Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Schaduw in gif of png

Anoniem
Timonsweb
3 antwoorden
  • Als ik een schaduw maak onder een afbeelding in photoshop en die opsla als gif of png krijg ik een zwarte band te zien in plaats van de beoogde schaduw. Toch moet het mogelijk zijn wat doe ik fout?
  • Wat ik wel weet is dat gif-images niet heel veel kleuren kunnen hebben (Ik dacht maar 256 eigenlijk). Gradienten (als bv. schaduwen worden dan al gelijk een stuk lastiger!!). Wel geloof ik dat je voor een gif-bestand je eigen 256 kleuren kunt samenstellen! je kunt de afbeelding dus ook in grijstinten opmaken bijvoorbeeld!

    Weet t allemaal niet zeker trouwens… don't kill me when i'm wrong!
  • GIF kan idd maar maximaal 256 kleuren herbergen, waarvan er één voor transparant gebruikt kan worden. (Indien je meerdere kleuren transparant maakt worder ze feitelijk allemaal dezelfde kleur.) Door in Photoshop bij Image > Mode voor "Indexed color" te kiezen kun je het kleurenpalet optimaliseren. PNG daarentegen kent al deze beperkingen niet. Het kan vele miljoenen kleuren opslaan én kent zowel index transparency als alpha transparency. Misschien dat je simpelweg iets verkeerd doet, maar daar kan ik alleen maar naar gissen.

    - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.