Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Transparante achtergrond kleur..

Anoniem
Phrea
14 antwoorden
 • Hallo, ik bne nu al een paar dagen aan het ploeteren, en het blijft maar niet lukken. Het zit zo; ik maak een site voor de locale hockey club, en ik dacht er een site van die je niet op het scherm scrolled, maar alleen een iframe/layer waar alles in staat. Nu heb ik gekozen voor de layer, die relative staat en met overflow op auto. Dus dat er een scrollbalk in komt. Maar nu wilde ik het zo doen, dat de achtergrond een transparant wit vlak werd, dus dat je er licht doorheen kon zien, net als op www.Athens2004.com.
  Het lukt me maar niet, dit is de code die ik nu gebruik:[code:1:ae0973ea6e]{filter:alpha(opacity=25); -moz-opacity:0.5; opacity: 0.5}[/code:1:ae0973ea6e]En alles wat erin wordt schreven, wordt ook transparant (duh). Maar het lukt me maar niet om er bv. een layer over heen te zetten, omdat deze er niet over heen kan gezet worden (z-indexes uigebrobeerd, en op relative gezet) Trouwensm als k em op absolute zet lukt het wel, maar ik weet dat de layout dan niet meer klopt op andere resoluties van 1024x768.

  Wie kan mij helpen?
 • De code die je gebruikt werkt enkel in Internet Explorer.

  Op athens2004.com zijn het prentjes zodat het lijkt alsof het over elkaar is geschoven …
 • Hoi,

  Wat je zou kunnen proberen is een patroon aan maken in gif formaat. Dit patroon zou dan moeten bestaan uit 2 witte pixels en twee transparante pixels die om en om een blokje vormen. Wanneer je dit als patroon gebruikt krijg je een soort van ruwe transparantie. Het zal dan niet het effect worden dat je voor ogen hebt. PNG bestanden kunnen wel halve transparatie opslaan… Ik dacht wel dat PNG niet in elke browser te zien is.. Moet je even zelf gaan zoeken op i-net wat de mogelijkheden zijn..

  Gr. J-P
 • k heb het nu geprobeerd met die png, het lukt me wel. maar is alleen compatible met firefox (in tegenstelling tot IE 6 waar het niet werkt).
  Dan maar zonder, want het publiek dat op deze site komt heeft denk ik niet firefox.
  Als iemend toch nog ideeen heeft, hoor ik het graag :)..

  dank u
 • Neem een gif…
 • op de manier van JP?
  dat wordt toch veel te grof..
 • JP, alpha transparency is ook in IE weer te geven, alleen moet je daar in de code van de site wat extra moeite voor doen [eigenwijze mennekes daar ;) ].

  TS: athens2004 is idd gewoon met plaatjes gemaakt, en in dit geval kan dat prima gezien het feit dat de achtergrond niet statisch is [wat over het algemeen toch al niet als mooi wordt ervaren, tenzij erg subtiel].
  Je kunt dus twee dingen doen: het met plaatjes uitwerken of het met alpha transparency [met wat extra moeite voor IE]. De laatste is iig wel de 'stoerste' oplossing en geeft je uiteindelijk wat meer vrijheden met bijv add-on images [ik denk aan bijv zelfgemaakte rulers] die je op die manier dus overal kunt plaatsen zonder dat je met de achtergrond rekening hoeft te houden.
 • [quote:42e9e6fdb6="Phrea"]JP, alpha transparency is ook in IE weer te geven, alleen moet je daar in de code van de site wat extra moeite voor doen [eigenwijze mennekes daar ;) ].
  [/quote:42e9e6fdb6]

  Ik meende ooit zoiets gelezen te hebben. En tja, als "flasher" ga je daar niet te lang bij stil staan ;-)

  Gr. J-P
 • Soms is Flash idd erg handig. :D
  Ik heb er ooit eens een statische site mee gemaakt, je merkte alleen dat het flash was als je rechts-klikte. Alle zooi meteen omzeild.
  Maar dat was eenmalig want ik ben geen flasher en ken de code [hoe heet dat ookweer?] totaal niet.
  Nog een tijdje met director en Lingo gestoeid, erg leuk voor offline toepassingen en/of presentaties en/of spelletjes enzo.

  Maar ik ben uberhaupt geen coder, het meeste laat ik door anderen doen [bijv php, js, dhtml, etc].

  Euh… [/ot] :D
 • maar ik kan dus geen hulp krijgen ? :roll:
 • [quote:c73c032024="wally"]maar ik kan dus geen hulp krijgen ? :roll:[/quote:c73c032024]
  Volgens mij moet je dan ff je oogjes en je brein gebruiken en de thread nog eens lezen.
 • [quote:cdee614fe9]alleen moet je daar in de code van de site wat extra moeite voor doen [eigenwijze mennekes daar ]. [/quote:cdee614fe9]
 • helemaal voorgekauwd: google..

 • Gebruik de manier van deze site

  http://htb.ath.cx/anw/site/
  http://htb.ath.cx/anw/site/css-sheets/algemeen.css

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.