Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

keywords - zijn die nog wel nodig?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo,
  Voor mijn hobby website heb ik mij flink in het zweet gewerkt door aan alle pagina's een metatag met de keywords toe te voegen. Als ik Google op alle keywords gezamenlijk van de eerste pagina, dan blijkt mijn site niet door Google gezien wordt. Als ik de eerste regel van die pagina kopieer en die door Google heen haal, dan komt mijn site mooi bovenaan. M.a.w., Google lijkt helemaal niet naar keywords te kijken!

  Op die eerste pagina vind ik het nog daar aan toe, maar op veel pagina's staan foto's van b.v. vogels of reptielen, waar de wetenschappelijke naam bij opgezocht is, etc.
  Voortaan dus maar geen keywords meer? Of alles op een pagina zetten..

  Groeten,
  Xpoes

  Adres: http://bluegumdata.com.au/pictures
 • Google gebruikt inderdaad die keywords niet meer, maar er zijn zoekmachines die ze nog wel indexeren.

  Het belangrijkste is de titel van de pagina en de tekst tussen <h1> en </h1>
  dan komt de overige tekst van de pagina

  Wat je ook kunt doen is tekst(of keywords) in een onzichtbare div zetten:

  Voorbeeld:
  [code:1:80aa233e4c]<div style="position: absolute; top: 10px; left: 10px; visibility: hidden">Hier komen jouw keywords…</div>[/code:1:80aa233e4c]

  vr.gr.smeenk :wink:
 • [quote:5861254c13="smeenk"]Wat je ook kunt doen is tekst(of keywords) in een onzichtbare div zetten:

  Voorbeeld:
  [code:1:5861254c13]<div style="position: absolute; top: 10px; left: 10px; visibility: hidden">Hier komen jouw keywords…</div>[/code:1:5861254c13]

  vr.gr.smeenk :wink:[/quote:5861254c13]

  Is dat niet een beetje een quick and dirty oplossing? ik bedoel, als iemand op je site komt surfen, met een browser die geen stylesheets ondersteund dan komen ineens al die keywords tevoorschijn :)

  Google werkt met een heel goed indexerinssysteem en als je wilt dat jouw site bovenaan komt te staan bij de zoektermen dan moet je zorgen dat er veel andere sites gelinkt staan naar die van jou. Wil je echt snel resutlaat en heb je daar ook nog wat voor over, probeer dan eens google ads ;)
 • Dat wat Smeenk zegt staat me wel aan. Ik neem aan dat de meeste browsers (IE6/IE5/Firefox/Netscape 7/Opera/Safari) dit wel ondersteunen en zoals gezegd, het is een hobbysite. Ik ga de Googles niet betalen.. En eigenlijk vind ik die paar links die ik naar andere sites heb, al te veel…

  Maar, in ieder geval bedankt voor de reacties
  Xpoes
 • [quote:322f6fa54b="Japaveh"]Is dat niet een beetje een quick and dirty oplossing? ik bedoel, als iemand op je site komt surfen, met een browser die geen stylesheets ondersteund dan komen ineens al die keywords tevoorschijn :) [/quote:322f6fa54b]Het is inderdaad geen nette oplossing, maar een browser die geen stylesheets ondersteund (noem er eens 1) zal toch wel bijna nooit voorkomen.

  Ik had er inderdaad wel bij kunnen zetten dat het geen nette oplossing is :roll:

  Maar werken doet het :lol:
 • [quote:737cb96d04="smeenk"][quote:737cb96d04="Japaveh"]Is dat niet een beetje een quick and dirty oplossing? ik bedoel, als iemand op je site komt surfen, met een browser die geen stylesheets ondersteund dan komen ineens al die keywords tevoorschijn :) [/quote:737cb96d04]Het is inderdaad geen nette oplossing, maar een browser die geen stylesheets ondersteund (noem er eens 1) zal toch wel bijna nooit voorkomen.

  Ik had er inderdaad wel bij kunnen zetten dat het geen nette oplossing is :roll:

  Maar werken doet het :lol:[/quote:737cb96d04]
  Bijvoorbeeld links, of andere tekstgebaseerde browsers.

  Ik weet wel dat het een beetje vergezocht is, en dat je dus ervan uit mag gaan dat bijna iedereen wel een browser heeft met CSS ondersteuning.

  Maar deze methode werkt natuurlijk wel, je kunt ook bv een hele lading tekst, met keywords, in de source zetten met dezelfde kleur als de achtergrond, werkt ook prima maar ik ook quick in dirty. Bovendien is google daar ook mee bezig om dat soort 'hacks' te herkennen met als resultaat dat je bijna onderaan de resultaten wordt gezet.

