Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

CSS hulp, hoe zit dat nu

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Ik ben bezig aan een website. Het moet een beetje zakelijk worden. Heb deze css code toegevoegd:

  <style>
  tr
  {color: #ffffff; background: #4682B4; font-weight: bold;}

  </style>

  Nu is het mooi dat precies de dingen die ik wil nu een andere kleur hebben. Wat wat minder is, is dat de rest wit is. Dit moet een andere kleur worden. Maar als ik de TD instel wordt ALLES die kleur. Weet iemand de code voor de tussenvakken???

  LINk
 • Abbonomenten? :-?

  "De rest is wit" is een wat vage probleem omschrijving, probeer je vraag eens helder te formuleren, dan kunnen we je veel beter helpen. Nu moeten we in de glazen bol kijken om te raden wat je percies wilt bereiken…
 • [quote:4ba96c2edd="Bill Gates"]Abbonomenten? :-?

  "De rest is wit" is een wat vage probleem omschrijving, probeer je vraag eens helder te formuleren, dan kunnen we je veel beter helpen. Nu moeten we in de glazen bol kijken om te raden wat je percies wilt bereiken…[/quote:4ba96c2edd]

  sorry misschien beetje onduidelijk maar daarvoor was de link. Klik erop en je zult het begrijpen.
 • Probeer eens een bgcolor in de bodytag.

  <body bgcolor=#2233bb of green>


  Kijk ook eens goed op www.handleidinghtml.nl en verder in de CSS afdeling.
  8)
 • Ga je CSS gebruiken voor opmaak of wat misvormde HTML? Momenteel lijkt het namelijk meer op het laatste.

  HTML is een taal die puur voor structuur is, niet om dingen op de juiste plaats te krijgen en dingen een kleurtje te geven, zoals hierboven gesuggereerd wordt.
 • [quote:d34a36ab86="Anne"]Ga je CSS gebruiken voor opmaak of wat misvormde HTML? Momenteel lijkt het namelijk meer op het laatste.

  HTML is een taal die puur voor structuur is, niet om dingen op de juiste plaats te krijgen en dingen een kleurtje te geven, zoals hierboven gesuggereerd wordt.[/quote:d34a36ab86]

  html zou ik nou niet bepaald misvorm noemen :roll: Is gebaseerd op een bekende website.

  Heb vervolgens een tabel met 3 rows aangemaakt waarvan de 2 zij rows een fixed breete hebben. In de zij rows is vervolgens de tabel voor de info gekomen.
 • [quote:62ec873ab8="Anne"]Tabellen zijn niet bedoeld voor opmaak, maar voor tabulaire data. Frames zijn niet bedoeld voor websites, maar handig voor applicaties.[/quote:62ec873ab8]
 • [quote:9827472784="sdk"]
  html zou ik nou niet bepaald misvorm noemen :roll: Is gebaseerd op een bekende website. Heb vervolgens een tabel met 3 rows aangemaakt waarvan de 2 zij rows een fixed breete hebben. In de zij rows is vervolgens de tabel voor de info gekomen.[/quote:9827472784]
  beneden aan de pagina, in de source dus vond ik dit:
  [code:1:9827472784]
  <td bgcolor="#EEEEEE"><img height="1" src="spacer.gif" width="10" />
  </td>
  </tr>
  <tr>
  </tr>
  <tr>
  </tr>
  </table>
  [/code:1:9827472784]

  Een row in een row kan dus niet, dat hoor altijd in een cell

  wimb
 • Je hebt nu dit:
  [code:1:96f61eeedd]
  tr {color: #ffffff; background: #4682B4; font-weight: bold;}
  [/code:1:96f61eeedd]
  Je zou van alle elementen die je een blauwe achtergrond met witte letters wil hebben een class kunnen aanmaken.
  Dus zoiets:
  [code:1:96f61eeedd]
  <td class="blauw">
  [/code:1:96f61eeedd]
  en in je css:
  [code:1:96f61eeedd]
  td.blauw {color: #ffffff; background: #4682B4; font-weight: bold;}
  [/code:1:96f61eeedd]
  Die andere regel (van de tr) dan weghalen.

  Ik zou het ook allemaal heel anders aanpakken, maar dat doet er niet toe.
 • [quote:c3c06e479f="sdk"]sorry misschien beetje onduidelijk maar daarvoor was de link. Klik erop en je zult het begrijpen.[/quote:c3c06e479f]Hoe denk je dat ik aan dat woord "Abbonomenten" gekomen ben?
 • @mw22: Het idee van CSS is natuurlijk wel dat je structuur en opmaak scheidt, dus om een klasse de naam "blauw" te geven is wat dubieus. ;)

  - Bas
 • [quote:7ae9be06d3="BasHamar"]@mw22: Het idee van CSS is natuurlijk wel dat je structuur en opmaak scheidt, dus om een klasse de naam "blauw" te geven is wat dubieus. ;)

  - Bas[/quote:7ae9be06d3]
  Het hele gebruik van class is volgens mij nogal dubieus voor de scheiding tussen structuur en opmaak, maar het werkt wel lekker makkelijk en het werkt ook in IE (erg belangrijk)
 • Mwaj, volgens mij kan een CLASS gewoon semantiek toevoegen aan een DIV hoor. Geef je hem echter de naam 'blauw', dan krijg je het FONT effect waar we vanaf wilden.

