Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Jpeg-Gif

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Wie kan mij vertellen hoe ik een jpeg logotje, dat ik in illustrator heb gemaakt strak op mijn homepage kan krijgen? Door het jpeg plaatje naar gif te converteren ontstaat er op mijn homepage een afbeelding met veel kartels. Vraag: Hoe krijg ik dit strak?

  BVD Goudvink :-?
 • <img src="plaatje.jpg" alt="" title="een plaatje"/>
 • Als het een foto-achtig plaatje is heeft het helemaal geen nut om hem naar GIF te converteren, hooguit is dan optimaliseren van de JPG compressie nuttig om een optimale balans tussen file-grootte en kwaliteit te krijgen.

  Als het een meer schematisch plaatje is met weinig kleuren is omzetten naar GIF nuttig, zeker als je dan het aantal kleuren terugbrengt naar het minimum noodzakelijke. Waarschijnlijk is dit bij jouw plaatje niet het geval, want het 'kartelige' effect wordt vermoedelijk veroorzaakt doordat GIF slechts 256 kleuren aankan, wat voor foto's slecht kan uitpakken.

  Eventueel zou je nog kunnen kijken of je een betere file-grootte/kwaliteits verhouding kunt krijgen met het PNG formaat. Alle drie de formaten worden herkend in alle moderne browsers.
 • Misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest. het is namelijk een logo, dat is gemaakt met illustator en waarbij bepaalde kleuren transparant zijn gemaakt. Dit kan volgens mij alleen met GIF-plaatjes. De zichtbare delen zijn kartelig. kan ik dit verhelpen op wwat voor manier dan ook?

  BVD :-?
 • [quote:8d79a2f7e9="Goud-vink"]het is namelijk een logo, dat is gemaakt met illustator en waarbij bepaalde kleuren transparant zijn gemaakt. Dit kan volgens mij alleen met GIF-plaatjes.[/quote:8d79a2f7e9]

  Het PNG formaat is daar veel beter voor geschikt. - ook tansparant

  wimb
 • Bij de instellingen van GIF (als je gaat opslaan) 'nearest color' ipv 'error diffusion' kiezen, misschien wordt die dan verbeterd.

  Anders sla je hem eerst op als BMP, en dan opslaan met PSP naar GIF. In PSP heb je een GIF optimizer zitten: File -> Export -> GIF optimizer. Daar kun je wel leuk mee klooien :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.