Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Co-workers onderhouden website

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik onderhoud voor een opdrachtgever een website met behulp van het programma Macromedia Dreamweaver MX.
  Om nu te voorkomen dat mijn opdrachtgever voor ieder woordje dat hij op z'n website wil veranderen met mij contact op moet nemen, wil hij de kleine dingen zelf kunnen veranderen. Ik heb hem hiervoor het programma Macromedia Contribute aangeraden.
  Nu wil ik graag weten hoe je de website consistent kunt houden, aangezien ik dan niet meer de enige ben die updates kan uitvoeren. Het gaat dus eigenlijk om een soort van versiebeheer. Het is mij bekend dat je in beide programma's de namen van zogenaamde "Co-workers" kunt vastleggen. Maar ik vraag me af hoe dit verder wordt afgehandeld, aangezien ik de site meestal lokaal bewerk en niet op de server. Ik heb dus als het ware een kopie lokaal staan.
  Misschien kan iemand mij aangeven hoe ik dit het beste kan regelen.
 • Misschien moet je toch eens aan een Content Management Systeem denken. Eventueel voor een deel van de site. Om wat voor soort aanpassingen gaat het?
 • Een Content Management Systeem zorgt er dus voor dat een site niet inconsistent wordt en dat er geen verschillende versies ontstaan? Maar heeft Dreamweaver hier dan helemaal geen mogelijkheden voor?
  Dit omdat er in het programma over "Co-workers" wordt gesproken.

  De aanpassingen die gedaan worden (door mijzelf) zijn heel divers. Van het plaatsen van nieuwe plaatjes tot het creeren van pop-up windows.
 • Je kan ook elke keer synchroniseren, en dan beide richtingen op.
 • Ik maak weleens websites voor bepaalde kleine bedrijven met mensen die er de ballen verstand van hebben. Het beste om dan m.i. te doen is een scriptje schrijven in ASP/PHP waarmee degene die de site wil veranderen in kan loggen, ik een tekstvakje zijn nieuwe tekst kan invoeren en submitten. Zo kan hij makkelijk bijv. de tekst op de home-page of iets anders makkelijk aanpassen. Als je nog geen PHP kent is dit echter niet aan te raden.
 • Contribute zou overkill kunnen zijn, maar je kunt een versie 30 dagen uitproberen, dus waarom niet? Je zal de content hoogst waarschijnlijk online editten, maar niets houdt je tegen om het offline te doen en dan te copy&pasten. Of misschien is er wel een directe link tussen dreamweaver en contribute, maar dat zal je dan even in die test moeten bekijken. Een duur CMS lijkt me te omslachtig in dit geval.
 • Wiki!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.