Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Absoluut positioneren en mozilla...

Anoniem
B00TjE
6 antwoorden
 • Hey Hallo,

  ik heb zojuist een post gelezen van Bierk, heb ervan opgestoken dat absoluut positioneren absoluut niet de way to go is…. :-?

  Laat me dat nu net gedaan hebben…

  Uiteraard problemen, ik heb ruzie met mozilla…

  Het probleem is als volgt, ik heb een background in een div die absoluut gepositioneerd is met top 200. In IE doet alles het geweldig (uiteraard…) maar in mozilla wordt heel mijn background verkracht en raar gepositioneerd nl, in de linkerbovenhoek van mijn div en met totaal verkeerde afmetingen.

  HELP!

  Screen 1: IE
  [img:a421c2a26e]http://www.web-core.nl/huidige%20projecten/CFRetail/IE.jpg[/img:a421c2a26e]

  Screen 2: mozilla:
  [img:a421c2a26e]http://www.web-core.nl/huidige%20projecten/CFRetail/mozzilla.jpg[/img:a421c2a26e]

  Geen idee wat ik hieraan kan doen, heeft 1 van jullie een oplossing?

  Bvd,

  B00TjE
 • Een betere manier van coden is testen in Opera of FF en later pas in IE, anders leer je coden op basis van bugs i.p.v. op basis van de juiste manier.

  En zou je de link naar die pagina kunnen geven? Dan valt makkelijker te achterhalen waar de fout zit.
 • Het probleem is deels opgelost: het zit hem in het feit dat we background-attachement: fixed; gebruiken.

  Om in IE een bg correct weer te geven als er gescrolled wordt moet je no-repeat en fixed aanzetten. In mozilla alleen no-repeat. Maar dan werkt de boel in IE niet meer. Als je beide opgeeft werkt de boel in mozilla niet meer….

  Iemand??
 • [quote:2101ee67d5="boelieboelie"]En zou je de link naar die pagina kunnen geven? Dan valt makkelijker te achterhalen waar de fout zit.[/quote:2101ee67d5]
  [quote:2101ee67d5="B00TjE"]Iemand??[/quote:2101ee67d5]
  Een link zou nog steeds handig zijn..
 • [u:59ea2a671a]Hier[/u:59ea2a671a] vind je alles wat je moet weten. Als je de achtergrond met alle genoemde eigenschappen instelt zal deze zowel in Moz als IE prima werken, deze interpreteren de standaard bij correct gebruik hetzelfde.
 • Dat is niet helemaal juist. Ik meen me te herinneren dat background:fixed bij correct gebruik betekent dat de positionering tov de viewport dient te gebeuren. Waar Gecko dat goed doet, doet IE het tov het parent element, en daar zit dus precies het probleem. Mijn oplossing zou dan ook in de richting van een simpele hack zijn waardoor je beide browsers verschillende regels kunt voeden.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.