Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

ASP site "starten"

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hellup:

  mijn site (www.renecom.nl) is per ongeluk gewist. De provider heeft 'm teruggezet, maar nu krijg ik, wanneer ik naar mijn URL ga een not authorized voor m'n kiezen. Waar kan dit aan liggen? Het is in ASP geschreven door een vriend van me die nu op vakantie is! Moet ik dit nog "aktiveren"? Het wordt gehost bij activeisp.
 • Dat ligt aan de permissions. Je moet je aanmelden bij je file manager bij je host (niet ftp) en daar de permissions van je site veranderen zodat iedereen toestemming heeft om je site te zien.
 • Enig idee hoe ik dat moet doen?
 • Bij mij is het zo dat ik mij kan aanmelden op mijn site via http://www.bartnet.be:#### (waar #### een portnummer is die ik liefst niet op een publiek forum weergeef).

  Na het aanmelden bevind ik me in het DirectAdmin Control Panel waar ik een optie File Manager kan kiezen.

  Eens ik en de filemanager zit kan ik o.a. de permissions van mappan & bestanden wijzigen. Mijn webpagina's hebben de permissie 644, sommige zijn nog harder beveiligd.
 • waarom niet met een ftp client? :-?
 • Ok,

  ik begrijp wat je bedoelt, en ik denk dat je ook gelijk hebt. Ik heb nu verschillende files van read permissie voorzien, met als resultaat dat ik nu 1 pagina aan de gang heb.. De rest wil echter met geen mogelijkheid beschikbaar komen.. Is dit iets typisch ASP? moet ik misschien full control op de CGI-BIN dir toestaan? Hoe zit het met de database, moet die nog een bepaalde authorisatie krijgen? Wat zijn de standaard rechten voor index.asp?

  Bedankt voor de hulp alvast.
 • Kan het ook met een ftp client, btw?
 • Dat is niets typisch ASP, dat heb je met elk type bestand dat op je webserver staat (ook prenten, flash animaties, …).

  Normaal kan het wel met een ftp client maar uit (mijn) ervaring blijkt dat het niet altijd lukt :-?

  In theorie moet het lukken via ftp.
 • [quote:5c4edd1238="STF-ko"]Kan het ook met een ftp client, btw?[/quote:5c4edd1238]

  Als je een FTP account hebt moet dat kunnen ja.

  Maar waarom neem je niet contact op met je provider als je er niet uitkomt? Ze hebben vast wel een helpdesk oid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.