Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Adviespuntjes gevraagd

Anoniem
[m]
7 antwoorden
 • Voor een bedrijfswebsite (niet prof, maar eigenlijk toch hobbymatig) voor 'n uitgegroeide computerhobby… hebben jullie punten e.d. voor zo'n soort site. Heb inmiddels enkele templates van internet gehaald als voorbeelden , maar weet eigenlijk niet precies wat juist wel/niet op zo'n site hoort, of wat metee een 'vertrouwde' indruk achterlaat. Jullie missxchien wat tips om op de goeie weg te komen. moet er wel bijzeggen, ben niet echt ver gevorderd qua html :-?
 • Ik zou altijd beginnen met html. Frontpage o.i.d. kan later altijd nog, maar zorg eerst dat je weet wat onder de kap gebeurt.

  Frontpage en anderen genereren ook html pagina's omdat dat nou eenmaal de taal van het internet is. Ziet het niet helemaal uit zoals je wilde, dan kun je op html niveau je aanpassingen doen, ALS JE DAAR IETS VANAF WEET.

  Ik ben hiermee begonnen:
  http://home.concepts-ict.nl/~michael1/
 • Bedankt voor die link, is altijd handig!
  moet er wel bijzeggen, dat ik wel een redelijke site op kan zetten hoor, maar zoek eigenlijk meer wat speciale eigenschappen die zo'n site toch zeker in zich moet hebben.. mischien beetje fout omschreven in de beginpost :oops: . (Vooralsnog, die link is nooit weg natuurlijk !)
 • Een website moet een goede structuur hebben. Gestijld zijn met CSS (dus geen tabellen, frames etc.). Als dit ook te basic is, kun je natuurlijk altijd je tijd verdoen op forums :P
 • Zegt het voort, zegt het voort………we moeten meer mensen bekeren tot het gebruik van (x)html ism css en eventueel een server-side scripting taal.
  :D:D:D

  @Terminator:
  Ik heb mn leraar kunnen overtuigen van het feit dat frames en tabellen niet meer relevant zijn in deze tijd, en dat je zorg moet dragen voor de manier waarop je een pagina maakt. Dusss…… hoogste cijfer van de klas????
 • Ik ben misschien een beetje ouderwets, klag er ook ongeveer twee jaar tussenuit, met ontwerpen, maar frames werken nog altijd perfect.

  Maar even ontopic, wat wil je eigenlijk bereiken met je site, kortom wat wil je zeggen tegen de mensen die je site bezoeken.

  Schrijf dit eens op een A4-tje zoveel als je maar kunt bedenken en ga dan strepen wat je eigenlijk onzin vind. Als je dit hebt gedaan ga je dingen groeperen zodat je een aantal groepen kan overhouden om onder 1 hoofdlink ofzoiets kan zetten.

  Als je dit een beetje geordend hebt kan je gaan nadenken over je ontwerp en als laatste ga je dan voor je info zorgen.
 • Idd je moet niet in het wilde weg een website gaan maken, je moet er over nadenken, wat je precies wil, welke doelgroep je wilt bereiken en wat de mogelijkheden van die site moeten worden.

  @Rainmaker
  Ik d8 tot voor kort ook nog dat een ontwerp mbv frames of tabellen professioneel was, maar er zijn tegenwoordig betere alternativen, en daarom ben ik gaan gebruiken. Aan frames kleven toch wel grote nadelen, maar daar is al genoeg over gepraat op dit forum, het is iets dat steeds weer terug komt .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.