  (Bijvoorbeeld als de bedrijfskleur ineens groen wordt.)
 • [quote:c1cbc64883="Anne"]Mwaj, volgens mij kan een CLASS gewoon semantiek toevoegen aan een DIV hoor. Geef je hem echter de naam 'blauw', dan krijg je het FONT effect waar we vanaf wilden.

  (Bijvoorbeeld als de bedrijfskleur ineens groen wordt.)[/quote:c1cbc64883]
  Ik geef toe, het is voor jezelf wel handig en verstandig als je een beetje een logische naam gebruikt, maar voor zoekmachines maakt het niets uit.
  Class="groen", class="geel", class="belangrijk" het is allemaal een pot nat.
 • [quote:e5dee100a1="WimB"][quote:e5dee100a1="sdk"]
  html zou ik nou niet bepaald misvorm noemen :roll: Is gebaseerd op een bekende website. Heb vervolgens een tabel met 3 rows aangemaakt waarvan de 2 zij rows een fixed breete hebben. In de zij rows is vervolgens de tabel voor de info gekomen.[/quote:e5dee100a1]
  beneden aan de pagina, in de source dus vond ik dit:
  [code:1:e5dee100a1]
  <td bgcolor="#EEEEEE"><img height="1" src="spacer.gif" width="10" />
  </td>
  </tr>
  <tr>
  </tr>
  <tr>
  </tr>
  </table>
  [/code:1:e5dee100a1]

  Een row in een row kan dus niet, dat hoor altijd in een cell

  wimb[/quote:e5dee100a1]

  Dit is eigenlijk het hele idee:

  <table width=100%>

  <tr>
  <td>code zijstuk</td>
  <td></td>
  <td>code zijstuk</td>
  </tr>
  </table>

  mijn tekst moest colum zijn en geen row (lol weet ik veel ik gebruik die termen nooit)

  @Bill Gates
  Wel gek dat uitgerekent een moderator offtopic gaat door te beginnen over eventuele spelfouten die totaal niet van toepassing zijn :roll:
 • Sorry hoor, maar ik vind het gebruik van CSS hier nu echt doorslaan. Ik snap niet dat iemand durft te beweren dat een[code:1:de6aa9d033]<div class="blauw_vakje">
  <p>tekst in blauw vakje</p>
  </div>[/code:1:de6aa9d033]
  Niet 'mag' omdat de zogenaamde 'class-naam' ook maar iets toevoegd aan de layout. Het is aan de webdesigner hoe hij/zij z'n div's benoemt. Als die een <div> benoemt met blauw_vakje, en hij/zij maakt het blauw vakje ook daadwerkelijk blauw, who cares. Qua code klopt het helemaal, en het is ook makkelijker voor de webdesigner, zodat hij/zij direct kan zien dat die div een blauwe kleur heeft.
  Je kunt die div wel benoemen met [code:1:de6aa9d033]<div class="div_58">
  <p>tekst in blauw vakje</p>
  </div>[/code:1:de6aa9d033]Maar zo wordt het alleen maar onoverzichtelijker voor de webdesigner, en wat is de hele opzet van xhtml en CSS? overzichtelijkheid toch?
 • Johnny321, je hebt er dus niks van begrepen. Stel ik heb een element STRONG wat ervoor dient om iets als dit te melden:[code:1:9681ce6521]<li><strong>Waarschuwing:</strong> vul het veld "Naam" in</li>[/code:1:9681ce6521]Stel je voor dat ik in dit geval het element STRONG 'rood' wil maken en ik geen gebruik kan maken van descendent selectors of wat dan ook, wat zal ik kiezen:[code:1:9681ce6521]<strong class="rood"/>[/code:1:9681ce6521][code:1:9681ce6521]<strong class="waarschuwing"/>[/code:1:9681ce6521]Aan welke van de twee heb ik later nog wat als ik besluit dat waarschuwingen een plaatje ervoor moeten krijgen in plaats van een rode kleur? Welke is handiger als ik alle waarschuwingen wil omzetten in een element WARNING? Welke is nu eigenlijk meer semantisch? Welke is compleet onafhanklijk van stijl?

  Een ander voorbeeld:[code:1:9681ce6521]<div id="nav"/>[/code:1:9681ce6521][code:1:9681ce6521]<div id="left"/>[/code:1:9681ce6521]Snap je?
 • Nu ga je d'r van uit dat de opmaak later nog gewijzigd zal worden. Maar als dat niet het geval is? Stel je maakt een site eenmaal, en die wil je niet meer veranderen? Dan kan dat zat.
 • Dus jij denkt liever niet vooruit? Op hetzelfde moment denk je ook nog liever in FONT dan in structuur, maakt mij niet uit, ik probeerde je alleen bewust te maken van je denkfout.
 • Dat is een uit de handgelopen conclusie, generalisatie. Ik vind dat van me zelf ook geen denkfout.
  Ik vind dat het ook voor een buitenstaander de code begrijpelijk moet zijn (zie voorbeelden van me hierboven)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.