Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[site check] Site over Star Trek - warpcore.tk

Anoniem
None
66 antwoorden
 • Beste medeforummers,

  Ik heb een heel verhaal,
  Ideaal voor het forum op computer! Totaal!
  Dichten vind ik leuk, maar webdesignen ook! Zo ontstond bij mij al een tijdje geleden het idee om een nieuwe site te beginnen, over mijn favoriete televisieseries en films: Star Trek! De bedoeling is dat het een site wordt met alles erop en eraan, die net wat meer biedt dan anderen. 8)

  Ik heb gezorgd voor http://www.warpcore.tk/.
  De warp core is de reactorkern in het schip die het schip van energie voorziet bij Star Trek, dus….!!!!….!!!! :D

  Even voor alle duidelijkheid, de volgende onderwerpen staan hier niet ter discussie:

  - Star Trek en of het wel of niet leuk is
  - Tabellen vs. CSS gebruiken

  Ik ben als volgt begonnen:

  Eerst heb ik een schets gemaakt van het design, dat ik ga uitvoeren in LCARS, de interface van de computers op de sterrenschepen bij Star Trek. De [u:2f661d3e55]adaptable user interface[/u:2f661d3e55] LCARS werd geïntroduceerd tijdens de lancering van Star Trek: The Next Generation en is sindsdien een populair voorbeeld voor vooral IBM PC’s (las ik dus op het internet). Sinds het WWW er is is het dan ook nog eens populair als design voor Star Trek-sites, zeker tot voor kort, toen zowel http://www.startrek.com/ als http://www.startrek.nl/ het nog gebruikten. Ze hebben nu inmiddels een ander design, maar in ieder geval wil ik het wel zo doen. Ik heb de onderdelen van de interface grotendeels gekopieerd uit het menu van het computer-spel Star Trek: Voyager Elite Force en van de LCARS Images in de Download Gallery op http://www.lcarscom.net/.
  Na de schets heb ik het design eerst met Jasc Paint Shop Pro 7.02 in elkaar gezet, en vervolgens eens nagedacht over de mogelijkheden voor het design dat ik dus moest maken. CSS viel al snel af, en Flash later ook en ik ben dus tabellen gaan gebruiken (niet ter discussie gesteld).
  Eerst heb ik er met Microsoft Office Publisher 2003 een tabel overheen gelegd, en toen heb ik daar de code voor geschreven. Toen heb ik de afbeelding in stukken geknipt, en dat werkte al gauw goed. Alleen gaat het in Netscape niet helemaal goed, daarvoor heb ik dus wat hulp nodig. Ook heb ik nu al mouseovers gemaakt voor mijn knoppen en alles werkt goed. Voor de mouseovers had ik ook CSS kunnen gebruiken maar ik heb besloten om JavaScript te gebruiken aangezien dat tot nu toe overal heeft gewerkt. Suggesties hierover zijn echter welkom.

  Ik heb nu dus om te beginnen twee simeple vragen, om nog even niet alle vragen te stellen:

  - Hoe zorg ik dat ik de knopjes bij een onmouseover en bij een onclick kan laten piepen, ik heb de mp3’s ervoor al.
  - Zorgen dat het teveel aan ruimte tussen sommige tabelcellen in Netscape wordt verholpen, vastleggen van de afmetingen van de tabelcellen leek mij niet verstandig.

  Ook zou ik graag hopen dat er onder jullie een paar Star Trek-liefhebbers (zogeheten trekkies) zijn, en dat die suggesties kunnen geven over de content van de site, die er nu nog niet is.

  Kijk gerust eens op http://www.warpcore.tk/, dat overigens verwijst naar http://home.tiscali.nl/goosens/warpcore/.

  Mijn schets is voor vergelijking te downloaden op:

  http://home.tiscali.nl/goosens/schets_warpcore.gif.

  Alvast bedankt voor alle hulp en leuke ideeën. Maar nu moet ik snel Star Trek kijken, hoor!

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • Die splash steekt echt verschrikkelijk af tegen de site zelf.
  De splash is ronduit lelijk, de site is dat niet. Je kunt het ook anders oplossen door de verschillende talen direct op de index van de site te zetten [evt met vlaggetjes] ipv zo'n lelijke splash.

  Site zelf is redelijk verfrissend, al ben ik geen fan van een zwarte achtergrond.

