Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

sitecheck (afbeeldingen spoorloos)

Anoniem
MichielPH
27 antwoorden
 • Voor een tennisclub heb ik een eenvoudige site (ben maar een beginner) ineengestoken. Heb de site al bekeken op verschillende pc's met IE 5 en hoger. Op enkele heb ik het probleem dat bij de mouseover in het linkerframe, het geluid zich afspeelt in een mediaplayer. Bij 1 enkele werd het linkerframe vervangen door een player en was de site niet meer toegankelijk. Ligt dit aan de instellingen van die pc's, kan ik op een andere manier die mouseover actie invoegen?

  Op mijn eigen pc heb ik problemen met de foto's (fotoboek). Daar worden de thumbs niet ingeladen, bekijk ik dan de source, zijn de "img sources" verdwenen, op enkele na. De preview is echter wel goed. Het probleem doet zich voor in IE en opera.

  www.tcdeschakel.be
 • De minpunten: (klein en groot)[quote:7664ff6ec2]aanbevolen browser: internet explorer 6.0 op een resolutie van minstens 1024 x 768 [/quote:7664ff6ec2]Ik heb IE 6 met 1024 × 768 en toch passen bv. de foto's er niet helemaal op

  Het logo, logo2 en de ballen hebben witte randen.

  Bij historiek kan je op de plaatjes klikken; niet elke browser ondersteunt dat en het is niet duidelijk doordat je geen 'handje' ziet. Dit is op te lossen dmv:[code:1:7664ff6ec2]<a href="javascript:MM_openBrWindow('../../afbeeldingen/fotos/historiek/stichtingsvergadering.jpg','FOTO','scrollbars=yes,resizable=yes,width=900,height=600')"><img src="tennis"></a>[/code:1:7664ff6ec2]

  Bij contact moet je eerst op het logo klikken, waarom zie je niet direct het formulier?

  MPH
 • Hoe kan ik die witranden wegkrijgen? Het was mij al opgevallen, maar krijg het niet verholpen. De logo's zijn illustrator bestanden, opgeslagen voor web met imageready.

  Als je over de tennisballen beweegt met de muis, moet je normaalgezien een geluidje horen. Bij sommige mensen blijkt dit niet te werken. Ofwel opent er zich een player voor het geluidje, ofwel wordt het linkerframe wit. Iemand de oorzaak?
 • He ik heb geen IE en toch zie ik iets. Klopt dit :D . Even voor de record. Ik surf op een Linux met de browser Galeon. Ofte wel ik krijg geen geluid uit de ballen. Verder zie ik ook de witte randen, maar dat lijkt met wel op te lossen door ze in Photoshop onder handen te nemen.

  Op een of andere manier blijft deze pagina bij mij laden. Er vervelend. Het zal wel iets met de M$ dingen te maken hebben. Voor de geluidjes kan ik je ook flash aanraden. Dan maake je van de ballen een flash-filmpje en als de muis er overheen gaat, komt er geluid uit. Dan moet ie het bij mij ook doen. Verder zou ik de tekst ook als link maken. Mijn eerste ingeving is om daar op te klikken i.p.v. de balletjes.

  Als laatste min-punt, vind ik die lopen teksten bovein er storend. Kunnen die niet een paar keer herhaald worden en dan stoppen of gewoon verwijderen.

  Nou suc6 ermee.
 • Ik hoor ook geen geluid als ik over de tennisballen heen ga. Ik zou dus inderdaad flash gebruiken voor die bewegende balletjes en daarin het geluid eronder zetten.
  Een website moet immers voor zoveel mogelijk mensen compatible zijn en zo te horen doet dat geluid het haast als enige bij jou zelf goed.

