Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

accessible page design ?

Anoniem
SkyWarrior
6 antwoorden
 • In Dreamweaver staat een aantal voorbeeld designs en daar is een de keuze mogelijk hetzelfde ontwerp in een accessible page design te maken of een gewoon page design. Maar wat is nou het verschil, wat is een accessible website ? Als ik het vertaal betekend het toegankelijke website, maarja das een website toch altijd ??? :-?
 • Misschien moet je eerst is wat meer lezen over toegankelijk (accessibility) via Google, voordat je nog een keer zoiets neer zet ;)

  Er zijn _weinig_ toegankelijk web sites en Dreamweaver veranderd daar maar weinig aan. Ze zijn op de goede weg, maar die opties doen niet alles.
 • [quote:ad59ad9f4f="Anne"]Er zijn _weinig_ toegankelijk web sites en Dreamweaver veranderd daar maar weinig aan. Ze zijn op de goede weg, maar die opties doen niet alles.[/quote:ad59ad9f4f]
  Wat staat daar?
 • :-? Dat er momenteel weinig websites zijn die echt toegankelijk zijn en dat de opties binnen DW om een website toegankelijk te maken daarbij niet echt helpen, hoewel de intentie van Macromedia natuurlijk goed is.
 • Hier staat een voorbeeld verhaal en via de index is er nog meer te vinden.

  wimb
 • in het kort:
  met toegankelijk wordt bedoelt dat niet alleen de grote meerderheid ("gezonde" mensen, zonder handicaps, met internet explorer en windows op hun pc, bij een normale schermresolutie) je site kunnen bezoeken.
  bijvoorbeeld visueel gehandicapten, die voorlees programma's gebruiken om sites te bezoeken, of mensen met andere browsers / besturingssystemen.
  ook wordt een goed toegankelijke site vaak sneller en vooral beter in zoekmachines en dergelijke opgenomen.
  voorbeeld van iets heel ontoegankelijks: frames. probeer maar eens een subbpagina op een framessite toe te voegen aan je favorieten… (en geloof me, ik kan het weten, ik heb ook heel wat kritiek gehad hier op dit forum :wink: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.