  Mooi trouwens dat je ook een non-.tk link hebt gegeven, want .tk lag weereens plat.
 • Hallo,

  Het spash-scherm is slechts tijdelijk, de bedoeling is dat er een korte flash-animatie :) met een stukje film of iets dergelijks komt, ik dacht aan iets spannends, dat moet uiteraard wel klein blijven. 8)

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • Ik zou afzien van heel het splash-idee…
  Je site ziet er leuk uit, maar een splash [in welke vorm dan ook] zal eraan af doen, alleen al omdat er dan veel mensen zijn die meteen wegklikken.
 • Hallo,

  ik begrijp wat je bedoelt maar voor snelle wegklikkers (ik ken er wel die elke schijfcontrole onder Windows 98 wegklikken en zich er dan over verbazen dat de pc steeds vastloopt en uiteindelijk steeds ergere problemen krijgt, waar ik dan weer bij kan helpen) is er altijd nog het bekende "SKIP INTRO" knopje, dat hopelijk ook in dit geval zal werken. Ik heb namelijk al zitten nadenken erover, maar ik wil niet dat de site in één taal opent omdat veel gebruikers het dan niet in de gaten hebben. Ik wil mijn site namelijk in zowel Engels als Nederlands schrijven. Dat moet toch wel kunnen? Ik kan uiteraard ook alleen de taalkeuze doen en geen afbeelding van een warp core. Maar ja, het idee van de warp core leek nu juist zo passend. Dus uiteraard is elke suggestie welkom, maar is een korte tekstintro plus de keuze om de intro over te slaan niet passend? Een goed voorbeeld van een korte tekstintro staat op de site van een vriend van mij, over Michael Jackson. Het adres is http://www.mjworld.tk/. Hij heeft dat toch best goed geregeld? :) Alleen zou ik hem aanbevelen om de taalkeuze aan het eind van de intro te maken. 8)

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • Hallo,

  ik heb een vraagje. :) Is het verstandig om een lettertype automatish te laten downloaden? Het gaat om het LCARS-lettertype, een .ttf-bestand. 8)

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • Ja, het design van de site komt mij als liefhebster van Star Trek zeer bekend voor.
  Alhoewel het een beetje een een "deja vu" gevoel geeft, blijft het toch mooi en zeer goed passend bij de serie(s).
  Ik kom zeker kijken als de site helemaal af is.
  Succes!
 • [quote:053e08722a="LGoosens"] Is het verstandig om een lettertype automatish te laten downloaden?[/quote:053e08722a]
  Nee.
 • [quote:210304538e="Phrea"][quote:210304538e="LGoosens"] Is het verstandig om een lettertype automatish te laten downloaden?[/quote:210304538e]
  Nee.[/quote:210304538e]
  Is daar ook een reden voor? Bijvoorbeeld de laadtijd of eventuele problemen met incompatibele, oudere browsers en/of systemen enzo? Het lettertype past namelijk helemaal in het design, het is hetzelfde lettertype als dat van de knoppen links en de links bovenaan. Maar ja, als er nou een goede reden is om het niet te doen, dan doe ik het ook maar gewoon niet. :-? Maar ik wil toch eerst even een argument. :wink:

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • Ik -en vele mensen met mij- worden niet graag 'gedwongen' dingen te downen omdat de site anders niet [goed] wordt geladen. [mits de site voor algemene bezichtiging is, anders kun je je gang gaan met whatever je wilt]
  Resultaat: de meeste mensen zullen alt-F4 doen.
 • [quote:dc5f545f88="Phrea"]Ik -en vele mensen met mij- worden niet graag 'gedwongen' dingen te downen omdat de site anders niet [goed] wordt geladen. [mits de site voor algemene bezichtiging is, anders kun je je gang gaan met whatever je wilt]
  Resultaat: de meeste mensen zullen alt-F4 doen.[/quote:dc5f545f88]
  Ja maar, zien ze dan ook een scherm van Installatie op afroep ofzo, of gebeurt het zonder dat ze het merken? (Mijn plan was om het met CSS te doen!!!!!!!!)!!!!!!!!
  8)
  Ik zoek trouwens een manier om met behulp van bijvoorbeeld JavaScript een paar van de werkbalken in de browser weg te laten halen of het venster op Volledig Scherm te laten zetten. :)

