Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

digitale fotos op internet

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Wat is de beste manier om fotos op internet te publiceren. Moet ik daar soms een speciaal programaa voor gebruiken of hoe kan ik dat het beste doen.

  Hartelijk dank!
 • Gewoon inscannen met 75 - 100 dpi, opslaan als JPEG (kwaliteit 40 is vrij aardig, en toch klein)
  Dan mbv een ftp programma zoals FileZilla op je webruimte zetten. Die heb je als het goed is gekregen met je abbo.
  Het geheel verpakken in een mooie site, en iedereen kan genieten van je foto's
 • En vindt je het maken van een eigen homepage te veel werk/te moeilijk, dan kan je ook gebruik maken van de diverse sites waar je een online fotoalbum kan aanleggen, zoals bijv. Webshots.
 • Of Gallery, een PHP script waarmee je op je eigen server een fotoalbum kan maken met verschillende categoriën, automatische thumbnails enzovoorts. Vrij compleet, echter niet W3C compatible, maar ik kan me voorstellen dat een beginner daar niet wakker van ligt.

  - Bas
 • Misschien Web Album Generator voor het genereren van een webalbum? :roll:
 • Nog makkelijker, Powerpoint, maak je diashow en sla op als html-bestand. Een complete site wordt dan voor je gemaakt, inclusief navigatie tussen foto's.
 • [quote:fa4cc8ceb6="trukendoos"]Nog makkelijker, Powerpoint, maak je diashow en sla op als html-bestand.[/quote:fa4cc8ceb6]Dit is misschien leuk als je het voor de eerste keer doet, maar ik denk niet dat het de functionaliteit heeft dat een fotoalbum zou moeten hebben, nog los van het feit dat het onderhoud van een dergelijk iets onmetelijk hoog is, met name bij het uitbreiden.

  - Bas
 • eigenlijk gemeen afkijken bij mij
  http://home.hccnet.nl/a.a.de.braal
  of http://home.wanadoo.nl/aa.de.braal
  vooral met de pagina en nummer
  10 foto's op een pagina
  de thumpnails zijn 70 x 120
  de grote zijn 300 x 400 (450)
  groot genoeg voor het web gebeuren
  ik kan eventueel in pb je de html code toesturen
 • ik gebruik digitale camera……. foto's zijn gemiddeld zo'n 700 kb………… moet ik ze dan eerst omzetten in kleiner formaat of is er een programma die dat automatisch kan doen. Ik wil de fotos gewoon naast elkaar op een foto hebben:

  foto 1 foto 2
  foto 3 foto 4
  foto 5 foto 6

  enz…………
 • www.irfanview.com

  t.
 • 35mm Slide Gallery v4.0 http://www.andymack.com/freescripts/
  Je moet alleen wel PHP hebben op je server. Script maakt zelf categoriën aan de hand van subdirectory's en het maakt automatisch thumpnails aan. Ik heb het zelf ook toegepast op: http://www.maartenpol.com/foto/index.php
 • [quote:76cd0dfcec="computersja"]ik gebruik digitale camera……. foto's zijn gemiddeld zo'n 700 kb………… moet ik ze dan eerst omzetten in kleiner formaat of is er een programma die dat automatisch kan doen. Ik wil de fotos gewoon naast elkaar op een foto hebben:

  foto 1 foto 2
  foto 3 foto 4
  foto 5 foto 6

  enz…………[/quote:76cd0dfcec]
  je foto zelf zijn 1200 x 1600
  vind ik zelf erg groot voor web puplicatie
  je kan ze beter voor het web in ieder geval halveren (zijn ze nog 600 x 800)
  er zijn wel bach programma's die het kunnen alleen weet ik zelf niet welke
  misschien anderen
 • [quote:fb482398d3="sjouwer"]je kan ze beter voor het web in ieder geval halveren (zijn ze nog 600 x 800)[/quote:fb482398d3]Let erop dat bij het halveren van de afmetingen de oppervlakte met het kwadraat ervan - oftewel een factor 4 - zal afnemen, en daarmee ook de grootte van het bestand grofweg een kwart zal zijn van het origineel.[quote:fb482398d3="sjouwer"]er zijn wel bach programma's die het kunnen alleen weet ik zelf niet welke misschien anderen[/quote:fb482398d3]Ik ben erg tevreden over de batchfunctie van Fireworks: makkelijk, snel en een geweldige formaat/kwaliteit-verhouding.

  - Bas
 • hartelijk dank voor alle tips nu heb ik nog een vraagje ik kan kiezen om mijn fotos in 1600x1200 of 1024x768 of 2272x1404 te maken wat is het beste om dat te doen als ik de fotos voornamelijk voor publicaties op internet wil gebruiken ik wil het in de stijl van
 • [quote:448d64ffff="computersja"]hartelijk dank voor alle tips nu heb ik nog een vraagje ik kan kiezen om mijn fotos in 1600x1200 of 1024x768 of 2272x1404 te maken wat is het beste om dat te doen als ik de fotos voornamelijk voor publicaties op internet wil gebruiken ik wil het in de stijl van[/quote:448d64ffff]

  Voor het internet zelf hoeven ze niet zoow groot. Je kan ze best op 1024 zetten denk ik…..toch?
  Jurrie
 • Ik zou zelf zelfs niet groter dan 778x512x72DPI gaan, tenzij het de bedoeling is dat de foto's afgedrukt worden. :roll:
 • ik heb zelf een aantal foto's geplaatst op mijn homesite en in een verhouding van 100 bij 150, dit om de vakantiefoto's een beetje zichtbaar te houden. Nu duurt het laden van die pagina met thumbs vrij lang. langer dan ik acceptabel vindt. Komt dat nu door de grootte van de foto's, de originele foto staat klein weergegeven op mijn fotopagina. Moet ik misschien een kleintje maken van elke foto en ook die uploaden zodat ik twee foto's heb staan, een kleintje als thumb met de ref naar de grote of ligt het aan mijn coding. Ik heb homesite gebruikt met alleen HTML. En als dit de beste manier is hoe maak ik dan van een grote foto een kleintje.

  Ik heb inmiddles een antwoord gevonden (easythumbnails), dank voor eventuele aandacht maar het is niet meer nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.