Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Toon in bestand met vele ankers slechts 1 anker per frame.

Anoniem
hulpje
3 antwoorden
  • Ik heb een soort database met een paar honderd onderwerpen in 1 groot HTML bestand. Elk onderwerp kan worden gevonden door een anker. Door het grote databestand navigeer ik met hyperlinks naar andere ankers in hetzelfde bestand, en met een menustructuur die in een klein frame links (als in linkerhand) van het databestand-frame staat.

    Nu komt de vraag. Weet iemand hoe ik in het databestand-frame maar 1 anker (onderwerp) te zien krijg en niet het hele databestand. Een oplossing zou zijn het databestand op te splitsen in een paar honderd kleine bestandjes, maar dat vind ik veel lastiger te beheren dan 1 groot bestand. Dus ik wil alle ankers in 1 bestand houden, maar toch slechts 1 anker in het frame zien. Dit lijkt me een voor de hand liggende wens, maar in boeken of via Google kom ik er niet uit. Kan dit gewoon in HTML, of moet er een scripttaal aan te pas komen? Hoe simpeler hoe liever. Bij voorbaat dank. R.J. Quist.
  • Even ter verduidelijking, ankers zijn 'links' binnen een en hetzelfde of een extern document op detailniveau en hyperlinks zijn ' links' naar externe bestanden op hoofdniveau. Daarmee is eigenlijk al het antwoord gegeven, je kunt niet een anker aanroepen en die apart laten verschijnen zonder daarbij de overige informatie uit het betreffende bestand ook in te laden. Wil je toch dat ieder 'artikel' in je bestand apart wordt weergegeven ontkom je er niet aan om je hoofddocument op te knippen in kleine documentjes.

    Overigens is het wel te realiseren wat je zoekt, alleen niet in standaard html maar bijvoorbeeld in PHP met een databasekoppeling.
  • Als je HTML correct geschreven is (het valideert) moet dit wel lukken met XSLT: http://www.xml.com/pub/a/2000/08/30/xsltandhtml/index.html

    -Anne

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.