Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Frameprobleempje met Dreamweaver

Anoniem
Anne
5 antwoorden
 • [b:a46a544d76]Hoihoi![/b:a46a544d76]
  Ik ben bezig een website te bouwen voor een bedrijfje. Het idee was om de website in het midden van het venster te plaatsen. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo dol ben op frames, maar goed… de klant is koning! :wink:

  Dus ik heb een website gebouwd met frames in Dreamweaver. Maar nou doet zich het volgende probleempje voor… zodra het venster kleiner wordt verdwijnt het bovenste menu. En het is dus de bedoeling dat alleen het middenvak kleiner wordt.

  Is het mogelijk om ergens in te stellen in welke volgorde de frames verdwijnen?

  Link: http://www.jelleonline.nl/icensus

  Thx, Jelle.
 • Je kan ook gewoon de website in het midden van de pagina krijgen met behulp van div's, ik zie niet in waarom je daarvoor per sé frames voor nodig hebt. 't Is maar dat je het weet.

  Om te zorgen dat het bovenste frame niet verdwijnt moet je deze een vaste hoogte meegeven, da's alles.

  - Bas
 • Het bovenste frame heeft al een vaste hoogte.. dat is nou juist het hele probleem. En uhm… wat zijn divs dan psies? :o

  Ciao, Jelle.
 • Div's zijn, mo het makkelijk te houden, lege tags. Het verschil met andere tags (<p>, <a>, <h1>;) is dat er geen standaard waardes aan verbonden zijn (<h1> bijvoorbeeld heb je gelijk een grote font te pakken). Hiermee kan je met behulp van CSS die tag stylen zonder dat je die standaard waardes moet overschrijven.
 • Probeer deze maar eens te begrijpen. Ergens rechtsonder staat View CSS.
  http://bluerobot.com/web/layouts/layout3.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.