Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

xhtml openen in nieuw venster

Anoniem
:ben:
13 antwoorden
 • Hallo allemaal ben me eens gaan verdiepen in xhtml,

  Nu heb ik mijn broncode gechecked en zag dat <a href="" target="_blanc"> niet kon doordat target niet voorkomt in xhtml nu heb ik dit opgelost met id="_blanc" maar weet eigenlijk niet of dit wel klopt.

  Hij geeft het in de check niet als fout weer maar dat komt doordat hij volgens mij alleen maar naar de code kijkt hoe hij is opgeschreven en een id alle waarden kan hebben.

  Weten jullie wel of dit een goede oplossing is?
 • In xhtml is 'target="_blank' idd geschrapt. Jammerlijk.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=116848

  Hierboven een topic waar het ook behandelt wordt.
 • Overigens zou je het wel via het JavaScript DOM kunnen doen, die staat namelijk los van de XHTML-specificatie. Voor meer info kun je hier terecht. Ik zou er trouwens niet aan beginnen, want ik bepaal toch echt liever zelf of pagina's in een nieuw venster/tab moeten verschijnen… Maar goed, dat is weer een andere discussie.

  - Bas
 • [quote:2ba83c2012="Johnny321"]In xhtml is 'target="_blank' idd geschrapt. Jammerlijk.[/quote:2ba83c2012]In HTML 4.01 ook hoor :-? . En dan geld het alleen voor de Strict DTDs, maar ik zie het nadeel eerlijk gezegd niet; wat is het?
 • [quote:1ef1398cb9="Anne"]maar ik zie het nadeel eerlijk gezegd niet; wat is het?[/quote:1ef1398cb9]
  Jij ziet dat nadeel misschien niet, maar een heleboel andere gebruikers zien dat nadeel wel. Gewoon omdat ze gewend zijn dat bij veel pagina's een externe link in een nieuw venster opent (noem het maar een de facto standaardje).
 • En heel veel gebruikers zijn gewend dat de back button werkt.

  (Heb jij ook een bron, want die ben ik nog nooit tegen gekomen eerlijk gezegd.)
 • http://www.uiaccess.com/spawned.html
 • Bedankt mw22, briljant!
 • [quote:08a797f414="Anne"](Heb jij ook een bron, want die ben ik nog nooit tegen gekomen eerlijk gezegd.)[/quote:08a797f414]
  Ik kan alleen putten uit mijn eigen ervaring en feedback van gebruikers van een intranet bij een grote international. Dus nee, ik heb geen bron.
  En om eerlijk te zijn liet ik me iets te veel leiden door de wensen bij het openen van documenten (bijv brochures in pdf formaat) of applicaties vanuit een portal.

  Overigens vind ik de bronnen die hier genoemd worden, op z'n zachtst gezegd, twijfelachtig. Dat het op internet staat betekent natuurlijk nog niet dat het ook waar is. Er wordt gesproken over onderzoeken, maar er wordt geen bron (;)) vermeld.

  p.s. Ik ben het overigens ook gewoon eens met de stelling, dus aub geen kruistocht starten tegen mij :D
 • hm denk dat ik de pagina's ook maar in zelfde venster laat openen.

  Alhoewel ik zelf wel vaak uit ga van een nieuw venster waardoor ik dus ook gewend ben vensters na bekijken weer af te sluiten. en dan ga ik opzoek naar het venster met andere site die ik dan dus ook al afgesloten heb. :(

  Misschien moet ik me zelf toch maar eens aanleren meer met de Back button te werken.

  tnx voor jullie reacties
 • Volgens mij ga ik over naar xhtml transitional, alleen om 'target="_blank" toe te passen.
  Je moet toch wat
 • M.i. kun je daar beter JavaScript voor gebruiken.
 • [offtopic]Ben! Nu nog IRC ;-)[/offtopic]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.