Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Kan ik een pagina openen in een table?

Anoniem
Turrebo
2 antwoorden
 • Beste stuurlui :wink:

  Na wat gepuzzel met frames ben ik, voor het maken van mijn nieuwe website, overgestapt op tables, gewoon om te kijken of dat beter in mijn behoefte voorziet.

  Met tables was het veel makkelijker om mijn website in het midden van het scherm te doen uitkomen zodat de schermresolutie van de eindgebruiker er niet meer toe deed.

  Ik heb de tables net zo ingedeeld als wanneer ik frames gebruikt zou hebben

  1) bovenaan een table waar de banner van mijn pagina in staat
  2) links een table waar de knoppenbalk in staat
  3) de rest is een table waar de teksten moeten komen

  Is het mogelijk om, wanneer ik op een button klik, de betreffende pagina te openen in een table naar keuze, als ware het een frame?

  Ik heb het vermoeden dat ik tables gebruik waar ze helemaal niet voor bedoeld zijn, maar ik vraag het maar even, dan weet ik het tenminste zeker.

  Met vriendelijke groet,

  Michiel van Leeuwen
  Poortvliet
 • [quote:1e11b37e51]Ik heb het vermoeden dat ik tables gebruik waar ze helemaal niet voor bedoeld zijn, maar ik vraag het maar even, dan weet ik het tenminste zeker.[/quote:1e11b37e51]Correct, tabellen zijn voor 'data' en niet om je layout mee te regelen. Daarvoor is CSS ontworpen ;).

  Wel een goed punt is dat je van frames afgestapt bent, aangezien deze [i:1e11b37e51]heel erg[/i:1e11b37e51] HTML 3.2 zijn (toch sabine? :)). Daarnaast zorgen frames voor slechtere resultaten bij zoekmachines, kun je niet deeplinken/bookmarken enz.

  Anne

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.