  Ik weet niet of dat ook zo is bij een onzichtbare layer. Maar beter is inderdaad wel om je code op een dusdanige manier te schrijven dat je gebruik maakt van bv <h1> tags en zorgt dat er veel naar je site gelinkt wordt. Dat is de beste oplossing.
 • Japaveh, je hebt gelijk, ik had een aanvulling op mijn bericht gemaakt die overeenkwam met hetgeen jij op hetzelfde moment postte (heb die aanvulling daarom maar weer verwijderd) :wink:

  Ik denk dat je die css voor de onzichtbare div ook beter in je externe css-bestand kunt zetten, Google zal er best wel een keer in slagen om zulke dirty tricks te ondermijnen. Maar tot het zover is werkt deze truc uitstekend :wink:

  Een 2e optie om dit via html op te lossen is de volgende:
  [code:1:6f1855cd47]<img src="mijn_plaatje.jpg" alt="Mijn tekst met daarin verwerkt mijn keywords" title="">[/code:1:6f1855cd47]Google indexeerd ook deze alt-tekstjes, die title="" is nodig om te voorkomen dat die volledige tekst in een tooltip verschijnt bij Internet Explorer (Microsoft houdt zich namelijk niet aan de W3C regels :wink: )
 • Nogmaals mijn dank, en ook nog even een vraagje, voor alle duidelijkheid.. :o
  Dat ik er voor zorg dat er "veel naar je site gelinkt wordt" is toch gewoon dat iemand een link heeft naar mijn site, en ik weer een link terug heb naar die site?
  Xpoes
 • Als iemand een link naar jouw site plaatst is voldoende, het linkje terug is voor die ander om de zelfde reden interessant :wink:
 • Nou, iedereen: ga je gang :D
 • Wat bij mij helpt is in je 'introtekst' even uitgebreid vertellen wat er op je site te doen is.. google leest namelijk alle tekst op je site inplaats van de keywords ;)
 • Als je niet te vinden bent d.m.v. je keywords, dan doe je iets verkeerd. Dat ligt niet aan Google, dat ligt aan jouw tekst en het niet of verkeerd gebruik van kopteksten (<h1> etc.).
  Het gebruiken van verborgen keywords is een oplossing die niet het werkelijke probleem aanpakt. Het is voor zowel jou, Google en de surfer veel informatiever als jouw tekst daadwerkelijke informatief is en goed is opgebouwd, dan kun je immers aan de beschrijving die de zoekmachine weergeeft reeds zien of de site heeft wat je zoekt.

  Met hidden keywords krijgt men soms de grootst mogelijke onzin te lezen in de beschrijving die de zoekmachine weergeeft, meestal allemaal losstaande woorden zonder zinsverband. Als ik bijv. zoek op Ilse naar Pamela Anderson, dan krijg je paginabeschrijvingen zoals:
  [quote:e9f99cad41] nude pamela anderson, pamela anderson nude, pamela anderson nude pics, pamela anderson nude pictures! … nude pamela anderson, pamela anderson nude, pamela anderson nude pics, pamela anderson nude pictures, … nude pamela anderson, pamela anderson nude, pamela anderson nude pics, pamela anderson nude pictures[/quote:e9f99cad41]Ten eerste vind ik die pagina pas op de derde zoekpagina, dus het helpt die site blijkbaar niet om beter geïndexeerd te geraken met die keywords, anders stond het wel op de eerste pagina. Ten tweede is de beschrijving verder totaal niet informatief, ik zie slechts twintig keer hetzelfde zinnetje voorbij komen. Zijn het wallpapers, is het een linkverzameling, is het een persoonlijke site, moet ik betalen, kan ik er naast plaatjes ook info halen?

  Het is overigens ook zo, dat het meestal niet lukt om met bijv. alle twintig keywords overal bovenaan te scoren. Zorg dan dat je scoort met de allerbelangrijkste. Je overige pagina's kunnen scoren met de andere keywords, mits ook die pagina's goede teksten bevatten.

  En vaak vergt het ook geduld. Het duurt meestal weken, soms zelfs maanden voordat een zoekmachine je gevonden heeft. Gerelateerde (!) sites die naar je linken, zullen je ranking verhogen.
 • ik heb meta description gebruikt:
  [code:1:553d9716d5]<META NAME="Description" CONTENT="Gratis tutorials over het oplossen van computer problemen en het tweakern van uw systeem, zodat dit sneller wordt!">[/code:1:553d9716d5]

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=pc+handleiding&spell=1

  hier wordt dus gewoon de description weergegeven, dat werkt denk ik het beste
  zelfs de spelfout word meegenomen :lol:

  (dit is niet om m'n eigen site te promoten, maar gewoon als voorbeeld :wink: )
 • Overigens is nog meer info te vinden over meta-tags e.d. als je op dit forum zoekt op het woord 'keywords'…
 • www.456bereastreet.com/archive/200502/basics_of_search_engine_optimisation/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.