Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] de kabouterkrant

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Zo nu en dan heb je het idee dat er iets moet veranderen. Maakt niet uit wat, als het maar tijd kost.

  kortom: http://www.kabouterkrant.nl

  Gaarne gemotiveerd commentaar, complimenten worden toch niet geloofwaardig bevonden.
 • Ik vind het een leuke site

  Vrolijke kleuren..

  Alleen het zou er iets mooier uit zien als het letter type van 10px naar 11 px veranderd word :)
 • Wat is er veranderd dan?

  Doordat er geen paginakoppen (oud nieuws, kolom) zijn, zijn de pijltjes mij niet gelijk duidelijk.
 • [quote:8912c8837f="Jorijntjuh"]Ik vind het een leuke site

  Vrolijke kleuren..

  Alleen het zou er iets mooier uit zien als het letter type van 10px naar 11 px veranderd word :)[/quote:8912c8837f]

  Het lettertype is met opzet zo klein gehouden, kabouters zijn immers ook niet van dat reusachtige. Het normale lettertype is overigens 9px, maar dit terzijde.

  [quote:8912c8837f="MichielPH"]Wat is er veranderd dan?

  Doordat er geen paginakoppen (oud nieuws, kolom) zijn, zijn de pijltjes mij niet gelijk duidelijk.[/quote:8912c8837f]

  De kabouterkrant verandert voortdurend, maar deze sitecheck is vooral bedoeld om kritieken, en liefst, aanbevelingen te ontvangen.
  Als ik een pagina van de krant wil omslaan, kom ik nooit waar ik zijn wil. Zo ook met de pijltjes.
 • [quote:487a5e8029]De kabouterkrant verandert voortdurend, maar deze sitecheck is vooral bedoeld om kritieken, en liefst, aanbevelingen te ontvangen. [/quote:487a5e8029]
  Wat wilde je de vorige keer dan…?
 • De vorige keer heb ik de vraag gesteld of het duidelijk was hoe te navigeren, niet zozeer een sitecheck. Het antwoord hierop was trouwens 'ja'. Wel was het niet voor iedereen duidelijk op welke pagina men beland was.
 • Wat een grappige site! Ook leuk dat hij elke keer anders is bij een volgend bezoek.

  Sommige plaatjes (cartoons) zijn wat moeilijker te bekijken doordat ze zo klein zijn, maar ja, het is dan ook voor kabouters.

  Verder werkt het niet zo goed in Win/IE 5.01 en Win/IE 5.5. De middelste en rechtse tekstkolom vallen naar beneden. Ook worden 'Nog niet jarig' en 'Kaboutertaal' met deze browsers niet goed weergegeven. Met IE 5.01 krijg ik ook nog een foutmelding (object wordt verwacht). Ook krijg ik bij 'Het weer' op de voorpagina een rood kruisje te zien (en in FF valt dat gewoon weg).

  En misschien kun je de tabellen vervangen door divs.
 • Ik vind het idee van een krant-layout wel goed, maar het ziet er wel wat rommelig uit. Zeg maar het verschil tussen een goede krant en de Telegraaf.
  Al die verschillende kolommen (smal, breed, hoog laag), grote afbeeldingen, kleine afbeeldingen, geen afbeeldingen, bewegende afbeeldingen, groot en klein lettertype, verschillende lettertypes en ook nog eens -kleuren.

  Ik vind het niet prettig.
  CB
 • Op zich een leuk idee, grappig, maar ik vind het behoorlijk druk.
  De lay-out vind ik prima voor deze "krant".
  Sommige plaatjes zijn echter zo klein (ik snap wel dat dat bij kabouters hoort) dat ik de teksten op die plaatjes niet kan lezen. De teskt vind ik sozieso iets te klein. Het leest niet lekker.
  De bestandsgrootte van sommige laatjes is daarintegen zijn reusachtig groot (80kb!)…dat kan veel kleiner. Het laden duurt zo veel te lang.
  Al met al is het zeker leuk gedaan! :wink:
 • Ik heb eigenlijk geen idee voor wie deze site bedoeld is. Voor kinderen is het veeeel te druk en onleesbaar, voor volwassenen trouwens ook.
  Veel te veel informatie, te kleine letters, geen eenheid in tekst en afbeeldingen.
  Eigenlijk ziet het er uit als een grote collage van knipsels.

  Schermlezen is gewoon totaal iets anders dan krantlezen en daar moet je wel rekening mee houden bij het maken van een site.

