Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

nieuwe site

Anoniem
Japaveh
5 antwoorden
 • Ik heb voor de dochter van mijn kameraad een homepage opgezet.
  Ze wil een eigen zaakje beginnen.
  Hij is nog lang niet klaar, maar toch wil ik jullie alvast even laten kijken.
  Willen jullie mij je op en aanmerkingen sturen, want ook ik ben maar een amateur op dit gebied en kan en moet nog veel leren!!!

  http://www.suusdemier.nl
 • Waarom is alles een afbeelding? Door de matige resolutie zijn nu sommige dingen slecht leesbaar (o.a. tekst en routekaart) en zien de meeste afbeeldingen er rafelig/blokkerig uit (o.a. wie ben ik, de grote foto´s van het bedrijfje.
  En waarom heeft de kleurplaat een blauwe achtergrond? Da´s lastig inkleuren als je ´m zwart/wit uitprint.

  CB
 • opzet voor jonge kinderen best wel origineel.
  maar is dat wel je doelgroep; dat zijn toch de bestellers van trouw- en geboortekaarten???? die bereik je nooit door een kleurplaat op de homepagina die uitsluitend voor kleuters bedoeld lijkt….
  nog wat losse opmerkingen:
  ik scroll me een gek, zelfs bij 1024.
  kleurgebruik leidt tot slechte leesbaarheid van tekst en links.
  kleurplaat en waardebon: moet je wel bij vermelden hoe men die dingen kan losmaken uit de webpagina. de schaar (waardebon) is oubollig.
  ik had wel wat voorbeeldkaarten verwacht, met (nog niet werkende) links presenteer je alleen maar onvermogen.
  oproep om te bellen of gratis te parkeren: waar dan?
 • Ik zou absoluut de links die je nu met <area> defineert vervangen door echte tekstlinks met eventueel plaatjes erboven. Zorg er daarbij ook voor de je navigatie van bovenaf in beeld is. Daarmee voorkom je dan mensen klagen dat ze veel moeten scrollen. Je website is op deze manier erg onoverzichtelijk.

  Je hebt nu je email-button bovenaan staan, zet die zeker onderaan.

  Je gebruikt iedere dezelfde achtergrond en tekent daarboven de website. Op deze manier is je site slechts een verzameling plaatjes met de links gedefineert met <area> tags. dit maakt je website ook traag voor modemers aangezien die lang moeten wachten voordat er iets te zien is. Je kunt beter 1 achtergrondplaatje maken (bv achtergrond.jpg) met slechts die mieren erop. en deze in je body tag zetten.
  [code:1:db321796f5]
  <body bgcolor="#57B5E0" background="background.jpg">
  [/code:1:db321796f5]
  Op die manier hoef je dat plaatje maar 1 keer te laden en wordt je site sneller en mocht je de achtergrond willen veranderen, dan hoef je enkel dat plaatje aan te passen. Dat is ook de bedoeling van een achtergrond :)

  Gebruik ook een goede titel tussen de <title> en </title> tags. Nieuwe Site is niet echt goed. Hetzelfde geld overigens voor de titel van dit topic. Zet er liefst even [sitecheck] voor

  Met HTML kun je dan de teskten en plaatjes op de goede positie zetten. Nu heb je alles getekend. Ook de uitlegtekst is in een plaatje verwerkt. Dit is niet goed voor de leesbaarheid (slechte kwaliteit plaatjes) maar ook voor indexering door zoekmachines. Deze zijn namelijk 'blind' en zijn niet in staat om die teksten te lezen.
 • Ik heb van alles aangepast, en rekening gehouden(voorzover mogelijk) met jullie op en aanmerkingen.
  Graag wederom tips.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.