Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

In HTML laten zien of mirror online is

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo medeforummers,

  Ik heb met een vriend een website waar we filmpjes op gezet hebben. Er staan er nu 2 op, maar we willen er meer op hebben. Nu heeft onze host geen ruimte meer en willen we met onze eigen pc's een paar mirrors opzetten. Maar mijn pc is niet altijd online en die van mn vriend ook niet.

  Ik heb 2 vragen:
  1. Hoe kan ik met een FTP programma ervoor zorgen dat bezoekers de filmpjes kunnen downloaden en met welk FTP programma kan ik dat het beste doen?
  2. Ik wil graag ook op de site laten zien of de mirrors oftewel onze pc's online zijn. Onze site is opgebouwd met html, is dit mogelijk? En zo ja, hoe?

  Alvast bedankt :wink:

  Mvg Mitsu
 • Je kan gewoon een FTP-server programma opzetten, die zijn er ook in freeware desnoods.

  Als je wil laten zien of je mirrors online zijn, vraag dan gewoon een plaatje op:
  img src="mirror_server/mapje/online.gif" onerror="this.src='deze_server/mapje/offline.gif'"

  t
 • Oké bedankt, maar ik heb nog 2 vraagjes:

  Moet ik op de plaats van 'mirror_server' en 'deze_server' dan het ip van de servers zetten met eventueel de poort erbij?
  Op dit moment gebruik ik LeechFTP, is dit programma ervoor geschikt?

  Greetzzz,
  Mitsu
 • FTP werkt met een client en een server. Dat zijn twee aparte programma's. LeechFTP is een client waarmee je verbinding kunt maken met een server die de bestanden aanbiedt. Iedere FTP-client kan met iedere FTP-server communiceren.

  Een relatief makkelijk programma om een FTP server op te zetten is de gratis te downloaden FileZilla Server (let op: er is ook een client die FileZilla heet). Je kunt hem hier downloaden. Enige nadeel is dat er (nog) geen documentatie aanwezig is, wel een support forum.
 • Bedankt, ik zal FileZilla uitproberen. Alleen gaf hij bij de installatie aan dat de administratierechten alleen zouden werken als ik de poort op 3060 zette ofzo. Maar dat zou toch niets uit moeten maken?
  En hoe kom ik achter het ip van de server waar hij mee moet connecten?

  Greetzzz,
  Mitsu
 • De instellingen van FileZilla server staan standaard zo dat FTP clients kunnen inloggen op poort 21 (standaard FTP poort). Om de server te kunnen beheren is standaard poort 14147 ingesteld (dit is klaarblijkelijk bij jou 3060 geworden).

  Dit is wat je moet doen:
  [list:6818599dd0]
  [*:6818599dd0]Maak een map op je harde schijf die straks publiek toegankelijk wordt voor ftp gebruikers
  [*:6818599dd0]Start het beheerprogramma "FileZilla Server Interface" en meld je aan
  [*:6818599dd0]Om het netjes te doen maken we een gebruikersgroep "Gasten" voor alle gastgebruikers van onze ftp server. Doe dit door Edit > Groups en vervolgens klik je op "Add". Typ nu de naam in voor de nieuwe gebruikersgroep: "Gasten" en druk op enter.
  [*:6818599dd0] Nu gaan we instellen wat de "Gasten" allemaal mogen doen. Klik hiervoor op "Shared folders" rechts in het "Groups" venster. Klik op de linker "Add"-knop en geef de publieke map aan die zojuist (bij stap 1) gemaakt is, klik vervolgens op "Ok".
  [*:6818599dd0] Zet nu vinkjes bij "Read", "List" en "+ Subdirs" en klik op "Ok" om het "Groups"-venster af te sluiten.
  [*:6818599dd0]Nu gaan we als laatste een gast-gebruiker aanmaken. Ga hiervoor naar Edit > Users. Klik op "Add" en geef de nieuwe gebruikersnaam aan. Indien je anonieme gebruikers toegang wil geven (zonder in te loggen), dan geef je de gebruiker de naam "Anonymous". Kies daaronder de gebruikersgroep "Gasten". En klik op Ok.
  [*:6818599dd0]Je kunt de nieuwe gebruiker nu ook nog een wachtwoord geven. Maar dit moet je uiteraard niet doen wanneer je een "Anonymous" gebruiker hebt gemaakt.
  [*:6818599dd0]Klik op Ok en sluit de server interface af. De server zelf is een apart programma en werkt afzonderlijk van de server interface.
  [/list:u:6818599dd0]

  Nu kunnen mensen met de zojuist ingevoerde gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op jouw FTP server met hun FTP client (zoals LeechFTP). Hiervoor moeten ze je IP adres weten. Dit kun je te weten komen door bijvoorbeeld naar deze pagina te gaan. Om dit te vereenvoudigen kun je eens kijken op dyndns.com. Daar kun je gratis een makkelijkere URL krijgen voor je server zoals ftp://mitsu.mine.nu. Dit is vooral handig wanneer je ip-adres steeds wisselt.

  Indien je met je eigen FTP server verbinding wil maken, dan moet je het ip adres 127.0.0.1 gebruiken.
 • Bedankt, dit is mij allemaal duidelijk.

  Omdat ik vaak met de site bezig ben, heb ik poort 21 op mn router al open staan, maar moet ik poort 14147 ook open zetten in mn router?

  Greetzzz
 • Je moet alleen die poorten openzetten (forewarden) waarvan je wil dat ze van buiten af toegankelijk moeten zijn. Je moet dus poort 14147 alleen forewarden wanneer je wil dat men ook van buiten af de server moet kunnen beheren (moet uiteraard ook ingesteld worden op de FileZilla server)
 • Oké, hartelijk bedankt.
  Het zou zo moeten lukken. :wink:

  Greetzzz,
  Mitsu
 • mss een domme vraag maar ik heb een router aan mijn computer en ik weet niet hoe ik de poort open moet zetten. Hoe doe je dat?
 • Als het goed is zit er een handleiding bij je router.

  Meestal moet je in je browser dit adres intypen: //10.0.0.2, dat zou in de handleiding moeten staan. Daarna vraagt de router om een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam is meestal 'Admin' en het wachtwoord wordt in de handleiding beschreven. Afhankelijk van merk/type router verschilt het hoe je de poorten moet openzetten. Dat zou ook natuurlijk in de handleiding moeten staan.

  Geef anders voor de duidelijkheid eens aan wat voor merk/type router je hebt.

  Greetzzz,
  Mitsu

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.