Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Java, wordt het veel gebruikt?

Anoniem
Xpoes
9 antwoorden
 • Hallo, :D
  N.a.v. wat ik op dit forum gelezen heb (en omdat ik naar een nieuwe webhost ga) ben ik mijn hobbysite (www.bluegumdata.com.au/pictures) aan het herinrichten, meer volgens de DIV/CSS principes.
  Eén van de hulpjes op de website is Applet Menu Builder, een Java-applet. Nu was ik gisteren bij vrienden en liet er mijn website zien. Bleek dat ze geen Java geinstalleerd hadden. Komt dit vaak voor?
  Ik zou het graag willen blijven gebruiken, want ik zie niet echt hoe je dat soort kleureffecten kan bereiken met <a href…..-etc en ook niet echt hoe ik alle menu-onderdelen even groot kunt houden.. Ik heb gifjes proberen te maken, maar a. de tekst wordt rafelig en b. ik krijg er het verloop in achtergrondkleur niet in.
  Dus moet ik maar een 'hier kunt u java downloaden'-button maken?
  Groet, Marcel
 • Dat effectje is zo gemaakt met een eenvoudig onmouseover js'je en wat plaatjes.
  De tekst op de knopjes maak je met antialias als het 'rafelig' is, en voor het onmouseover effectje moet je wel 2 knoppies maken: 1 normaal knoppie en 1 knoppie voor de onmouseover.

  Java hiervoor gebruiken is redelijk zonde, java duurt lang om te laden, niet iedereen heeft het en niet iedereen is er altijd even blij mee [incluis ondergetekende].
 • Sorry, maar hoe maak je een eenvoudig js-je?
  Tot nu toe heb ik dit:

  <a href="index.html">
  <img src="buttons/home1.gif" width="98" height="16" border="0" alt="">

  Ik heb een home2.gif klaar staan…

  Waar zet ik ONMOUSEOVER en hoe roep ik het aan?

  Alvast bedankt, Marcel
 • Ik zou het niet met Javascript doen (heeft nl. ook weer zijn nadelen), maar met behulp van het hover-effect, dus met CSS.
  Uitleg o.a. op deze site:http://www.alistapart.com/articles/taminglists/
 • Als je het met CSS wilt doen, vind ik de volgende link duidelijker dan dat ALA-artikel hierboven: http://css.maxdesign.com.au/listutorial/

  Voor javascript rollovers kun je zoeken in Google met bijv. de woorden 'javascript image rollover tutorial', of kijk bijv. bij www.dynamicdrive.com/dynamicindex15/

  Wil je per se die overgang van wit naar geel in de menuknoppen, dan is javascript denk ik de beste oplossing.
 • En wat betreft je eerste vraag:
  Ja, ik ben al heel veel mensen tegengekomen die om veiligheidsredenen Java hebben geblokkeerd. Veel meer dan Javascript, want ook daar hebben sommigen zo'n afkeer van, dat ze dat hebben uitgeschakeld.
 • [quote:e323eaeb9c="boelieboelie"]Als je het met CSS wilt doen, vind ik de volgende link duidelijker dan dat ALA-artikel hierboven: http://css.maxdesign.com.au/listutorial/[/quote:e323eaeb9c]
  Is inderdaad een goede link (bouwt verder op het ALA -artikel)
  [quote:e323eaeb9c="boelieboelie"]
  Wil je per se die overgang van wit naar geel in de menuknoppen, dan is javascript denk ik de beste oplossing.[/quote:e323eaeb9c]Waarom? Dat kan toch ook prima met css? Zie bijv.: http://www.projectseven.com/tutorials/css/uberlinks/
 • Gebruik dan liever één plaatje, want dan hoef je niks extra's te laden en gaat het 'roll-over'-en een stuk sneller.

  http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
 • Inderdaad, [m] en Lorem Ipsum hebben gelijk, het kan volledig met CSS, zonder javascript.. My bad.. Ik had vorige week zelfs nog dat Well Styled-artikel gelezen dat [m] noemde, maar was het bij het schrijven van een reply helemaal vergeten.

  Dus de CSS-oplossing lijkt mij nu veruit de beste! Evt. de javascriptoplossing (liever niet, want sommige mensen hebben javascript uitstaan), maar plz géén Java..!

  Of is het inmiddels al gelukt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.