Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Macintosh check

Anoniem
mensenkinderen
11 antwoorden
 • Beste mensen,
  Over deze site , al eerder gecheckt op dit forum, krijg ik klachten van MAC-gebruikers.
  Graag zou ik van Macintosh-forummers een reactie krijgen of de site in hun browser naar behoren werkt of niet.
  Mijn dank is bij voorbaat groot.
 • Ja, dat is dus strontvervelend voor je….. Ik heb je site gechecked in Safari & Firefox: in deze browsers werkt hij prima; geen enkel probleem, ziet er normaal uit. Toen ik echter ging kijken met Internet Explorer viel gewoon heel de bovenkant weg (ongeveer 3/4 deel). Je wordt er toch gewoon ziek van, dat je site W3C validated is (of dat met deze ook is weet ik niet) en dat hij dan alleen in Internet Explorer niet werkt. Grrrrrrr, microsoft :evil:
 • Je kunt je site op www.danvine.com/icapture/ laten checken door een Mac…

  Het schijnt wel zo te zijn dat enkele IE-versies voor Mac websites nogal brak weergeven en dat komt o.a. doordat het oude versies zijn. Het zou dus kunnen zijn dat die (enkele?) klagers al een hele tijd geleden hun browser hadden moeten updaten (of een andere hadden moeten nemen!), i.p.v. jou op je website aan te spreken? (Let wel, dit is hardop denken.)
 • [quote:7649d2735c="boelieboelie"]Het schijnt wel zo te zijn dat enkele IE-versies voor Mac websites nogal brak weergeven en dat komt o.a. doordat het oude versies zijn.[/quote:7649d2735c]

  Dat is dus niet zo, aangezien hij het in Safari & Firefox wel doet, ligt het gewoon aan Internet Explorer: dit is overigens de nieuwste versie. Ik heb in het verleden vergelijkbare problemen gehad, omdat Microsoft zich nu eenmaal niet aan de W3C-standaarden wil houden….. :-?
 • bla bla blaat…

  IE5 voor de mac was de eerste CSS1 complient browser in 2000. De DOM support laat te wensen over, niet raar want een groot deel van de standaard was er toen nog niet. Wat Microsoft te verwijten valt is dat ze te lang gestopt zijn met het verder ontwikkelen van hun browser(s) en dat ze juist te vroeg waren met het implementeren van standaards. In plaats van te bashen kun je beter helpen..

  Misschien staat hier iets tussen?

  http://www.l-c-n.com/IE5tests/
  http://www.macedition.com/cb/ie5macbugs/
 • Het is een gedeeltelijke geruststelling dat het probleem zich alleen bij IE5 op de MAC zich voordoet (?)
  maIRnaairruJ en boelieboelie: bedankt voor de links. Ik ga kijken of ik het kan repareren.
 • :o

  Zijn er dan MAC-gebruikers die IE hebben?

  :-?

  Echt waar??
 • [quote:8da4aa6598="MichielPH"]:o

  Zijn er dan MAC-gebruikers die IE hebben?

  :-?

  Echt waar??[/quote:8da4aa6598]Echt?!?!?!?!?!?!!??!!?!?!?!?!!!11111


  Ja dus. Omdat vroeger (en nog steeds en beetje) sites alleen voor IE werd gebouwd, was een IE versie voor de mac wel nodig wilde je die sites bezoeken.

  Trouwens, IE5.2 (dat is dus de mac versie) kan dan wel zo geweldig zijn en als eerst css1 compliant wezen, deze heeft ook zo zijn eigen problemen die weer nergens anders voorkomen. Safari is veel beter dan die oude meuk.
 • Buiten het feit dat IE voor de Mac gruwelijk oude troep is (dat is IE voor Windows ook, maar goed), weet ik wellicht de oplossing voor het probleem met verticaal centreren dat hier ter sprake wordt gebracht.

  De bron van kunstkast bevat deze regels code:

  [code:1:c71413c858]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">[/code:1:c71413c858]

  Als je deze regel: "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd" gaat verwijderen & de rest als doctype laat staan moet het verticaal centreren in IE voor de Mac ook geen meer probleem zijn.

  Je houdt dus dit over:
  [code:1:c71413c858]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN">[/code:1:c71413c858]

  IE 6 voor Windows heeft hetzelfde probleem als je een tabel in een tabel verticaal gaat centreren. Dat vertikt ie gewoon. De verwijzing naar w3.org weghalen helpt dan meteen.

  Op www.quirksmode.org staat een uitgebreide uitleg over wat er wel & niet mogelijk is met CSS, alle voorbeelden zijn getest met oude & recente browsers op diverse platformen. Hier is een css-methode te vinden die in alle (recente) browsers zou moeten werken.
 • Maw een foutief doctype erin zetten. Dan kan je hem beter weglaten, misinformatie is slechter dan geen informatie.
 • Toch wel een bijzonder geval dit:
  Je site accesible krijgen door 'm invalide te maken…?!

  Hoe relatief is W3C :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.