Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[check] smileys [weereens wat anders he :D ]

Anoniem
wouterwouter2
25 antwoorden
 • Goed, nadat ik maanden heb nagedacht, en de page in mijn sig heb gepromoot moet het er maar eens van komen…

  Ik heb [met medewerking van wat andere mensen] een smiley familie ontwikkeld [1 jaar] waarvan wij nu zeggen: ze zijn OK.
  De vraag is, of anderen ze ook ok vinden, ik kreeg nogal wat commentaar in het begin omdat ze vierkant zijn, maar juist door die vorm had ik net de benodigde ruimte om ze 'echte' oogjes te geven.

  Dus, geen check of de page er zelf goed uitziet [die draait al jarenlang, af en toe geupdate maar de vormgeving daarvan blijft] maar puur een check om de smileys. :)
  Natuurlijk hoop ik dat jullie ze leuk vinden, en gaan linken oid, maar de opzet is en blijft een smiley familie online zetten die vernieuwend is en de uitstraling bezit waarvan wij vinden dat de next generation smileys moeten hebben.

  De officiele url is: http://squaries.phrea.com

  Er is een [veel beter] alternatief te vinden op: http://www.phrea.com/~webcrap/qxy/squaries/squaries.htm [aanrader!! een verbeterde opzet cq layout en wat extra smileys]

  [ff search gebruikt, dacht dat ik het al eens had laten checken, maar nee dus]

  Veel plezier met kijken, we hopen dat we raak hebben geschoten. Het is wel ff wennen aan vierkante smileys. :)
 • Super! Veel beter dan die saaie ronde dingen. Deze smileys (of moet ik nou squaries zeggen) hebben gewoon alles wat ik van een smiley verwacht. [img:9969d964e6]http://www.phrea.com/~webcrap/qxy/squaries/party.gif[/img:9969d964e6]
 • Vind de squaries heel leuk! Ze hebben net iets meer dan de normale rond smileys, kortom ze zijn [img:ee9d3af1fa]http://squaries.phrea.com/cool.gif[/img:ee9d3af1fa]
 • [img:876f251f4c]http://www.phrea.com/~webcrap/qxy/squaries/lockit.gif[/img:876f251f4c]

  :P

  -Anne
 • Hey,

  Ik vind ze ook gaaf! Alles beter als de standaard smilys en jij neemt de moeite om er iets aan toe te voegen [img:f1bef2dea4]http://www.phrea.com/~webcrap/qxy/squaries/cool.gif[/img:f1bef2dea4]

  Met andere woorden. Er in houden en doorgaan met nog meer.

  Klote als ze gejat gaan worden, aan de andere kant een waardering van de buurman ;-)

  Gr. J-P

  [on-topic]

  Ik heb zelf ook wat smilys gemaakt. hieronder een paar dan maar :oops:

  [img:f1bef2dea4]http://www.leconte.nl/phpBB2/images/smiles/disco.gif[/img:f1bef2dea4] [img:f1bef2dea4]http://www.leconte.nl/phpBB2/images/smiles/tumble2.gif[/img:f1bef2dea4] [img:f1bef2dea4]http://www.leconte.nl/phpBB2/images/smiles/freakshow.gif[/img:f1bef2dea4] [img:f1bef2dea4]http://www.leconte.nl/phpBB2/images/smiles/transparant.gif[/img:f1bef2dea4] [img:f1bef2dea4]http://www.leconte.nl/phpBB2/images/smiles/shame.gif[/img:f1bef2dea4]

  [/on-topic]
 • Ik vind ze leuker dan de smileys op dit forum, die zijn namelijk waardeloos. Maar ik kan toch niet helemaal wennen aan de vierkantjes (alhoewel de baby cool is).

  Onderstaande heb ik ooit zelf eens gemaakt op basis van een andere bekende smiley stijl. Een stuk minder origineel, maar vind de stijl persoonlijk toch iets leuker.
  [img:5b2f1e81bf]http://www.hurkmans.demon.nl/smiley/a_beer.gif[/img:5b2f1e81bf][img:5b2f1e81bf]http://www.hurkmans.demon.nl/smiley/love.gif[/img:5b2f1e81bf]
 • De site valideert voor geen meter [img:fc369e7c4e]http://squaries.phrea.com/clown.gif[/img:fc369e7c4e], maar de smileys zijn erg leuk [img:fc369e7c4e]http://squaries.phrea.com/ani_coffee.gif[/img:fc369e7c4e]
  Knap gedaan hoor!
  Zet een van die smileys als favicon neer zou ik zeggen.

  edit:
  Persoonlijk hou ik ook meer van ronde smileys (Ook leuke smileys van jou Annie, wie volgt?). Waarom? Ik denk het hoofd van de meeste mensen toch meer rond als vierkant is. Is dus net iets realistischer.
  Zelf ook wel eens een poging gedaan. Is eigenlijk nog te zielig om hier te vermelden. Alle achting voor designers/ontwerpers!!!

