Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Iframe source specificeren via css/javascript?

Anoniem
LGoosens
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  ik weet dat dit topic misschien eigenlijk naar het webscripts-forum zou moeten, maar eigenlijk kan ik dat nog niet weten omdat ik niet weet of mijn idee kan worden gerealiseerd met css, javascript of what so ever. Het idee is als volgt:

  Op mijn website, www.warpcore.tk (over Star Trek, let niet op 404's en dergelijke, hij is nog niet af en er wordt aan gewerkt) gebruik ik een iframe om de pagina's in te tonen. Dat iframe bevindt zich binnen een 'lijstje' van knoppen zoals je die ook in Star Trek op de schermen ziet. De hele site is dan ook in LCARS-stijl. Nu wil het geval dat als ik naar de indexpagina met het iframe link, altijd de home pagina komt. Het is ondoenlijk om voor alle pagina's een aparte index met iframe te gaan maken, dus wil ik het anders aanpakken. Bovendien heb ik vandaag ook een 'Mail to a friend' functie toegevoegd, die de url van de pagina in het iframe naar iemand toe kan mailen (heel simpel hoor, gewoon mailto link laten genereren met javascript en daar bij &body de document.href in laten plakken). Nou wil het geval dat die mensen de hele interface eromheen niet zien, en dat kan vervelend zijn. Nou kan ik zelf makkelijk op zoek gaan naar een javascript dat ze helemaal naar de index redirect, maar dan krijgen ze altijd de home pagina. Wat ik wil is dat mensen dan automatisch worden geredirect naar de index pagina, maar met in het iframe de pagina waar ze al OP ZATEN.

  [quote:d0fb14f16e][b:d0fb14f16e]Dus ik moet redirecten (na een controle of ie wel in het iframe zit) naar de index-pagina, maar dan wil ik op de een of andere manier aan die volgende pagina (de index-pagina) doorgeven welke pagina in het iframe moet worden getoond.[/b:d0fb14f16e][/quote:d0fb14f16e]

  Kan iemand mij hier mee helpen?

  Groeten van Lennart Goosens.
 • je kan een frameset om een losse child pagina heenbouwen.
  Dat zou ook moeten lukken met iframes.

  leesvoer:
  http://www.jwweb.com/20011013.html
 • Als je die gebruikt "doet de vorige-knop van de website het niet meer", klaagde Google een keer, waarop een campagne moest worden afgeblazen. Ik gebruik nu deze in de subpages:
  [code:1:cb5c17437c]
  <script>
  if (window.name != 'pagina') parent.location.[b]replace[/b]('frameset.html?'+location.href);
  </script>
  [/code:1:cb5c17437c]
  En deze in frameset.html:
  [code:1:cb5c17437c]
  <script>
  var blank = " ";
  var startpage = "diensten.html"
  var page = (location.search) ? location.search.substring(1, location.search.length) : startpage;

  function fillFrame() {
  pagina.location.href = page;
  }
  </script>
  [/code:1:cb5c17437c]
  En als frameset:
  [code:1:cb5c17437c]
  <frameset cols="160, *" border=0 onLoad="fillFrame();">
  <frame src="menu.html" name="menu" scrolling=no>
  <frame src="javascript:parent.blank;" name="pagina" scrolling=no>
  </frameset>
  [/code:1:cb5c17437c]
  Gaaf, die LCARS-layout, ik zie nog wat scheefs onderin als je het venster te breed maakt (in IE), maar er wordt dus nog gesleuteld, benieuwd waar het naartoe gaat.
 • [quote:380c61d213="teacher"]je kan een frameset om een losse child pagina heenbouwen.
  Dat zou ook moeten lukken met iframes.

  leesvoer:
  http://www.jwweb.com/20011013.html[/quote:380c61d213]
  BEDANKT! :D Na wat klussen werkt het perfect. Het is wel lastig bij het ontwikkelen van de site, want dan wordt ie ook elke keer in z'n iframe pagina geduwd. Maar het werkt perfect, zoals je makkelijk kunt zien door in Mozilla Firefox met rechtermuisknop te klikken en dan Dit deelvenster -> Alleen dit deelvenster tonen te kiezen. Het lukt je gewoon NIET! Je ziet even iets flitsen en daarna zit de pagina perfect in het iframe! 8) Nooit meer 'orphaned pages'. Als ik had geweten dat het zo heette, had ik het zelf op Google ofzo kunnen vinden, maar ik wist gewoon de juiste zoektermen niet. :lol:

  BEDANKT!

  Groeten van Lennart Goosens. :wink:
 • @Paulus (de boskabouter? :lol:): sorry ik had het browservenster niet vernieuwd, ik had jouw bericht niet gezien…. Ik wil nu wel ff gaan kijken naar wat je bedoeld en of het me stoort, iig ben ik perfectionist dus: is dit dan echt perfect? Dat is iig wel mooi lijkt me…

  [edit]In Firefox doet de vorige knop het wel, ff kijken in IE dan maar.[/edit]
 • @Paulus: ik heb toch maar jouw script uitgeprobeerd en na een kleine aanpassing werkt het nu perfect, ik heb er nog een check ingemaakt die zorgt dat er geen actie ondernomen wordt indien de pagina lokaal wordt bekeken, dat betekent voor mij dat het makkelijker is om ff snel een pagina te previewen. De back-button doet het met dit script nog gewoon prima. Ik moet het nu nog in alle pagina's gaan implementeren, maar als dat gebeurt is is het allemaal in orde. Bedankt, en ik zie je graag vaker op m'n forum.

  Groeten van Lennart Goosens.
 • wanneer javascript staat uitgeschakeld gaat t helaas toch nog mis :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.