Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[actionscript]

Anoniem
bierk
4 antwoorden
 • Ik ben een leek op het gebied van flash, nu was ik toch genoodzaakt om iets in flash te fabriceren. Een klikbaar bannertje…

  Oke, bannertje gemaakt, op de bovenste laag een knop ter grote van de banner geplaatst en deze de volgende actionscript meegegeven:
  [code:1:b21d86e475]
  on (release) {
  getURL("http://www.url.nl", "_blank");
  }
  [/code:1:b21d86e475]

  De mouse over van de knop werkt, ik heb dit stukje actionscript gegoogled, maar ik weet er verder totaal niet vanaf. Kan iemand me helpen, ik zou hiermee erg geholpen zijn.
 • Wat werkt er dan niet…?

  Hoe heb je de button gemaakt?
  waar heb je die actionscriptcode geplaatst?

  Er zit overigens een meer dan uitgebreide handleiding bij flash (F1) als je iets niet weet kun je daar altijd kijken.
 • Ik heb iets over het hoofd gezien, vanwege veiligheids instellingen van ofwel flash 8 of vanwege mijn browser of vanwege mijn firewall… ik weet het niet … werd de link naar de pagina niet gevolgd.

  Maar na het maken van een banner in flash ben ik me af gaan vragen, wat is er allemaal mogelijk. En zijn er al voorbeelden ten aanzien van bijvoorbeeld, dat het aantal clicks opslaan van die banner wordt opgeslagen, of zelfs misschien het aantal mouse-overs, het aantal keer dat de banner wordt geladen.

  Wordt dit al toegepast en kent er iemand nog andere voorbeelden of sites die daarover hebben geschreven?
 • directe voorbeelden heb ik niet, maar met loadVariables of nog mooier flash remoting zijn al die dingen zeker mogelijk. Verwacht alleen geen kant en klare producten. Voor je zoiets in flash wil gaan maken zul je jezelf toch enigzins moeten inlezen in flash, bijvoorbeeld inderdaad over de veiligheidsregels waarbinnen flash speelt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.