  O ja, die smileys van dit forum vind ik om een of andere reden ook helemaal niks.
 • hmm; ik vind het eigenlijk niets toevoegen.
  De smileys die standaard op dit forum aanwezig zijn vind ik genoeg en kunnen alles uitdrukken. en daar gaat het toch uiteindelijk om en niet of ze leuk zijn.
  Dus waarom meer van die dingen.

  Van mij hoeft het niet zo nodig.
 • [quote:97eb919abe="spiderned"]
  Dus waarom meer van die dingen.
  [/quote:97eb919abe]

  Omdat niet iedereen van standaard dingen houd. Ik denk daarom. Zelf maken is nog altijd beter als jatten of domweg overnemen..

  Gr. J-P
 • Leuke dingen, als ik een forum had zou ik ze graag willen geb :P ruiken
 • Cker leuk gedaan, alleen heb ik niet iets van: next generation, en vind, hoewel niet origineel, die van bv. dit forum duidelijker. :P
 • Ik vindt dat de kleur van de smilies net iets beter had gekund. Ik denk dat deze :D :) :( :o smiles beter bij de meeste sites staan. Maar vierkante zijn wel grappig…
 • [quote:1cdd0791d2="J-P Le Conte"][quote:1cdd0791d2="spiderned"]
  Dus waarom meer van die dingen.
  [/quote:1cdd0791d2]
  Omdat niet iedereen van standaard dingen houd. Ik denk daarom. Zelf maken is nog altijd beter als jatten of domweg overnemen..
  Gr. J-P[/quote:1cdd0791d2]
  Maar het doel van een smiley is toch nog altijd om iets uit te drukken.
  En of ze nou rond, vierkant, driehoekig of wat dan ook zijn, het is slechts een aanvulling en eigenlijk niets om je druk over te maken.

  Kortom onzinnig HOE ze er uit zien, als ze maar goed overkomen.
  En dan vind ik die standaard ronde gewoon netter en die vierkante van Phrea kinderachtig die mijn kinderen ook kunnen tekenen, omdat rond altijd nog moeilijker te fabriceren is dan een vierkant.
  Maargoed, dat is mijn mening.
 • Bedankt voor alle leuke reacties! :)

  [quote:ab9db290f1="spiderned"]en die vierkante van Phrea kinderachtig die mijn kinderen ook kunnen tekenen, omdat rond altijd nog moeilijker te fabriceren is dan een vierkant.
  Maargoed, dat is mijn mening.[/quote:ab9db290f1]
  Ik kan best tegen kritiek hoor, maar dit slaat _echt_ als een tang op een varken. Hoe kom je erbij zeg. :roll:
 • Ik bedoel alleen te zeggen dat de ronde uitvoering professioneler ogen dan de vierkante.
  Ik zeg niet dat dat door jouw tekenkunst kom, maar gewoon als beeld in het geheel.
  Sorry als ik je heb beledigd.
 • Altijd wel leuk om te zien hoe een check topic naar een diskussie over iets onbenulligs uitmondt. ;)

  Ik vind die smilies leuk! Geven weer een persoonlijke tint aan een forum en ze zien er even goed uit als die van phpBB. Goed gedaan!
 • [quote:c6f5da89f9="Phrea"]
  Ik kan best tegen kritiek hoor, maar dit slaat _echt_ als een tang op een varken.[/quote:c6f5da89f9]

  En daarom ging ik er dus niet op in ;-)

  Gr. J-P
 • [quote:0cd95d33fc="spiderned"]Ik bedoel alleen te zeggen dat de ronde uitvoering professioneler ogen dan de vierkante.
  Ik zeg niet dat dat door jouw tekenkunst kom, maar gewoon als beeld in het geheel.
  Sorry als ik je heb beledigd.[/quote:0cd95d33fc]
  Ach wat zal ik zeggen, ik heb je website gezien.
 • [quote:1a43942115="Phrea"][quote:1a43942115="spiderned"]Ik bedoel alleen te zeggen dat de ronde uitvoering professioneler ogen dan de vierkante.
  Ik zeg niet dat dat door jouw tekenkunst kom, maar gewoon als beeld in het geheel.
  Sorry als ik je heb beledigd.[/quote:1a43942115]
  Ach wat zal ik zeggen, ik heb je website gezien.[/quote:1a43942115]
  Mooi hè.

  ps. Blijkbaar kan je dus niet tegen (onderbouwde) kritiek en moet men maar met je meelopen.
  Dit is geen flame, maar jij mag wel kritiek hebben op andere (o.a. websites), maar als men tegen je is ben je geirriteerd.

  Je vraag toch een mening hier?
 • Ik moet zeggen dat ik er in het begin wel even aan moest wennen, maar vind ze nu leuker als de geijkte ronde… en tja dat gezeur over rond of vierkant, als ze hun nut maar dienen… [img:7565b790e5]http://squaries.phrea.com/biggrin.gif[/img:7565b790e5]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.