Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

pop-up wel of niet?

Anoniem
.:ToBee:.
9 antwoorden
 • Wat is nu de definitie van een pop-up voor een pop-up blocker?
  Ik ben met een site bezig waar nogal wat afbeeldingen in zitten (uiteindelijk zo'n 150 stuks!) je kunt inzoomen op de afbeeldingen waarbij de vergrote versie in een apart venster wordt weergegeven (dus nog eens 150 stuks). Dit moet om het voor mij beheersbaar te houden en het komt de lay-out ten goede. Verder voorkomt het dat bezoekers gaan verdwalen.
  Technisch is dit volgens mij een pop-up (javascript; open browserwindow)
  Loop ik nu het risico dat mensen met een blocker of die nieuwe google werkbalk de inzoomfunctie niet kunnen gebruiken?
  zo ja: Is hier omheen te werken? Dit is de code:
  [code:1:4986ece790]<a href="#" target="_top" class="linkuiterlrood" onClick="flvFPW1('Inzoomen%20ebbenkast.htm','Inzoomen','width=775,height=575,left=10,top=100',1,1,1);return document.MM_returnValue">Inzoomen…</a>[/code:1:4986ece790]
 • Anne merkte op dat je niet echt een toegankelijke (ook wel indexeerbaar genoemd) link hebt. Het is handiger om binnen HREF ook daadwerkelijk de bestaande locatie te zetten.

  Als mensen op een link klikken, opent 'ie, ook als popup. Onverwachte popups (onload) openen niet.
 • Het is me niet zo duidelijk wat je met 'toegankelijk" bedoeld (accessible?)
  maar zie deze code als een voorbeeldje hoe de werkelijke code eruit gaat zien weet ik nog niet, ik heb dit als een snel testvoorbeeldje voor mijzelf gemaakt om te kijken hoe ik een pop-up scherm kan triggeren en daarbij de plaats en de afmeting kan beinvloeden.
  In elk geval fijn dat alleen onLoad pop-ups genegeerd worden!
  (als ik het zo snel bekijk moet; href='call javascript' worden om niet die anchor_top te krijgen)
  Maar volgens mij bedoel jij: href="locatie zoomscherm/bedoelde pagina" ipv href="#"
  [?]
 • Accessibility, inderdaad.

  Optimaal, zou een link er zo uitzien:[code:1:9059324cc9]<a href="locatie" rel="popup">grote versie</a>[/code:1:9059324cc9](wellicht een andere waarde voor REL, maar ik kom nu even niet op iets beters)

  Het script staat dan in een extern bestand en doorloopt alle links die ook die waarde voor REL hebben en voegt er een behavior aan toe. Iets makkelijk is:[code:1:9059324cc9]<a href="locatie" onclick="function();return false;">grote versie</a>[/code:1:9059324cc9]"return false;" is nodig, zodat je niet de popup opent _en_ naar de locatie gaat. Als JS dus uit staat kun je nu nog steeds naar de grote versie.
 • De meeste blockers blocken alleen popups die worden geopend tijdens het openen van de pagina (onload) :)

  Popups die je zelf opent werken dus wel.
 • Bij de perfect Popup wordt het allemaal netjes uitgelegd.

  wimb


 • Lamaar, ik moet leren lezen
 • Bedankt voor de link hij staat gebookmarked, handig om ook die 8% die java uit heeft staan te bedienen (zoals termin8tor ook al tipte)
  Er komt echter wel meer javascript in mijn site dus die 8% moet ik maar voor lief nemen als het echt niet lukt om er omheen te werken.
 • [quote:cf6dc4338e=".:ToBee:."]handig om ook die 8% die [b:cf6dc4338e]java[/b:cf6dc4338e] uit heeft staan te bedienen ([/quote:cf6dc4338e]


  Echt… de volgende die die fout nog maakt krijgt 20 virtuele zweepslagen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.