Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

CSS: Verschillende pseudo classen?

Anoniem
Gooly
3 antwoorden
 • Ik wil graag twee verschillende stijlen declareren voor het gedrag van de hyperlinks. Op zich zou dat geen probleem zijn, want ik kan de "standaard" selectors immers eventueel combineren met een classnaam
  (A.leftcol:link { blabla }), maar daarvoor moet deze classnaam in het betreffende A element worden gezet. En daar wringt 'm nou net de schoen.

  In mijn geval bestaat de pagina (weblog) uit een hoofdgedeelte en aan linkerkolom. Alle links in het hoofdgedeelte moeten zich hetzelfde gedragen, en alle links in de linker kolom ook.

  Dus ten eerste is het niet handig als je alle links aan één kant moet voorzien van een classnaam, maar ten tweede (en vooral!) ik kan niet eens bij dat A element komen, want het gaat om een verzameling PHP scripts die m.b.v. de templates, de pagina parsen.
  Ik zou natuurlijk de hele weblog tool kunnen doorzoeken om te kijken waar in de code de betreffende links worden geparsed en dat aanpassen, maar zoveel weet ik niet van PHP, en bovendien zal mijn noeste arbeid foetsie zijn bij de eerstvolgende versie update van de weblogtool.
  Niet handig dus.

  Wat ik me afvraag is: Is er een manier om gewoon twee keer pseudo classen voor de links te declareren, zo, dat ik geen classnames hoef toe te voegen? Ik weet niet of dat mogelijk is, maar zou ik b.v. twee stijlbladen kunnen maken, en toe kunnen wijzen aan twee afzonderlijke blokken binnen hetzelfde htm document ? (Ik roep maar wat)
  Iemand een idee?
 • Zet een id aan je html of body element en gebruik deze om de twee verschillende stijlen te scheiden:

  [code:1:d140d16fb7]
  #pagina1 :link {
  /* stuff */
  }


  #pagina2 :link {
  /* andere stuff */
  }[/code:1:d140d16fb7]

  Vergeet niet de spatie tussen de #pagina en :link !
 • En met html / body element kan je natuurlijk ook op elk ander element toepassen.

  Je moet wel ff oppassen met de specificity, maar als je niet weet wat dat betekent dan kan je deze waarschuwing negeren. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.