Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] www.redmar.nl

Anoniem
redmar
13 antwoorden
 • Enkelen hebben 'm wellicht al es gezien in een vorige post over het een of ander, maar nu ben ik ook wel benieuwd naar de meningen over m'n site:
  [b:fe341fbf4c]http://www.redmar.nl[/b:fe341fbf4c]

  ps. Ik heb als 'nieuw' item een RSS-feed toegevoegd. Deze genereer ik dynamisch vanuit de database dmv. ASP. Nu werkt deze wel gewoon in een feedreader, maar is niet op te vragen als een XML-file. Als ik feed.asp opsla als feed.xml krijg ik de volgende melding:
  ——-
  [b:fe341fbf4c]Een naam begint met een ongeldig teken. Fout bij het verwerken van bron http://localhost/redmar_nl/feed.xml. Regel 13, pos…

 • Niemand een mening over m'n site :P ?

  [size=9:1ec46e5e60]Of een mogelijk antwoord op m'n XML/ASP vraag…[/size:1ec46e5e60]
 • [quote:10a0ca37ea="redmar"]Niemand een mening over m'n site :P ?
  [/quote:10a0ca37ea]

  Jawel, morgenavond ga ik er eens goed voor zitten. :P
  I'll be back…..
 • Lijkt mij een nette site. Ik snap alleen niet wat je er mee wilt. Ben je fotograaf en zoek je klanten of doe je het als hobby?
  Je archief en webcams doen niets.

  CB
 • Redmar, ik ben niet de snuggerste… Wat is de bedoeling van die plus en min rechtsonder? Als ik op een van beide druk, krijg ik vervolgens 63% te zien?
  Thor2002
 • [quote:09c1f8ac0e="thor2002"]Redmar, ik ben niet de snuggerste… Wat is de bedoeling van die plus en min rechtsonder? Als ik op een van beide druk, krijg ik vervolgens 63% te zien?
  Thor2002[/quote:09c1f8ac0e]
  Nadat ik daar ook eventjes over nagedacht zag ik dat het een ratingsysteem is.

  Inderdaad is dat niet helemaal duidelijk redmar :)

  ps. is is dit het CS in groningen?
  [img:09c1f8ac0e]http://www.redmar.nl/fotos/31.jpg[/img:09c1f8ac0e]
 • [quote:f25b9fa9bd]Ben je fotograaf en zoek je klanten of doe je het als hobby?[/quote:f25b9fa9bd]
  Gezien het feit dat ik foto's maak ben ik fotograaf :P maar puur als hobby, die ik combineer met een andere hobby (=website's maken :wink:..)
  [quote:f25b9fa9bd]Je archief en webcams doen niets.[/quote:f25b9fa9bd]
  Wordt aan gewerkt, de live webcam is niet altijd online en complete archieven moeten nog extern worden geplaatst, die archieven zullen meer een gallery-indeling krijgen.
  [quote:f25b9fa9bd]Wat is de bedoeling van die plus en min rechtsonder?[/quote:f25b9fa9bd]
  De plus en min zijn idd een ratingsysteem. Zal nog wel even nadenken over hoe dit duidelijker kan, en wellicht hebben jullie hier tips voor, of kom je dan uit op een cijfer 1-10 bijvoorbeeld?
  [quote:f25b9fa9bd]is dit het CS in groningen[/quote:f25b9fa9bd]
  Helemaal correct :D (http://www.redmar.nl/foto.asp?foto=27 trouwens ook Groningen CS :wink: )
  In de alt="" staat de beschrijving, maar deze geeft FF toch niet weer? Dus zal er ook nog ff een title="" instoppen :D
 • Allereerst vraag ik me af, voor wie de site gemaakt is.
  Welke mensen zijn je doelgroep, en wat wil je met je site gaan doen?
  Ben je professioneel fotograaf, of een goede amateur?
  Kan ik je bijvoorbeeld inhuren als fotograaf, of is deze site enkel bedoelt als een showcase?
  Als bezoekster van jouw website mis ik bovenstaande informatie, wellicht zou je deze onder kunnen brengen onder een knop "Home", want die mis ik.

