Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

flash mx 2004

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Goede Avond

  Ik ben zojuist bezig met een flash project, alleen nu kwam ik de volgende probleem tegen; Ik heb in macromedia flash mx 2004 een header gemaakt met een menu er in. Maar ik wil niet mijn hele site van flash, ik wil namelijk een header+menu van flash en de content van gewoon html. Nu wil ik een link maken in mjin flash menu. Alleen als ik daar op klik dan moet er een INLINE FRAME openen in het HTML gedeelte. Wele code moet ik daarvoor invullen in flash mx 2004 ?

  Bedankt

  Mvg.

  Xardow
 • move to webdesign…
 • Ik weet niet hoe je met flash werkt, maar ik neem aan dat je daar gewoon url's en targets gebruikt om te linken.

  Een frame kun je niet "openen", die kun je alleen laden met een frameset of inline in een webpagina. Daarna kun je de daarin geladen pagina verversen door het frame als target van een hyperlink op te geven. Je kan verschillende dingen doen: je hele site opbouwen uit 2 frames met in het bovenste frame je flashmenu en in het onderste frame je html-pagina's. Een andere optie is dat je niet met een frameset werkt maar met een webpagina met daarop een (paginavullend) inline frame waarin je de html weergeeft.

  Het openen van een pagina in een reeds geladen frame doe je door aan de link een target mee te geven waarin je de naam van het frame vermeldt: <a href="http://…" target=framenaam>link</a>. Het inline frame staat dan in de pagina als <iframe name="framenaam" src="http://…" width="…" height="…">.

  De beste optie is dat je zonder frames werkt en bij het klikken in het flashmenu gewoon de hele pagina vernieuwt en het flashmenu op alle pagina's inbouwt mbv een server-side include. Maar het nadeel is dan dat een flashmenu met een doorlopende animatie wordt onderbroken/herstart.
 • Of bedoel je hoe je vanuit flash naar een bepaalt frame kan linken?

  Plak dan deze code bij de Actions van elke button in je menu:
  [code:1:8cc290e0a5]on (press) {
  getURL("link", "target");
  }
  [/code:1:8cc290e0a5]

  dus bijvoorbeeld:
  [code:1:8cc290e0a5]on (press) {
  getURL("http://www.google.nl", "content");
  }
  [/code:1:8cc290e0a5]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.