Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Foto SlideShow maken met Flash

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hi,

  Ik ben bezig met het maken van een slideshow in Flash, ik heb de een aantal pagina's aangemaakt maar nu moet het dus een lopent filmpje worden.

  Weet iemand misschien hoe ik de tijd ik kan stellen van het verspringen van de foto's?, als ik ze nou afspeel dan doet hij een paar frames per seconde en dat is natuuerlijk niet de bedoeling.

  Voorbaat dank, Peter
 • [quote:0d8649d5bd]als ik ze nou afspeel dan doet hij een paar frames per seconde en dat is natuuerlijk niet de bedoeling[/quote:0d8649d5bd]
  dat is natuurlijk wel de bedoeling. je kunt het aantal frames per seconde aanpassen, dan duurt het langer voordat het volgende frame verschijnt.
 • Oef, er zijn hier vele oplossingen voor te geven.

  Als eerste, welke flash versie gebruik je ? Voor de nieuwste versie(s) kun je ongetwijfeld een component downloaden via flash exchange. Ik zag onlangs bij de introductie van flash 8 ook een kant en klaar voorbeeld.

  Ipv van iets kant en klaar downloaden kun je aan de slag met de Form pagina's vanaf Flash 7 (alleen de pro versie geloof ik). Dan kun je zelf bepalen wanneer je naar een volgend scherm gaat.

  Besluit je toch geen van deze manieren te gebruiken en wil je het gewoon in de tijdslijn doen, dan kun je vanaf flash6 gebruik maken van de functie setInterval() (net zoals in javascript), bijvoorbeeld:

  [code:1:1b7767a0a5]
  function nextPage()
  {
  _root.gotoAndStop(_root._currentframe + 1);
  }

  setInterval(nextPage, 3000);
  [/code:1:1b7767a0a5]

  Zo wordt elke 3 seconde de functie nextPage aangeroepen, die de tijdlijn 1 frame verder zet.

  Eerst natuurlijk de tijdlijn standaard stil zetten door een stop() actie in het eerste frame.
 • Hier is één van die vele oplossingen:
  http://kirupa.com/developer/mx2004/xml_slideshow.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.