Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Layout in HTML, Uploaden vanaf PhotoShop, en nog wat vragen.

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wou graag een website maken, maar ik snap niet hoe je een layout in HTML kunt krijgen. Voorheen gebruikte ik altijd WebCreator 3 (Drag & Drop) dus HTML hoefde ik niet te kennen. Nu heb ik Dreamweaver en WS_FTP Pro. Een HTML cursus ben ik aan het volgen. JavaScript en CSS komen daarna ook nog. ( http://www.tiscali.nl/content/article/cmulth/527950.htm voor HTML)
  Een Layout krijgen in HTML is niet de enige vraag, ik zet ze hier wel even op een rijte:

  1. Hoe krijg ik dus een LayOut in HTML? Ik heb een aantal Templates, die werken met Dreamweaver, maar die vind ik niet mooi. Ik heb Adobe Photoshop, en daarvoor blijken er dus ook WebTemplates te zijn. Die heb ik ook, eentje daarvan heb ik zelfs al bewerkt. Maar wat blijkt nou ik weet niet hoe ik hem kan uploaden in Dreamweaver.. Is er een mogelijk om dat te doen? Of moet ik hem dan van Photo Shop rechtstreeks uploaden naar mijn host met WS_FTP Pro?

  2. Hoe krijg ik mijn tekst goed in mijn Layout?
  Als ik dus een Layout heb in Dreamweaver, hoe krijg ik dan mijn HTML codes zo dat ze mooi in de LayOut passen? En hoe krijg ik mijn foto's/plaatjes op de juiste plaats in mijn Layout? Bij Drag & Drop is dat simpel, maar bij HTML weet ik alleeen hoe je hem HELEMAAL links of HELEMAAL rechts plaats, niet bijvoorrbeeld een stukje rechts van het midden.

  3. Dreamweaver handleiding?
  Is er een goede Dreamweaver handleiding, voor Leeks zoals ik?

  4. Dreamweaver Uploaden.
  Zoals ik al zei, uploaden doe ik via WS_FTP. Uploaden naar mijn host www.gwgaming.net vind ik alleen lastig. Hoe kan ik bv. Een homepage uploaden daarnaar toe? Ik weet niet wat het preciese adres van mijn host is. Ik weet namelijk niet hoet hij eruit moet zien. Hoe ziet zo'n Uploadadres eruit?

  5.
  Als ik een homepage heb upgeload, bv. op www.BLABLA.gwgaming.net, en ik heb allemaal links op die pagina staan naar onderdelen van mijn website. Bv. Hardware, en een andere button software enz. En die link op de button gaat naar www.BLABLA.gwgaming.net/pagina1 Hoe krijg ik dan wat op die plek daar? op www.BLABLA.gwgaming.net/pagina1 , dus hoe kan een pagina naar dat adres Uploaden?

  Misschien een beetje onduidelijke beschrijving van alles wat ik niet snap, maar beter kon ik het niet verwoorden… :roll:

  Ik hoop dat jullie het snappen! :-D

  Met Vriendelijke Groet Roger1
 • Oja, weet iemand hoe je een eigen achtergrond (gemaakt met Paint) als achtergrond van een HTML site kan instellen. iig gewoon een achtergrond in Dreamweaver invoeren lukt me al niet :-S
 • Roger,

  Je hebt een heleboel vragen die eigenlijk onmogelijk in 1 keer te beantwoorden zijn…

  Ik zal toch proberen om een beginnetje te maken. Om een website te kunnen maken, zonder gebruik te maken van drag and drop, moet je kennis hebben van HTML.

  HTML is niet moeilijk, maar het vereist wel een zekere inspanning om het te leren. Ikzelf leer veel door in bronnen van andere sites te kijken, maar een goed begin (in cursusvorm) wordt gegeven door w3schools. Er zijn zeker talloze andere sites die je met google goed kunt vinden. Zoek bijvoorbeeld op CSS course of HTML course. Om dit onder de knie te krijgen heb je helemaal nog geen ftp of iets anders nodig. Je kunt de .html file gewoon lokaal opslaan op je computer en bekijken met een browser (FF of IE, dat maakt niet uit). Het beste leer je het door het te proberen!