  Verder vind ik het storend dat je op 800x600 de site niet goed kunt bekijken. Ik weet dat het inmiddels een nog maar weinig gebruikte resolutie is, maar ik heb speciaal voor het surfen een oudere pc om geen kans te hebben op virussen op mijn nieuwe en ik draai dus 800x600.
  Als ik de site daarin open is het 'content' gedeelte in een vak met 2 scrollbars te zien, dat is vrij lelijk, maar op zich niet erg want ik kan wel de hele site zien.
  Wat wel erg is is dat ik als ik in het menu op fotoboek druk, de links naar de verschillende fotoboeken bij mij uit beeld vallen, zonder een scrollbar om ernaartoe te gaan, gevolg: irritatie.
 • heb de ballen in flash hermaakt
  dat zou nu wel moeten lukken zeker?
 • [quote:2c4d166d43="DiTn"]heb de ballen in flash hermaakt
  dat zou nu wel moeten lukken zeker?[/quote:2c4d166d43]Het werkt bij mij, maar ik vind het redelijk irritant.
 • waarom? wat vind je irritant?

  Ik vond het irritant omdat ik bij firefox flash moest downloaden en het op mijn bureaublad moest terugvinden maar ligt dat aan zijn site?

  volgens mij aan firefox
 • [quote:712859d564="sander16v"]waarom? wat vind je irritant?

  Ik vond het irritant omdat ik bij firefox flash moest downloaden en het op mijn bureaublad moest terugvinden maar ligt dat aan zijn site?

  volgens mij aan firefox[/quote:712859d564]hmm, flash is een los programma, maar windows installeerd die erbij. Maar ja je hoeft het maar een keer te doen, toch? Of installeer je je pc idere week opnieuw?

  Verder vind ik het geluid van de bal irritant. Ik wil geen geluid bij het surfen.
 • [i:aa63900195]"Verder vind ik het geluid van de bal irritant. Ik wil geen geluid bij het surfen"[/i:aa63900195]
  Zet je boxen dan uit! Wat zit je te zeuren man.

  Betreft die witranden, exporteer in PNG i.p.v. gif. Flash gaat hier heel mooi mee om..
  Geen witranden dus. Importeer de tennisbal hieronder (PNG dus) en zet hem op de plaats het gifje in je .fla

  [img:aa63900195]http://www.leconte.nl/tennisbal.png[/img:aa63900195]

  Gr. J-P
 • [quote:fb6a9c05b3="Demonaz"]hmm, flash is een los programma, maar windows installeerd die erbij. Maar ja je hoeft het maar een keer te doen, toch? Of installeer je je pc idere week opnieuw?[/quote:fb6a9c05b3]

  Nee, maar de flashplugin voor mozilla firefox schijnt anders te zijn dan die van ie (die windows idd standaar installeert)
  [quote:fb6a9c05b3="Demonaz"]
  Verder vind ik het geluid van de bal irritant. Ik wil geen geluid bij het surfen.[/quote:fb6a9c05b3]

  Zet dan je boxen uit :-? 8) IE geeft standaard ook een "klik" bij het aanklikken van een link, dan mag zo'n balletje toch ook wel een geluidje geven? Sterker… vergeet de doelgroep niet he?

  Ik denk dat dat nog een groter issue is .. Veel "web-designers" vergeten het doel van de klant.. Iedereen gaat denken voor een ander. (is offtopic, misschien open ik er nog wel 1 hierover)

  Sander

 • [quote:b86297f559="J-P Le Conte"][i:b86297f559]"Verder vind ik het geluid van de bal irritant. Ik wil geen geluid bij het surfen"[/i:b86297f559]
  Zet je boxen dan uit! Wat zit je te zeuren man.

  Gr. J-P[/quote:b86297f559]
  he doe eens even normaal man. Ik zit gewoon tijdens het surfen naar mp3-tjes te luisteren. Dan vind ik het irritant dat ik opeens tikjes erdoorheen krijg. Tis gewoon persoonlijk hoor.
 • Ik doe heel normaal. Ik zeg gewoon waar het op staat. Misschien moet je dan niet gaan surfen als je muziek aan het luisteren bent. 8)
 • [quote:16a652b97f="sander16v"]
  Zet dan je boxen uit :-? 8) IE geeft standaard ook een "klik" bij het aanklikken van een link, dan mag zo'n balletje toch ook wel een geluidje geven? Sterker… vergeet de doelgroep niet he?