  Ik snap er gewoon helemaal niets van…
 • Klein lettertype (en daarom slecht leesbaar?) is toch bewust gekozen. Ik geef toe dat dit (helaas) de duidelijkheid niet altijd ten goede komt.

  Afbeeldingen te groot. Ben benieuwd naar type verbinding. Tot nu toe geen klachten gehad m.b.t. de snelheid. Dit zou natuurlijk ook zo kunnen zijn omdat er andere storende factoren zijn zodat men niet toe komt aan de snelheid van de site.

  In IE 5.x en lager is de weergave waardeloos. Ik weet niet waarom, mar door het kleine antal bezoekers met deze versie browser is het volgens mij niet zinvol hier energie in te steken.

  Ik wil nog wel even melden dat er maar twee verschillende lettertypes gebruikt worden en wat betreft de kleuren zijn het geel en wit als achtergrond en zwart en blauw als tekst kleur. Kortom opmerkingen hierover (eenheid, uniformiteit) kan ik nog niet begrijpen.

  [quote:26a24007a2=".:ToBee:."]
  Ik snap er gewoon helemaal niets van…[/quote:26a24007a2]
  U behoort klaarblijkelijk niet tot de doelgroep. Dit is overigens uw eigen beslissing.
 • Je bedoelt de doelgroep (hier aanwezig) waar een sitecheck aan gevraagd wordt?
 • Wat betreft het laden van de foto's: 80 kb is gewoon veel en veel te groot.
  Je kunt ze voor het web veel kleiner opslaan, 10 kb is geen enkel probleem.
  Ik heb overigens een ADSL verbinding (1,6 Mbps) en een snelle computer (Pentium 4).
  Er zijn hier verder geen storende factoren aanwezig……..jouw plaatjes zijn gewoon te groot.

  Kijk, je hoeft niets te doen met de aangedragen tips, dat is je eigen beslissing. Wel begin ik me af te vragen waarom je eigenlijk een sitecheck vraagt. Ik krijg niet echt de indruk dat je echt iets wilt doen met de aangedragen kritieken en/of aanbevelingen van verschillende forumleden. Deze kritieken vind ik overigens terecht.
  Af en toe moet je je eigen principes eens laten varen, en proberen om op een andere manier tegen je site aan te gaan kijken.
 • [quote:bf9e029cad="Mrs.Birdlover"]Kijk, je hoeft niets te doen met de aangedragen tips, dat is je eigen beslissing.[/quote:bf9e029cad]
  De kritieken en/of opmerkingen tot nu toe:

  Lettertype (te) klein: Klopt, maar dit is een bewuste keuze. Bij een groter lettertype passen er te weinig woorden op een regel bij de gekozen kolombreedte, wat de leesbaarheid ook niet ten goede komt. De kolommen zijn aanwezig om het uiterlijk van een krant na te bootsen

  Afbeeldingen slecht leesbaar: Ook hier kan ik het mee eens zijn, maar ook het formaat van de afbeeldingen is beperkt door de kolombreedte.

  Onjuiste weergave in IE5: 1,67% van de bezoekers maakt gebruik van IE5 of ouder. Dit zijn er voor mij te weinig om de site geschikt te maken voor deze groep.

  Druk/rommelig door verschillende lettertypes en formaten afbeeldingen: Zoals gezegd en ik het niet eens met het feit dat twee verschillende lettertypes er veel zouden zijn. De site is zeker druk, maar om de vergelijking maar weer te maken met de telegraaf, deze heeft een flinke oplage. De layout is op alle pagina's zoveel mogelijk hetzelfde gehouden kolommen, foto in het midden bovenaan etc, dus ik kan het niet eens zijn met 'rommelig'.

  Bestandsgrootte afbeeldingen moet kleiner: Zou kunnen, maar wat ik zeggen wil is dat ik hier nog niet eerder een opmerking over gehad heb. Hoe groot mag een true color afbeelding van 428px*288px eigenlijk zijn?

  Het is zeker niet zo dat ik niks wil doen met de geleverde kritieken, maar over de meeste genoemde punten heb ik al over nagedacht en mijn motivatie hierop gegeven. Dat dit niet de mening is van de forumbezoekers is prima, maar laat me dan wel mijn mening geven. De reden voor de sitecheck is overigens dat ik hoop opmerkingen te krijgen waardoor ik mijn site kan verbeteren. Ik zal het in die gevallen dan wel eens moeten zijn met de kritieken. Smaken verschillen nu eenmaal.
 • [quote:0f6f1c5ea0="cinnamon"]Lettertype (te) klein: Klopt, maar dit is een bewuste keuze. Bij een groter lettertype passen er te weinig woorden op een regel bij de gekozen kolombreedte, wat de leesbaarheid ook niet ten goede komt.[/quote:0f6f1c5ea0]
  Een te klein lettertype komt de leesbaarheid ook niet ten goede.
 • Een krant [i:8af0b797fd](of van mijn part de Telegraaf)[/i:8af0b797fd] lezen vergt veel minder van je concentratie en je fisiek dan schermlezen!
  Daarom geven mensen het advies om iets aan indeling, lettertype, grootte en hoeveelheid tekst te doen. Dat heeft helmaal niets met smaak te maken.