  Je website bestaat globaal gezien uit 2 dingen: een inhoud en een opmaak. Nu is de hedendaagse richtlijn zo gemaakt dat je die twee dingen apart van elkaar maakt. Inhoud schrijf je in de HTML file en de opmaak in een .css file. Op w3schools staat daar veel info over

  Om een foto bijvoorbeeld van een rand af te zetten gebruik je een margin etc. Het gaat nu te ver om dat tot in detail uit te leggen.

  Qua online zetten van je site: daarvoor gebruik je dus ftp. Upload je file met ftp naar je host. Meestal is dat iets van ftp.hostnaam.nl
  Noem je hoofdfile iets van index.html of welcome.html (dat hangt van je provider af) en gaan met die banaan.

  Een achtergrond in paint moet je opslaan als bv achtergrond.jpg en in je CSS file zet je dan
  [code:1:2b303154a1]
  body {
  background: url("filenaam.jpg");
  }
  [/code:1:2b303154a1]

  Mocht mijn verhaal onduidelijk zijn….vraag gerust verder
 • Inderdaad, wat Japaveh zegt…

  [quote:d2c66686b4]Nu heb ik Dreamweaver en WS_FTP Pro. Een HTML cursus ben ik aan het volgen. JavaScript en CSS komen daarna ook nog. (http://www.tiscali.nl/content/article/cmulth/527950.htm voor HTML)[/quote:d2c66686b4]Je hoeft geen superdeluxe programma als Dreamweaver te hebben om het te leren, al die functies leiden vaak alleen maar af van de kern.
  In die tutorial moet je [i:d2c66686b4]geen[/i:d2c66686b4] aandacht besteden aan deel 12, 13 en 14; dat is verouderde kennis, je kunt beter meteen met de goeie manier beginnen.

  [quote:d2c66686b4]Hoe krijg ik dus een LayOut in HTML? Ik heb een aantal Templates, (..) eentje daarvan heb ik zelfs al bewerkt.[/quote:d2c66686b4]Je moet 'm op een goed uitgedachte manier in stukjes hakken en m.b.v. CSS de stukjes een plaats geven op je pagina. Daar is wel enige kennis voor nodig.

  [quote:d2c66686b4]Maar wat blijkt nou ik weet niet hoe ik hem kan uploaden in Dreamweaver.. Is er een mogelijk om dat te doen?[/quote:d2c66686b4]Dat kan met de ingebouwde FTP-client. Verbindingsinstellingen voer je in via 'Site > New site..'
  Zoek anders even in de Help op 'ftp'.

  [quote:d2c66686b4]Als ik dus een Layout heb in Dreamweaver, hoe krijg ik dan mijn HTML codes zo dat ze mooi in de LayOut passen? En hoe krijg ik mijn foto's/plaatjes op de juiste plaats in mijn Layout?[/quote:d2c66686b4]Het beste is om eerst CSS te leren, want dat is dé manier om de layout voor je pagina te verzorgen. Dat is misschien ietsje meer werk (het is overigens niet moeilijk, alleen weer extra leerwerk), maar je zult er nog jaren plezier van hebben.

  [quote:d2c66686b4]Is er een goede Dreamweaver handleiding, voor Leeks zoals ik?[/quote:d2c66686b4]De 'Getting started'/'Welcome' en 'Help' in Dreamweaver zijn erg informatief. En anders weet Google wel een tutorial te vinden. Maar leren over Dreamweaver leidt eigenlijk af van de kern, want uiteindelijk draait het om HTML, niet om software.

