Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

vraagje over afbeeldingen die níet getoont worden.

Anoniem
redmar
4 antwoorden
 • Hai,

  wie kan mij hier mee helpen? Ik heb zojuist een hele rits foto´s op de server gezet, kan ze ook allemaal openen etc. via browsers, alleen bij de pagina waar ze moeten staan, je raad het al, staan ze lekker niet…
  Iemand een gouden tipje hoe dit nu kan? Of liever hoe ik dit kan oplossen?

  De pagina is:
  http://www.vosrdam.nl/recent .
  Kies voor de slagbaldag. Er verschijnt nu een pagina met een tabel waarin de bovenste twee rijen dicht blijven. In de bron staan echter allemaal afbeeldingen die erin horen….

  Iemand een suggestie?

  Thor2002
 • Ik denk dat het probleem zit bij het uploaden van de foto's. http://www.vosrdam.nl/recent/slagbaldag/foto1.jpg bestaat bijvoorbeeld niet maar http://www.vosrdam.nl/recent/slagbaldag/foto11.jpg wel. Foto 1 zie je niet op de pagina maar foto 11 wel.

  Kijk eens na of alle foto's geupload zijn.

  //Edit: het probleem zit in de namen. De foto's die weergegeven worden hebben .JPG als extensie en de rest .jpg. Bestandsnamen zijn hoofdlettergevoeling. Pas dat eens aan.
 • Ik zie de oorzaak al:

  Alle fotobestanden hebben als extensie [b:77f5bd0afe].JPG[/b:77f5bd0afe] (met hoofdletters)
  Je gebruikt op je website zowel [b:77f5bd0afe].jpg[/b:77f5bd0afe] als [b:77f5bd0afe].JPG[/b:77f5bd0afe] (met kleine en hoofletters)
  De server is blijkbaar case-sensitive wat dit betreft, dus verander alle [b:77f5bd0afe]
 • Jongens, jullie hebben helemaal gelijk!.
  Ik heb dit akefietje een jaar geleden ook al eens gehad maar was dat glad vergeten (dom, dom).
  En hoe komt dit allemaal nou? Ik gebruik tegenwoordig Paintshop Pro om alle foto´s direct om te zetten van verschillende namen (door de camera aangemaakt) naar ´foto´ gevolgd door een volgnummer. Heel mooi natuurlijk, maar het vreemde is (en ik zou daar even in moeten duiken) dat PSP geen problemen ziet in extensies in hoofdletter of onderkast. Dreamweaver ziet verder ook de problemen niet…. Totdat je de boel upload. Dan blijkt pas dat browsers er hun tanden in stukbijten.
  Bij deze, dank voor het meedenken!

  Thor2002

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.