  Sander[/quote:16a652b97f]
  Uhm ik ben inderdaad niet de doelgroep , maar was het niet zo het onderwerp van dit topic een site-chekc was. Dan mag ik toch wel mijn mening geven. En dat doen ik dus.

  En sander, als je mijn footnote leest kan jee zien dat ik zeker geen IE gebruik als ik ergens windows gebruiken moet, dan zet ik die irritante bij-geluiden meteen uit. Die vind ik ook irritant.
 • Ik ben het helemaal met Demonaz eens. [u:9f5262f2b3]Ongevraagd[/u:9f5262f2b3] geluid is ontzettend irritant. Wat dan bv. wel kan is muziek die aangaat wanneer je op play drukt.

  Of wat jij (JP) hebt kan nog net, dat je de muziek uit kan zetten.

  http://www.leconte.nl/
  http://www.warpcore.tk/
 • [quote:7191b9334c="J-P Le Conte"]Ik doe heel normaal. Ik zeg gewoon waar het op staat. Misschien moet je dan niet gaan surfen als je muziek aan het luisteren bent. 8)[/quote:7191b9334c]Zoveel concentratie kost dat surfen niet hoor. Ik kan meer dan een ding tegelijkertijd.
 • Moet ik het toch gaan zeggen hier??

  Het gaat om ZIJN doelgroep! NIET om JOUW surfgedrag?!? :-?

  Dat een voetballer geen tennisballen wilt horen, ok. maar dan moet hij ook niet naar een tennisbaan gaan.

  verplaats je ajb naar zijn publiek.. en geef dan je mening.
  voor mijn part geef je hem een hint als "geef de optie om geluiden uit te zetten" of zo

  maar zanik niet over "jouw" surfgedrag..

  einde offtopic
 • Mensen, als dit echt zo irritant is ga dan een boek lezen of zo. Ik bedoel het niet rot. Maar ik verbaas me alleen over dit soort opmerkingen. We hebben het hier dus over internet? [b:836d90e7da]Multi[/b:836d90e7da]media! Dat je het irritant vind is idd persoonlijk. Je mag het alleen niet gebruiken als argument bij een site check. Am i wrong?

  En zover ik weet is dit dus ontopic!

  J-P
 • [quote:3f919d6748="MichielPH"]Ik ben het helemaal met Demonaz eens. [u:3f919d6748]Ongevraagd[/u:3f919d6748] geluid is ontzettend irritant. Wat dan bv. wel kan is muziek die aangaat wanneer je op play drukt.
  [/quote:3f919d6748]

  we hebben het over een "klik" van een balletje :-?

  Niet over beethoven terwijl je een hard-rock fan bent :lol:
 • [quote:9cdff1e3ff="J-P Le Conte"]Mensen, als dit echt zo irritant is ga dan een boek lezen of zo. Ik bedoel het niet rot. Maar ik verbaas me alleen over dit soort opmerkingen. We hebben het hier dus over internet? [b:9cdff1e3ff]Multi[/b:9cdff1e3ff]media! Dat je het irritant vind is idd persoonlijk. Je mag het alleen niet gebruiken als argument bij een site check. Am i wrong?

  En zover ik weet is dit dus ontopic!

  J-P[/quote:9cdff1e3ff]
  Pffff , ik geen toe, ik had best d eoptie van een "gekuid aan/uit-knop" kunnen oppeeren. Maar ik vind dat als ik een sitecheck geef ik mag zeggen hoe de site op mij overkomt.

  By the way. Had ik ook niet netjes een oplossing voor het probleem gegeven?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.