Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Beginnen met HTML

Anoniem
gerben
20 antwoorden
 • Voor informatica moeten we een site maken in HTML. Voor degenen die nog nooit met HTML hadden gewerkt had de docent een 'minicursusje', dit hield in een word documenten op het niveau van een achterlijke. Stond niet meer in dan tekst, titel, achtergrond, geluid, afbeelding, filmpje, hyperlink. Nou kan je daar wel iets mee, maar erg ver zal je niet komen. Wie weet een goede manier om html onder de knie te krijgen, tot op een redlijk niveau.
 • www.handleidinghtml.nl
  lezen en proberen
 • ok, ga ik doen
 • Klik hier om zelf te zoeken.

  Een goed begin.
 • Googlen heeft ook wel resultaat, maar ik hoor liever wat van medeforummers
 • Als t ook in t engels mag: w3schools

  EDIT: mss een idee om er gelijk een tut css achteraan te gooien?

  succes


  peace
 • [quote:a9200bf271="kid jansen"]Stond niet meer in dan tekst, titel, achtergrond, geluid, afbeelding, filmpje, hyperlink. Nou kan je daar wel iets mee, maar erg ver zal je niet komen. Wie weet een goede manier om html onder de knie te krijgen, tot op een redlijk niveau.[/quote:a9200bf271]Meer houd HTML toch ook niet in? Het is maar een opmaaktaal.
 • [quote:d5aa2742d1="MichielPH"]Meer houd HTML toch ook niet in? Het is maar een opmaaktaal.[/quote:d5aa2742d1]
  Zeg dit hier niet te hard! :-) De opmaak wordt immers juist [i:d5aa2742d1]niet[/i:d5aa2742d1] met HTML (maar met CSS) gedaan…
 • [quote:7d758f1941="Ener Nestraa"][quote:7d758f1941="MichielPH"]Meer houd HTML toch ook niet in? Het is maar een opmaaktaal.[/quote:7d758f1941]
  Zeg dit hier niet te hard! :-) De opmaak wordt immers juist [i:7d758f1941]niet[/i:7d758f1941] met HTML (maar met CSS) gedaan…[/quote:7d758f1941]Dus wat doe je met HTML. Meer dan een linkje en een plaatje is het toch niet?
 • Dát klopt, maar het ging mij even om het woord 'opmaak' ;-)
 • [quote:00b1a48072="MichielPH"]Dus wat doe je met HTML. Meer dan een linkje en een plaatje is het toch niet?[/quote:00b1a48072]Semantiek toevoegen aan de inhoud? Onmogelijke opgave voor de meeste mensen.
 • [quote:34fcf0dc2b="Anne"]… Semantiek …[/quote:34fcf0dc2b]Staat dit bij andere mensen wel in het woordenboek?
 • [quote:929d123a6e="MichielPH"][quote:929d123a6e="Anne"]… Semantiek …[/quote:929d123a6e]Staat dit bij andere mensen wel in het woordenboek?[/quote:929d123a6e]Wel in de Van Dale, maar misschien niet in de persoonlijke woordenschat van iedereen? Wij hebben het vroeger wel geleerd op school.
  Vind de opmerking waarin dat woord werd geplaatst wel een beetje denigrerend. Deze persoon lijkt (onbedoeld?) geen geen hoge dunk te hebben van de gemiddelde websitebouwer.
 • [quote:7c27f862de="J. de Boer"][quote:7c27f862de="MichielPH"][quote:7c27f862de="Anne"]… Semantiek …[/quote:7c27f862de]Staat dit bij andere mensen wel in het woordenboek?[/quote:7c27f862de]Wel in de Van Dale, maar misschien niet in de persoonlijke woordenschat van iedereen? Wij hebben het vroeger wel geleerd op school.
  Vind de opmerking waarin dat woord werd geplaatst wel een beetje denigrerend. Deze persoon lijkt (onbedoeld?) geen geen hoge dunk te hebben van de gemiddelde websitebouwer.[/quote:7c27f862de]Klopt, omdat de gem. websitewouwer denkt dat de web niet meer dan een grote hoop digitale foldertjes/commercials is. En ide hebben het hel erg bij het foute eind.
 • Wat minstens net zo belangrijk is, dat is dat een website vrij moet zijn van taalfouten. Wat je hier en daar ziet, word je niet vrolijk van. Het leidt af, en beïnvloedt de indruk van degelijkheid en betrouwbaarheid heel sterk in z'n nadeel.
 • Hallo

  Ik begin nu net met het maken van website's, kan de beginselen van HTML al. En wil graag een goed software programma kopen ( morgen op de beurs :D )

  Heeft iemand tips voor een goed programmadat ik aan kan schaffen, voor het maken van geregistreede website's, en vele anderen mogelijkheden!

  Ik heb het programma DreamWeaver bekeken op een site. Dit programma lag rond de 150 euro, ben ook niet van plan er meer voor uit te geven. Is dit een geschikt programma ? Welke programma's zijn der anders aan te raden ?

  Alvast Bedankt.

  Groeten Mark
 • Tsja, ik zou nooit aan dreamweaver o.i.d. beginnen. Gewoon verder verdiepen in HTML/CSS, en een texteditor gebruiken. Een freeware tegenhanger van DW is Nvu. Geen ervaring mee, maar schijnt wel ok te zijn.

  http://www.nvu.com/
 • Waarom dan Precies niet >??

  Wat is dat CCS ?

  En kan je met zo'n text editor….Nu heb ik 1st page 2000….de zelfde rusultaten halen als met een duurder programma..
  bijvoorbeeld zoals Dreamweaver ?

  Welk software programma is dan geschikt voor mij ?

  Groeten Mark
 • Zoek op het forum, geen zin om alles overnieuw te zeggen.
 • Ja, met 1st page 2000 kun je prima uit de voeten.
  Ik gebruik hem zelf ook altijd voor .html pagina's. Ik vind het een fijne editor.
  Alleen voor .php gebruik ik Alleycode, omdat 1st page 2000 geen php ondersteund.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.