Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

streaming sound als achtergrond geluid website

Anoniem
Dilbert
11 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een theorie, alvorens ik deze probeer wil ik vragen wat jullie er van vinden.

  Graag wil streaming audosignaal opzetten vanaf de thuisserver. Leuk, dat kan met Shoutcast bijvoorbeeld. Aangezien ik een Chello 'normaal' pakket heb is mijn upstream niet hoog. Met Shoutcast zou ik dan maximaal 1 luisteraar aankunnen.

  NU: is het niet mogelijk het streambestand op te nemen in de broncode van een webpagina als achtergrondgeluid? Dan zouden veel meer mensen kunnen luisteren. Zowel een 'normaal' achtergrondmuziekje als de Shoutcast stream worden afgespeeld met Windows Media Player. Dit moet dus kunnen. Of zitten er ergens haken of ogen aan?

  d.
 • ehm.. achtergrond muziek??

  Wat jij nodig hebt is een shoutcast server die als "relay "werkt.

  jij upped 1 keer een streampje naar die server en die verspreid het weer over de rest van de wereld.. (overigens zijn die niet gratis vrees ik)…

  t.
 • inderdaad. ik weet van het bestaan af. Maar neem achtergrondmuziek niet letterlijk als dat ik het wil gebruiken. je moet dus simpelweg naar een html pagina gaan en je hoort de 'radio'.

  'achtergrondmuziek' is dus het middel bij mij, niet het doel. de gedachte kwam bij mij op omdat ik als server aanzienlijk meer mensen aankan die webpagina's bekijken dan die naar de audiostream luisteren.
  maar jij ziet daar geen heil in?

  d.
 • Op www.nederland.fm heb je misschien een voorbeeld. Alleen begrijp ik dat je zelf als zender wilt gaan werken? Volgens mij heeft 538 een soort van webradio programma gemaakt waarbij je je eigen online radio station kan maken. Misschien heb je daar wat aan?

  Gr. J-P
 • Zou dit iets kunnen zijn?

  http://download.com.com/3000-2168-6685026.html?tag=lst-0-14

  Nadeel: Je hebt er Winamp voor nodig :-?
 • ja klopt, nederland fm is wat ik wil opzetten. maar ik vraag expliciet naar het gebruik van de stream als achtergrondmuziek. waarom? webpagina's kan mijn server méér van aan dan losse streams zoals op nederland fm.

  de zender heb ik in 2 seconden gemaakt met Winamp en Shoutcast. Maar de manier om met een beperkte upstream zo veel mogelijk luisteraars te krijgen is moeilijk te vinden. na enig logisch nadenken kwam ik daarom op een webpagina: daar begint het immers mee.

  enige wat ik vraag is of er mensen zijn die denken dat deze theorie haalbaar is, zo niet; hoe is 'de beperking' dan gemakkelijk te omzeilen? En nee, een ander internet abonnement nemen is geen optie! :wink:

  d.
 • Tja, ik weet er niet genoeg van. Ben maar een hobby mannetje op dit gebied. Het zal wel te maken hebben met de data stroom die streaming audio met zich mee brengt. Natuurlijk veel zwaarder als een website bezoeken.. Wanneer je bijvoorbeeld een station doorlinkt lijkt het me dat het moet kunnen. Wanneer je zelf je muziek wil samenstellen zal het toch allemaal over die ENE verbinding moeten.. Klinkt wel als een uitdaging :-D Maar goed, nu ben ik waarschijnlijk waar jij ook was voordat je je post plaatste :lol:

  Gr. J-P
 • [quote:6a41c22b49="J-P Le Conte"]Zou dit iets kunnen zijn?

  http://download.com.com/3000-2168-6685026.html?tag=lst-0-14

 • MM dat zou dan alleen maar goed zijn! Ik heb ook nog ff rondgezocht en het volgende gevonden. Ik ben er niet helemaal doorheen gelopen maar dit ziet er uit als iemand die al wat verder is op dit gebied..
  Hopelijk helpt dit je weer verder?
  http://www.pieterderuijter.nl/hobby's/internetradio/

  Gr. J-P
 • hmm ja, bedankt voor jullie tips, maar ik heb er geen bal aan. :(
  ik weet precies hoe je zoiets op moet zetten. maar waar ik naar zoek is een manier om het bereik te vergroten. vandaar mijn theorie over de achtergrondmuziek.

  ik ga wat dingen proberen.

  d.
 • [quote:350c80ed5b="Dilbert"]hmm ja, bedankt voor jullie tips, maar ik heb er geen bal aan. [/quote:350c80ed5b]

  mijn antwoord gelezen?
  Ook al gebruikt je een achtergrond geluid, dan moet die stream ergens vandaan komen? Of wil je de chello homepage server gaan gebruiken als relay? Dat gaat niet lukken denk ik.

  what about live365?


  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.