Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

172 pagina's moeten gedeeltelijk dezelfde opzet hebben

Anoniem
None
49 antwoorden
 • Heyz,

  Ik heb een site gemaakt met allerlei producten. Er is 1 index.html bestand en de rest zijn allemaal gemaakt als script. Dit zijn ongeveer 172 bestanden. Alle pagina's hebben gedeeltelijk dezelfde opzet: dezelfde titel en dezelfde linkbar aan de linkerkant. Ik heb nu 1 bestand gemaakt met de goeie linkbar en titel. Je begrijpt dus dat er rechtsonder nog een groot open vlak is. Daar komen 172 verschillende teksten met afbeeldingen. Deze hebben ALLEMAAL dezelfde afmetingen maar een verschillende inhoud.

  Nu is mijn vraag als volgt: kan ik 172 bestanden maken met dat ene bestand als "achtergrond" met een hyperlink zodat als in de linkbar iets veranderd moet worden ik maar dat ene bestand hoef te openen, op te slaan en alle 172 pagina's zijn veranderd.

  Ik vraag me echt zerieus af of jullie me kunnen helpen. Ik weet het niet en ga er niet aan beginnen om bij elke verandering 172 pagina's te wijzigen.

  Alvast hartstikke bedankt!!!!
 • CSS?
 • HUH????? waar heb je het over??

  ik ben nog maar een jonkie met frontpage hoor :lol: :lol: :lol:
 • Vandaar, misschien is het handig om eerst is wat meer te leren over HTML en CSS en later over een server-side script taal als PHP? Zodat je met projecten aan de gang kunt gaan met veel pagina's zonder tegen al teveel problemen aan te lopen?
 • :cry: :cry: Je kunt me dus niet vertellen hoe ik dat kan doen???

  Jammer
 • ik heb overigens geen tijd om me op een frontpageboek van 1000 bladzijdes te storten :wink:
 • Dat wil ik je ook helemaal niet aanraden ;)

  Een HTML + CSS boekje met als software een text editor was meer iets wat ik in gedachten had.

  En nee als je geen kennis hebt van HTML / CSS, server-side scripttalen kan ik je niet helpen met dit probleem.
 • zit hiervoor een speciale link in frontpage????
 • Laat ik het direct maar hard zeggen: Vergeet FrontPage!! Frontpage is leuk om te beginnen, maar is niet geschikt om goede websites te maken. Gebruik daarvoor andere programma's.

  HTML is de taal waarin webpagina's worden opgeslagen, dat kun je oa. zien door bij frontpage op de tab 'bron' te klikken. Dan zie je HTML.

  Tegenwoordig moet je opmaak en structuur gescheiden houden (was vroeger ook wel zo, maar nu MOET het :D ). Dat wil zeggen dat je met CSS (cascading style sheets) de layout van een pagina moet regelen.

  Met één CSS-bestand kun je bijv. 172 pagina's mee vormgeven. Ik raad je aan om ff een cursusje HTML en CSS te doen, om je site zo mooi mogelijk vorm te geven.

  Met deze link

  http://www.google.com/search?num=100&hl=nl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=cursus+HTML+en+CSS&btnG=Zoeken&lr=lang_nl

  kom je vast wel verder.

  Succes
 • ik weet het niet, waarom je dit wilt, maar als het is omdat je iets van een online winkel hebt ofzo, kun je misschien ook programma's daarvoor gebruiken.
  of inderdaad een groot stuk van de basis gaan leren, anders is het niet te doen, zo'n grote site onderhouden.
 • ik was er nog niet opgekomen om via google te zoeken terwijl ik hem toch wel vaak gebruik :lol: het is de bedoeling dat het een grote(en dan bedoel ik GROTE!!) site gaat worden. er komen zowat 500 schoonheidsproducten enz op. ik denk maar dat ik boek volgende week ga halen van zo'n programma. als je zegt dat frontpage voor beginners is, wat is dan beter? ik ben echt helemaal niet bekend met zulke programma's. ik heb een cd van office 2003 en daar zit hij op en klaar is kees. d8 ik :wink:

  via http://www.regnery.net/html/detail-css.php?id=26 ga ik even een spoedcursus volgen en dan horen jullie het wel.

  overigens ben ik een startende ondernemer (18 jr) en heb dan ook heel weinig geld en tijd. zo'n programma is wel leuk enzo, maar waar haal ik zolang het geld ervoor vandaan??? :-? voorlopig dus maar even met zo'n internetcursusje vooruitgaan.

  bedankt en ik zal jullie het resultaat wel laten zien als hij af is!!!

  THX!!!
 • Ik had het maar over een simpel progammaatje, zoals een text editor. Beetje HTML en CSS leren. Daarna SQL en een server-side script taaltje zodat je het een en ander aan kunt passen aan kant en klare open-source scripts (of je schrijft zelf wat) en dan kun je wel een eindje vooruit.

  (Kost dus geen geld.)
 • idd, kost geen geld :lol: maar het makkelijke van frontpage is dat je eigenlijk geen verstand van de codes heoft te hebben. dat is leuke ervan. nu ik idd meer moet/wil weten is wat extra informatie niet weg! ik d8 hier zijn genoeg mensen die overal veel vanaf weten!!

  maarre ik ga weer verder met lezen :lol:
 • is het ook goed als ik ipv dhtml mhtml gebruik????
 • nopes, dat zou ik niet doen
  dat is namelijk een microsoft word standaard, om een webpagina inclusief plaatjes en opmaak in een bestand te krijgen. wordt niet op het internet ondersteund, dus…

  en nog een tip:
  lees geen 100 boeken over html enzo, maar neem een goed boekje (uit de bieb bijvoorbeeld) en begin meteen. al is het nog zo simpel, voer iedere stap in het boek uit in kladblok, en speel zo veel mogelijk met verschillende waarden enzovoorts. op die manier raak je het snelst vertrouwd met html en de rest. misschien een rare verglijking, maar je kunt een bosjesneger 100 boeken laten lezen over hoe hij moet fietsen, maar dat betekent niet dat hij het dan kan…
  pas na een paar keer oefenen lukt het wel, en zo is het ook met de html basis. als je die onder de knie hebt, leer je in een razend tempo de rest, zonder moeite.
  succes
 • dank je. ik heb bij bol.com een goed boek gevonden volgens mij. weet jij anders een betere? ik hoor het graag want van al die sites word ik helemaal niet goed. al die informatie die daarop staat is vaag, onduidelijk en vaak hebben ze geeneens een inleiding dus daar heb je echt helemaal niks aan
 • Voor het gebruik van DHTML is kennis van HTML noodzakelijk. Het lijkt me verstandig als je daarvan eerst een boekje koopt, of in de bieb zo'n boek ff haalt.
  En trouwens,
  een zakelijke site die je wilt maken moet er zakelijk uitzien, en moet niet boordevol met flitsende dingen zitten, dat leidt de gebruiker af.
 • huh??? had ik het over flitsende dingen??? :-? dat staat hier in dit hele topic nergens hoor!?? :-? hij komt er uit te zien met zachte tinten en ook niet al te felle kleuren. zelf verzonnen hoor!! anders word dit topic weer afgesloten :-?
 • DHTML > Dynamic HyperText Markup Language

  oftwel dynamisch HTML.

  Dit boekie klik lijkt me wel wat.
  HTML om te leren, em XML om te perfectioneren, wel in samenhang met CSS natuurlijk.
 • Waarom ga je eigenlijk geen winkelscript draaien?
  OsCommerce is een aanrader.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.