Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

plaatje precies plaatsen met pixels

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Klinkt misschien erg als een rookie vraag, maar hoe kan ik aan de hand van css een plaatje op een bepaalde positie neerzetten net zoals je dat met tekst kunt doen

  p.image1
  {
  position: absolute;
  left: 100;
  top: 100;
  }

  <html>
  <p class=image1><img src="plaatje1.jpg"></p>

  alleen dit werkte niet

  alvast bedankt
 • Ik denk dat het volgende wel werkt:

  #image1
  {
  position: absolute;
  top: 100px;
  left: 100px;
  }

  <html>
  <div id="image1"><img src="plaatje.jpg"></div>

  Precies hetzelfde als met tekst hoor.
 • [quote:c608a284da="boelieboelie"]Ik denk dat het volgende wel werkt:

  #image1
  {
  position: absolute;
  top: 100px;
  left: 100px;
  }

  <html>
  <div id="image1"><img src="plaatje.jpg"></div>

  Precies hetzelfde als met tekst hoor.[/quote:c608a284da]

  of gewoon <img id="image1" src="plaatje.jpg">
 • Gbruik liever een class ipv een id. id is voor een element dat je maar een keer gebruikt in een pagina.
  (maar het werkt wel)
 • Maar je wilt toch niet meerdere plaatjes van dezelfde pagina op diezelfde plek? Als je class gebruikt en je hebt twee plaatjes op dezelfde pagina met dezelfde class, dan heb je een probleem, want ze willen dan allebei op 100px van de top en op 100px van links.

  Met id is er slechts één plaatje op die pagina dat op die plek mag staan.
 • [quote:f7f80e785b="boelieboelie"]Maar je wilt toch niet meerdere plaatjes van dezelfde pagina op diezelfde plek? Als je class gebruikt en je hebt twee plaatjes op dezelfde pagina met dezelfde class, dan heb je een probleem, want ze willen dan allebei op 100px van de top en op 100px van links.

  Met id is er slechts één plaatje op die pagina dat op die plek mag staan.[/quote:f7f80e785b]Dan gebruik je een andere class..

  Id's zijn om de verschillende delen van je site een "anker" te geven, zoals #menu of #footer. Niet #plaatje-3 en #plaatje12Asmall.
 • [quote:43624f1cfc="[m]"][quote:43624f1cfc="boelieboelie"]Maar je wilt toch niet meerdere plaatjes van dezelfde pagina op diezelfde plek? Als je class gebruikt en je hebt twee plaatjes op dezelfde pagina met dezelfde class, dan heb je een probleem, want ze willen dan allebei op 100px van de top en op 100px van links.

  Met id is er slechts één plaatje op die pagina dat op die plek mag staan.[/quote:43624f1cfc]Dan gebruik je een andere class..

  Id's zijn om de verschillende delen van je site een "anker" te geven, zoals #menu of #footer. Niet #plaatje-3 en #plaatje12Asmall.[/quote:43624f1cfc]

  ? je kunt hier prima een id voor gebruiken, juist omdat zoals aangegeven het om een plaatje met een vaste positie is waar er dus maar 1 van is. Een id id een id (identification) die 'toevallig' ook werkt als anker. Maar het is net zo goed bedoeld om er bijvoorbeeld met javascript naar te kunnen verwijzen…

  [quote:43624f1cfc]The id attribute has several roles in HTML:

  As a style sheet selector.
  As a target anchor for hypertext links.
  As a means to reference a particular element from a script.
  As the name of a declared OBJECT element.
  For general purpose processing by user agents (e.g. for identifying fields when extracting data from HTML pages into a database, translating HTML documents into other formats, etc.). [/quote:43624f1cfc]

  let ook op wat er als eerste in het rijtje staat
 • Dat is wel zo, maar semantisch gezien wordt de id altijd gebruikt om verschillende delen van de site af te bakenen. De rest wordt dan dmv de cascading regels 'gepakt'.

  vb
  #content .books
  body #menu li span
  #footer div p

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.