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • [quote:fcddba7f8b="LGoosens"][quote:fcddba7f8b="Phrea"]Ik -en vele mensen met mij- worden niet graag 'gedwongen' dingen te downen omdat de site anders niet [goed] wordt geladen. [mits de site voor algemene bezichtiging is, anders kun je je gang gaan met whatever je wilt]
  Resultaat: de meeste mensen zullen alt-F4 doen.[/quote:fcddba7f8b]
  Ja maar, zien ze dan ook een scherm van Installatie op afroep ofzo, of gebeurt het zonder dat ze het merken? (Mijn plan was om het met CSS te doen[/quote:fcddba7f8b]Nee[quote:fcddba7f8b="LGoosens"]
  8)
  Ik zoek trouwens een manier om met behulp van bijvoorbeeld JavaScript een paar van de werkbalken in de browser weg te laten halen of het venster op Volledig Scherm te laten zetten. :)

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:[/quote:fcddba7f8b]Aan zulke dingen heb ik helemaal een hekel. Of je wel of niet een fullscreen website wilt zien, moet je aan de gebruiker overlaten, en niet zelf door een JS doen.
 • Het probleem is namelijk dat het er op 800 x 600 net niet op past. :-? :-?

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • [quote:955969774a="LGoosens"]Het probleem is namelijk dat het er op 800 x 600 net niet op past. :-? :-?

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:[/quote:955969774a]Dan maak je hem kleiner. Een site hoort op elke resolutie er goed uit te zien.
 • Hallo,

  ik denk dat ik het gewoon zo laat. Het is amar een heel klein beetje en er valt niets essentieels weg. Maar ik heb een vraagje. Ik ben nu alvast bezig met het erop zetten van wat downloads, dan is er in ieder geval iets voor de bezoekers. Ik heb even wat avatars voor MSN Messenger :) gemaakt van Spelers en Schepen, met Paint Shop Pro. Nu is mijn vraag: kan ik er voor zorgen dat als iemand op de avatar klikt op de html-pagina deze meteen wordt ingesteld als avatar voor MSN? 8)

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • De site deed me inderdaad direct denken aan http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=77 (ik had eerst nog niet gezien dat je zei dat het daarvan gekopieerd was).

  Mooie site!
 • Zeer mooie site, en ik vind het onderwerp zelf ook heel leuk :) ik zou alleen misschien een banner maken die wat meer bij dat LCARS thema past,
 • [quote:565d327e98="BelgiumBoy_007"]De site deed me inderdaad direct denken aan http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=77 (ik had eerst nog niet gezien dat je zei dat het daarvan gekopieerd was).

  Mooie site![/quote:565d327e98]

  Wacht even, ik volg hetniet meer! :o Daarvan heb ik helemaal niks gekopieerd, het ziet er zelfs niet eens helemaal uit als het officiële LCARS, ik heb het gekopieerd van een aantal afbeeldingen van http://www.lcarscom.net/ Kijk maar eens naar deze Office Powerpoint 2003 Slide Show:

  http://home.tiscali.nl/goosens/Warpcore.ppt

  Ik heb ze daar allemaal in gezet. :D Ik heb niks gekopieerd van die forumstijl, ik ben voor het maken van een forum van plan een eigen stijl te maken 8) (dat is net wat makkelijker in het design te krijgen! :wink: )!

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • Hallo,

  mijn tekstkleur is #FF9C00. :) Heeft iemand enig idee voor de linkkleuren? Inclusief de hover-staat? 8)

  [EDIT]: Ik heb net 5 nieuwe avatars en 3 achtergronden geüpload.
  Ik wil trouwens weten wat jullie denken van het Warp 9 Banner Exchange-Programma (http://warp9.scifiwebs.com/banex.htm en het Slipstream Banner Exchange Programma (http://efa.trekconnection.com/ads/)!!!!!!!!!!!!!!!!

  Groeten van Lennart Goosens. :P :wink:
 • [quote:d9b02782ca="BelgiumBoy_007"]De site deed me inderdaad direct denken aan http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=77 (ik had eerst nog niet gezien dat je zei dat het daarvan gekopieerd was).[/quote:d9b02782ca]
  Ik zal nog eens een site van je checken. :evil:
  En nog eigenwijs zijn ook met die fonts en fullscreen enzo, luister eens naar wat we zeggen ipv alleen maar goed nieuws te willen horen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.