  Als het doel van je site is om informatie te geven(?) dan is het wat zonde van je tijd om alles er in te zetten terwijl er maar een 3e gelezen wordt.
  Alle adviezen zijn goed bedoeld en nogal mild gekruid, er wordt wel pittiger kritiek gegeven soms
  :wink:

  Maar goed als je de doelgroep al helemaal afgebakend hebt en alle adviezen al overwogen hebt dan houdt de check hier op wat mij betreft.
  Succes!
 • [quote:0ed1802bc0=".:ToBee:."]Maar goed als je de doelgroep al helemaal afgebakend hebt en alle adviezen al overwogen hebt dan houdt de check hier op wat mij betreft.
  Succes![/quote:0ed1802bc0]

  Wat betreft de doelgroep, heb ik geen idee hoor, maar een opmerking als "ik snap er niets van" geeft wel aan dat u niet tot deze doelgroep behoort. Wat betreft de adviezen heb ik ze zeker niet allemaal afgewogen en hoop ik er meer te mogen ontvangen, maar een aantal heb ik zeker over nagedacht. Ik vind wel dat een aantal argumenten als "te veel lettertypes" niet terecht zijn.

  Ik ben het er wel mee eens dat het een drukke site is en bij een verandering in de layout ga ik hier zeker rekening mee houden, maar op dit moment wil ik nog gebruik maken van 'de vier kolommen', en loop hierdoor tegen beperkingen aan. Het uiterlijk van een krant nabootsen is voor mij belangrijk.

  In ieder geval bedankt voor de sitecheck. Ik waardeer het zeker dat, ook al verschillen de meningen, er energie in gestoken is en dat er geluisterd word naar de antwoorden van beide. Dit gebeurt zeker niet overal.
 • De meningen verschillen misschien doordat het idee van forummers over hoe een website '[i:4b719d9990]behoort[/i:4b719d9990]' te zijn, verschilt van hoe de maker [i:4b719d9990]vindt[/i:4b719d9990] of [i:4b719d9990]bedoelt[/i:4b719d9990] dat de site moet zijn:

  De meeste sites zijn gebouwd vanuit het principe dat mensen snel doorklikken, dus moet er geen info-overload op één pagina, anders zijn ze tijdens het laden al weg, of gaan ze dat wel tijdens het lezen. Vanuit dat perspectief kijken de meeste forummers.
  Waarschijnlijk gaat cinnamon er vanuit dat de bezoekers ook echt komen om een krant te lezen over kaboutergerelateerde info. En een krant lezen de meeste mensen ook op hun gemak door, zo is dat ook de bedoeling bij deze site. Echt geïnteresseerden blijven wel om het te lezen.

  (Of zie ik het verkeerd?)

  (Overigens, misschien is het een idee om de plaatjes klikbaar te maken, zodat een popup verschijnt met een vergroting erin?)
 • [quote:9c0a54fafb="boelieboelie"](Of zie ik het verkeerd?)[/quote:9c0a54fafb]
  De site is niet bedacht om snel door te klikken, daar heb je gelijk in. Moet ik wel zeggen dat het met de kaboutergerelateerde info ook nog wel mee valt. De site bevat vooral onzin die ik meen te moeten verspreiden. Ben overigens wel benieuwd of de 'overige forummers' het hiermee eens zijn.

  'Popups' is een onderwerp waar de meningen ook weer over verdeeld zullen zijn, denk ik. In gevallen waar het om het plaatje zou gaan, is dit misschien een idee, maar veelal worden de plaatjes gebruikt om het geheel iets aan te kleden. Ben bang dat ik hiermee ook het probleem van de bestandsgrootte niet oplos.
 • Je vraagt een sitecheck, maar tot nu toe zie ik je nergens echt op reageren…
  Waarom de check als je zelf toch alles beter weet?

  Let op, ik vind de site zelf wel leuk, maar als je je verder nix aantrekt van wat wij zeggen vraag ik me echt af waarom deze check nodig is…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.