uitgekomen, behalve dan bijv. Filemaker. Vermoedelijk is mijn vraag dus niet duidelijk genoeg geweest. Filemaker was niet de bedoeling. Het zou dus kunnen zijn dat jij voor mij de oplossing hebt. Ik ga er zo gauw mogelijk naar kijken. Je hoort nog van me. Gerda
 • Nou vooruit, een directe link: http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Image_Galleries/index.html
  Je moet wel even goed zoeken daartussen, voor sommigen wordt namelijk geld gevraagd. En je moet natuurlijk even kijken wat voor eisen je aan zo'n scriptje stelt.

  Anne
 • http://gallery.sf.net/

  Gratis van SourceForge, vrij uitgebreid maar helaas niet W3C compatible.

  - Bas
 • Bedankt, daar ga ik achteraan. Bas, wat is trouwens W3c? Windows 3.1 misschien? Ik heb er trouwens geen bezwaar tegen om geld te betalen voor een programma dat iemand gemaakt heeft en dat ik graag wil gebruiken. Een programma maken kost meestal ook geld. Gerda
 • Wat een beledeging (:P), al denken sommigen er volgens mij wel zo over. W3C staat voor World Wide Web Consortium. Zij gaan over de webstandaarden, zoals HTML, XHTML en CSS om er een paar te noemen.

  W3C

  Anne
 • Sorry hoor, ik zal het nooit meer doen. Het is me nu duidelijk. Het heeft me ook even tijd gekost om te begrijpen wat bijv. W2K betekende. Ik zal proberen beter op de hoogte te blijven. Gerda :wink:
 • Ik heb alles zo'n beetje bekeken, maar ik begrijp dat ik dan php moet hebben. Dat moet eerst gekocht worden? Of zijn daar trials van of zit dat in Windows? Ik vind het prima om ergens voor te betalen, maar ik wil het altijd eerst proberen. Als ik het kan gebruiken, wil ik het wel kopen. Gerda
 • php is iets dat op de host van je website moet zitten.
  de meeste hosters hebben dit standaard in hun pakket zitten.
  vraag het aan je hoster die weet of je php hebt.
  je kan ook een bestandje met notepad maken waarin staat:[code:1:973aad592f]<?
  phpinfo()
  ?>[/code:1:973aad592f]
  upload deze op de server en open het bestandje.
  dan zie je of je php hebt en zoja welke versie.
 • Ik heb het bestandje in kladblok gemaakt met de extensie php(ja, toch). Als ik het open, zowel op mijn computer als op de website, krijg ik het bestand te zien. Betekent dat dat ik php heb? Gerda
 • als je het op je pc opent dan krijg je geen php versie enzo als je het op je website opent als het goed is wel.
  zeg anders waar het bestand staat dan kijk ik ff.
 • Het bestand heet bij mij gallery.php en het staat gewoon onder de hoofddirectory van de site www.xx-xy.nl Ik denk trouwens wel dat php ondersteund wordt. In elk geval lukt het op mijn computer om php-bestanden te lezen in Dreamweaver. Ik vind het overigens wel moeilijk omdat ik niet echt goed ben in html. Ik kan het een beetje lezen, maar schrijven lukt nog niet. En in die scripts moet je eigenlijk toch wel in html kunnen programmeren. Maar ik blijf toch nog verder proberen. Gerda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.