  [quote:d2c66686b4]Hoe krijg ik dan wat op die plek daar? op www.BLABLA.gwgaming.net/pagina1 , dus hoe kan een pagina naar dat adres Uploaden?[/quote:d2c66686b4]Gewoon een pagina aanmaken met de naam pagina1.html, daar info opzetten en die uploaden, net als de rest van je site.

  Ik zou als ik jou was eerst eens aan kennis van HTML, CSS en evt. Dreamweaver werken, dat ftpgedoe kan later wel.
 • Ok, ik begin dus gewoon met Dreamweaver en CSS en HTML leren, maar 1 ding snap ik niet; Ik heb dus Adobe Photoshop, daar zijn dus WebTemplates voor. Daar zit dé webtemplate die ik wil gebruiken, maar die wil ik gebruiken in Dreamweaver. Photoshop slaat die templates op in *.psd formaat dacht ik, dat is niet te openen in dreamweaver. In photoshop zit niet de mogelijkheid een website verder te maken. Dat blijft alleen maar bij de mogelijkheid van een frontpage (dat template). Kan ik niet op 1 of andere manier *.psd openen in dreamweaver?

  Gr. Roger

  ———–
  CSS, HTML :o Im busy
 • Nee, je kunt geen psd openen in Dreamweaver. Je moet 'm slicen en er jpg's van maken. Zodra je het gesliced hebt, moet je met CSS aan de gang om de stukjes een plaats te geven en daar heb je toch echt eerst kennis voor nodig.
 • Ok, heb bijna CSS onder de knie.. Natuurlijk niet helemaal top, maar het is een begin, HTML ben ik ook mee bezig, maarja eerst even CSS afronden. Is DHTML ook nog een optie?
 • [quote:5533585681="roger1"]Ok, heb bijna CSS onder de knie.. Natuurlijk niet helemaal top, maar het is een begin, HTML ben ik ook mee bezig, maarja eerst even CSS afronden. Is DHTML ook nog een optie?[/quote:5533585681]
  Dat hangt ervan af wat je wilt. DHTML is meer een verzamelnaam van veel dingen, maar het belangrijkste is dat er veel (java)script in voorkomt. Maar je moet eerst aangeven wat je precies wilt.
 • Ok, JavaScript hè? Dat laat ik voorlopig even rusten. Ik hou het eerst bij HTML en CSS dan komt Dynamic HTML en JavaScript wel, (als ik tijd heb). Eerst even HTML en CSS.
 • toen ik voor het eerst een lay in photoshop had gemaakt begreep ik ook niet wat je er verder mee moest doen om het in HTML te krijgen maar het is eigenlijk heel simpel. Je moet de layout slicen. Ik had op mijn oude computer een paar links met turotorials maar ik kan ze niet meer vinden.
  Ik weet zeker dat er wel een te vinden is op www.wmcity.nl

  Veel succes
 • Ik vat een aantal dingen nog niet nl, als ik m'n achtergrond slice, hoe krijg ik dan al die stukjes op de juiste plaats in m'n website.. ennuh, als ik een achtergrond heb, hoe kan ik daar dan Buttons etcetera in maken??
 • Als je gewoon de turotorial volgd dan merk je vanzelf dat als je hem sliced, photoshop het automatish allemaal op de goede plek zet. En omdat ik toch aan het zoeken was op het internet heb ik het even opgezocht voor je. http://www.wmcity.nl/artikelen.php?actie=bekijk&id=490&page=1 dit is een artikel op www.wmcity waar ze het stap voor stap uitleggen.

  succes
 • [quote:be4816b7bc="roger1"]Ok, JavaScript hè? Dat laat ik voorlopig even rusten. Ik hou het eerst bij HTML en CSS dan komt Dynamic HTML en JavaScript wel, (als ik tijd heb). Eerst even HTML en CSS.[/quote:be4816b7bc]
  DHTML… Dat was ook een of ander modewoord in 1999. :D Het klinkt in ieder geval spannender dan het eigenlijk is.
 • Tnx, ik bekijk hem nu even! :D
 • Haha, ok DHTML liet ik toch al vallen :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.