Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

icoontje in favorieten

Anoniem
[m]
9 antwoorden
 • Iemand een idee hoe ik een icoontje voor een url kan zetten, dat dit dan ook weergegeven wordt in favorieten?
 • 1. Zoek op google naar favicon….Zeker dat je wel wat vind….

  2. Kijk in de bron van websites die zo'n icoontje hebben….

  3. Ik kan je ook wel helpen: [code:1:c414088080]<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" />[/code:1:c414088080]

  4. In IE wil dit wel eens problemen geven….

  Nou….Zo kom je er wel uit denk ik
 • (Icoontje mag trouwens overal staan. Mozilla/Opera/Safari ondersteunen ook icoontje met een res van 32*32 (en wellicht hoger) en daarnaast kun je daar ook image/png gebruiken)
 • Jah ik weet niet precies hoe het allemaal in elkaar steekt en wat nu de meest geschikte oplossing is….
  Ik weet bijna zeker dan Anne dat wel weet. Het is alleen de vraag of hij je dat ook nog wil zeggen, of dat je er toch echt zelf naar op zoek zal moeten gaan….
 • Naar eigen onderzoek en hier en daar wat gelezen te hebben blijkt dat alleen rel="shortcut icon" werkt in IE, rel="icon" is inderdaad leuker, maar dat werkt niet. IE ondersteund alleen maar 16*16 .ico plaatjes, welke inderdaad het content-type image/x-icon hebben (is niet gestandaardiseerd, vandaar de prefix).

  Andere browsers ondersteunen ook hogere resoluties, als ik het me goed herinner kun je op de Mac tot 128*128 gaan, Windows zit daaronder met 64*64 (beide formaten heb ik overigens niet getest). Wat sowieso werkt zijn PNG bestanden van 32*32, welke meestal het best eruitzien, maar niet werken in IE.

  Wellicht, ook nooit getest, kun je eerst eentje voor IE doen en vervolgens nog een LINK element plaatsen met rel="icon" voor wat betere browsers met een mooier plaatje.
 • Kijk, dat gaan we dus mooi even testen binnenkort…

  32x32 alpha-transparante png voor Mozilla, woohoo! :D

  - Bas
 • ik ook :D:D:D. Dat is een stuk mooier :D
 • mm, klink leuk.
  Wordt tijd dat IE een keer met een indrukwekkende inhaalslag komt qua CSS en (oa. PNG ondersteuning). Dan ziet de andere helft van de mensheid ook direct hoe een site er uit hóórt te zien, en niet belemmert worden door slechte browsers zoals IE
 • [quote:b686aa7504="Johnny321"]mm, klink leuk.
  Wordt tijd dat IE een keer met een indrukwekkende inhaalslag komt qua CSS en (oa. PNG ondersteuning). Dan ziet de andere helft van de mensheid ook direct hoe een site er uit hóórt te zien, en niet belemmert worden door slechte browsers zoals IE[/quote:b686aa7504]Tja, ze updaten pas dat ding als er een nwe versie van windows uitkomt, behalve de securityupdates dan.

  IE nummertje 6 is ook alweer 3 jaartjes oud, vergeet dat niet!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.