Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Links in Flash niet bereikbaar op MAC

Anoniem
meneer_ed
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb nu al van een aantal mensen, die in het bezit zijn van een Apple, de klacht gehad dat zij bepaalde links niet werkend krijgen. (Page niet bereikbaar)
  Ik heb mbv Flash (for Windows) wat buttons gemaakt en in *.fla en *.swf gesaved. De *.swf is "embedded" in Frontpage.
  Sommige buttons geven dus "geen gehoor" als ze worden aangeklikt, andere weer wel. Het enige wat steeds naar voren komt, is dat het bij mensen gebeurt die met een Apple werken.
  Is er iemand die dit probleem ook heeft (gehad) en daar een oplossing voor weet.
  BVD
  Piet
 • Als je per se met Flash wilt blijven werken, weet ik geen oplossing (dat wil overigens niet zeggen dat ze er niet zijn). Of je zou een javascript kunnen laten lopen die detecteert welke versie van Flash men heeft. Als die versie niet goed is, dan wordt men bijv. doorgestuurd naar Macromedia om een nieuwe versie te downloaden. Zoekwoorden voor Google: javascript flash detection

  Het is wel een oplossing om Flash los te laten en buttons te gaan maken die voor elke computer en browser werken, want zoals je zelf al hebt gemerkt, als er iets mis is met je menu of Flash doet een beetje raar, dan heeft men niks aan je site.

  Je zou bijv. een menu m.b.v. Cascading Style Sheets (CSS) kunnen maken, dat werkt in elke browser (hele oude browsers daargelaten). Een uitleg vind je op Maxdesign. Wil je het menu wat minder steriel, dan kun je plaatjes gebruiken, zoals op Wellstyled wordt uitgelegd.
  Het vergt wel een beetje kennis van CSS, dat kun je opdoen via Handleiding HTML of W3Schools.
 • Als buttons niet werkend te krijgen zouden zijn op de mac dan zou flash niet zo populair geworden zijn. Wel is het zo dat er enkele bugs in de implementatie voor de mac zitten, vooral in de oudere versies. Maar een relevant stukje code zou wel handig zijn. Zowel van de html als van de actionscript.
 • Navigatie alleen in flash is sowieso niet slim.
 • omdat?

  In de geproduceerde flashcode worden sowieso de html links ook opgenomen, en het is makkelijk om er een alternatief menu bij te doen zonder scripting. Daarbij is zo'n opmerking heel erg afhankelijk van de [b:8240c146f5]doelgroep[/b:8240c146f5] en een site die in frontpage gemaakt is, zal toch al een beperktere doelgroep hebben. Daarnaast heeft verreweg het grootste deel van de gebruikers de flash-plugin geinstaleerd. Alleen een hele kleine groep zogenaamde die-hards denken interessant te doen door de flashplugin niet geinstaleerd te hebben.

  Het zou fijn zijn als eens niet bij iedere post waain flash genoemd wordt ook een aantal zeurders zouden opduiken die zeggen dat je dat niet moet gebruiken.
 • Ik kan het met de laatste spreker eens zijn. In die zin, waarom geen Flash gebruiken. Dat werkt perfect, om mee te werken en om te zien. Bovendien kan men in Flash met 1 knop, op een makkelijke manier, meerdere links direct laten openen. Ik zou zo snel geen ander programma kennen wat dat ook doet.
  Maar goed, ik ben nu eenmaal een beetje Flashfreak en zit dus eigenlijk nog steeds met het probleem :) .
  Flash heeft ook een MAC-versie, zou daar iets mee egdaan kunnen worden. Zou er, zoals voor windows, een "lees"versie zijn die dan ook voor MAC gedownload moet worden. Detectie van MAC, dit is in windows/flash gemaakt en daarvoor heb je nodig…. dus download.
  Misschien dat iemand daar iets over weet?
  In ieder geval iedereen bedankt die tot zover hebben geprobeerd mij te helpen.
 • Maar welke code gebruik je nou?

  gewoon:

  on(release){
  getURL('bla');
  }

  of iets anders? En welke versie van flash?
 • Inderdaad zoals je schrijft on rel…..enz.
  Flash MX
 • maar de links werken functioneel wel, alleen komen ze op de verkeerde pagina uit (Page niet bereikbaar)). Stel je de url met variabelen samen? Heb je al eens gevraagd naar welk adres ze worden verwezen?
 • Nou de laatste moeder kreeg een foutmelding en ik heb eigenlijk niet gevraagd wat er precies stond.
  Ik heb geen variabelen in de verwijzing.

  Gewoon ..\directory\pagina.htm(l) - de plaats b.v. tekst_links

  Ik ga de foutmelding opvragen.
 • [quote:1a99e61ad3="nevergiveup"]Gewoon ..\directory\pagina.htm(l) - de plaats b.v. tekst_links
  [/quote:1a99e61ad3]
  Gebruik je ook daadwerkelijk "" in je url? Dan zal dat het probleem zijn. IE voor Windows is nog zo aardig om de backslashes te vervangen door gewone slashes ("/"), maar Mozilla (en zijn/haar familieleden) doen dat niet. Volgens mij struikelen de Mac browser daar ook over.
 • dit ga ik eens bekijken, want inderdaad zou dat ook verklaren waarom de ene link wel en de andere niet reageert. Want met copy/past neem je wel eens wat over en dat zou de ene keer "/" en de andere "" geweest kunnen zijn.
  Is dat Mozilla dan gerelateerd aan een MAC. Ik weet dat een ieder dat gebruiken kan, maar neemt het OS v.e. MAC dan Mozilaa, zoals Windows IE heeft?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.