  Er staat vrij weinig tekst op je site, het zou wel leuk zijn als je hier en daar wat uitleg geeft over de foto's (gebruikte lenzen, filters, diafragma etc.) en je zou misschien ook een beetje over jezelf kunnen vertellen!:P

  Wat betreft de keuze van de kleur geel in het content-gedeelte: ik weet niet of dit nou wel de perfecte achtergrondkleur is om foto's te presenteren. Ik zou wat expirimenteren met lichte tinten (wit, ecru, en lichtgrijs) en daarop de backgroundcolor aanpassen. Kijk gewoon wat je mooi vindt, en waar je foto's het beste bij uitkomen.
  Verder zou ik de witte borders weghalen of aanzienlijk smaller maken, om zoveel mogelijk de aandacht te vestigen op de foto's.

  Op zich ziet je site er netjes uit, en de foto's vind ik erg mooi.
  Wel lijkt het me mooier om de thumbnails te centreren, nu staan ze te ver naar links waardoor je loze ruimte aan de rechterkant hebt. Ook de tekst loopt niet helemaal door. Je kunt natuurlijk ook de margin-left wat groter maken.
  Veel succes Redmar! :)
 • Ook voor mij waren de plus en de min niet volledig duidelijk. Mijn eerste gedachte was dat je ermee kon zoomen, dit werd licht versterkt doordat er een percentage in beeld komt. Wellicht moet je nadenken over andere iconen.

  Er zitten mooie foto's bij! Ik snap alleen niet dat de foto van het CS (perron c - ..) zo hoog scoort, de kwaliteit is sowieso slecht (ruis e.d). Ook lijkt het alsof je geen statief hebt gebruikt. Zelf vind ik die strandpalen op Ameland mooier. Nouja, dat ben ik.

  Ook lijken de foto's op de thumbnails vaak onscherp, wat erg jammer is. Je kan wat gaan spelen met wat kwaliteitsinstellingen.

  Verder mooi allemaal!
 • Mrs.Birdlover, bedankt voor je uitgebreide commentaar :D … ik zal eens wat met de kleuren en tekstopmaak gaan spelen! Verder ben ik gewoon een amateur en ben ik niet in te huren. Misschien toch wel een idee daar even wat over te vermelden op de website dan.
  [quote:7c0a7f8473]Ik snap alleen niet dat de foto van het CS[/quote:7c0a7f8473]
  Tja dat is aan de bezoekers :D… de omstandigheden waren ook verre van ideaal, en ik stond toevallig op de bus te wachten… loop nog net niet de hele dag met een statief rond :wink: dus soms ff wat improviseren :D
  [quote:7c0a7f8473]Ook lijken de foto's op de thumbnails vaak onscherp[/quote:7c0a7f8473]
  Klopt, is express zo gedaan. 'T zijn "maar" thumbnails en mede gezien het feit dat deze vaak met een aantal tegelijk worden geladen leek het me prettiger dat deze vooral wat sneller worden weergegeven, kwaliteit probeer ik dan zoveel mogelijk te bewaren voor de grotere foto.
 • als je boven de + en - rating of iets in die ternd zet word het al wat duidelijker en die procent slaat dat op + gestemt of op - gestemt ??
 • [quote:265e87d68d]Er zitten mooie foto's bij! Ik snap alleen niet dat de foto van het CS (perron c - ..) zo hoog scoort, de kwaliteit is sowieso slecht (ruis e.d). Ook lijkt het alsof je geen statief hebt gebruikt. Zelf vind ik die strandpalen op Ameland mooier. Nouja, dat ben ik. [/quote:265e87d68d]Hier moet ik toch even wat over kwijt :D

  De essentie van fotograferen is "tekenen met licht", een foto mag zo onscherp zijn als de tering en dan kan hij nog geslaagd zijn.

  Als je wilt weten wat ik bedoel moet je hier maar eens kijken:
  http://www.moriyamadaido.com
  http://www.arakinobuyoshi.com
 • Hallo,

  Ik vind het persoonlijk eritant als er een werkbalkje bij je foto's komt. dit is op te lossen met de code:
  [code:1:9c2082db22]
  <META HTTP-EQUIV="imagetoolbar" CONTENT="no">
  [/code:1:9c2082db22]
  Deze moet je tussen je <head> tags zetten.
  Als mensen dan toch de foto willen kopieeren kunnen ze dat nog met rechtermuisknop doen.

  gr. csj

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.