Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

HTML DHTML XHTML, het verschil ?

Anoniem
teacher
3 antwoorden
 • Wat is het verschil tussen deze 3 ?
  Html is het orgineel, dat weet ik. DHTML is dan een uitbreiding? en XHTML?
  En hoe zit het met de compatibiliteit (_taal->browsers_)
 • HTML is Hypertext Markup Lanuage. Het is een verzameling opmaakcodes waarmee je een site kan bouwen. DHTML is een onofficiele combinatie tussen JavaScript, CSS en Layers die vaak alleen in bepaalde browsers werken. DHTML gaat in combinatie met HTML.

  XHTML is de opvolger van HTML. Wat het precies inhoud weet ik niet.
 • DHTML was inderdaad een soort verzamelnaam voor de combinatie van Javascript, CSS en HTML (layers is te detailistisch). Deze combinatie wordt nu beter ondersteund door browsers samen vanwege het W3C DOM wat min of meer redelijk werkt cross-browser (DOM LEVEL 1 iig).

  Tegenwoordig zijn een hoop dingen die ooit met 'DHTML' gebeurden ook gewoon mogelijk met CSS alleen: http://www.pixy.cz/blogg/clanky/cssnopreloadrollovers/

  XHTML is min of meer de opvolger van HTML. De 1.0 versie daarvan is nagenoeg gelijk aan de laatste versie van HTML (4.01) (er komt ook geen nieuwe, XML is de toekomst). XHTML is simpel gezegd: HTML4.01 geschreven in XML1.0, dit wil natuurlijk niet zeggen dat XML de toekomst is zoals in elk (willekeurig) boekje geschreven staat, want waarom zou je eerst zelf een taal ontwikkelen (XML is een taal om talen te beschrijven) als er al eentje bestaat => XHTML.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.