Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

nog een sitecheck

Anoniem
cor0612
11 antwoorden
 • beste mensuh,
  ik heb samen met wat vrienden een site gemaakt, hij staat nu even als proef op een simpel domeinthje van lycos (dus vol met reclame) maar let daar dus nie op! Het gaat nu even om de site, de inhoud, de layout. Wat vinden jullie daarvan??

  damn, vergeten de url erbij te zetten… :-? http://www.members.lycos.nl/grieksemythen
 • Soms zegt een link zoveel meer :wink:

  //edit:
  de link staat er dus nu wel, je was me net voor.
 • beetje dom idd!!:p :D
 • Ongelooflijk zeg, die reclame!! Maar goed, daar kijken we ff doorheen dan. Alvast enkele opmerkingen:
  Ik vind dat blauw/wit niet echt passen bij het lichtbruin/oranje. Ook zou ik de witte/geschreven tekst hetzelfde lettertype geven als de oranje tekst en de lettergootte iets verkleinen.
  Verder valt bij mij het griekse 'mannetje' onderaan het menu buiten beeld (1024x768). Ik zie 'm pas als ik verder scroll.

  CB
 • ben t helemaal eens met CB wat betreft kleur en lettertype
 • Ik sluit me aan bij CB.
  Vervang het blauw eens door een andere kleur die bij je menu past.
 • Plaatjes laden duurt erg lang, komt doordat het bmp's zijn… Je header is 264 KB?!? Da's 1 min laden met een 56K-modem.. En dan heb je nog niet eens het menu geladen van 208KB.
  Als je een jpg van die plaatjes maakt, kan je veeeel kleiner maken (kleiner dan 30KB is optimaal qua downloadtijd, maar maakt de kwaliteit een stuk minder; denk ik zelf even een optimum zoeken).
 • [quote:02bd52ef45="CB"]
  Verder valt bij mij het griekse 'mannetje' onderaan het menu buiten beeld (1024x768). Ik zie 'm pas als ik verder scroll.

  CB[/quote:02bd52ef45]

  Heb ik ook, en ik zou de site proberen wat ''serieuzer'' te maken, maar dat is iets wat ik persoonlijk fijner vind.
 • Goed gedaan… Beter dan menig sitecheck in dit forum ;)

  Die BMP's moet je zo spoedig mogelijk naar GIF, PNG of JPEG omzetten. Bij deze site zou ik van die bovenbalk en menubalk GIF-jes proberen te maken, maar dan moet je wel even kijken of het er fatsoenlijk uit gaat zien met 256 kleuren. Anders JPEG, maar dan moet je wel even letten dat de compressiefactor niet te hoog staat zodat je van die lelijke JPEG-artifacten (de bekende 'blokjes') krijgt.

  Wat betreft de vormgeving ziet het er wel goed uit, alleen moet je eens naar die blauwe achtergrondkleur kijken, of je die niet moet veranderen. Je moet een beetje de mythische sfeer weten uit te dragen, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarnaast zou ik boven iedere deel-pagina een titel zetten in een lettertype die ook een beetje Grieks aandoet. Van die titel moet je dan wel een plaatje maken aangezien het wellicht een afwijkend lettertype is.
 • ik zal eens kijken wat ik met die tips kan doen!! Van die menubalken enzo wist ik et eigenlijk wel, maar et was meer uit luiheid dat ik het liet staan…:p Welke kleur denken jullie dat die mythische sfeer goed kan vormen?? (het moet ook wel bij et menu passen)
  BVD
 • [quote:c9644274a2]Heb ik ook, en ik zou de site proberen wat ''serieuzer'' te maken, maar dat is iets wat ik persoonlijk fijner vind.[/quote:c9644274a2]
  wat bedeol je precies met serieuzer??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.