Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Site ziet er niet goed uit in kleiner formaat van de browser

Anoniem
derkdejong
12 antwoorden
 • Hoi,

  Momenteel ben ik een site aan het ontwikkelen. Deze site heeft nu nog frames en ik maak gebruik van CSS.

  Wanneer het venster van de browser (IE, FF, Opera enz.) de maximale afmetingen bij een resolutie van 1024*768 heeft, ziet deze er uitstekend uit, Wordt de resolutie groter dan is er geen probleem, maar verander ik de resolutie naar bijvoorbeeld 800*600 of ik verander de afmetingen van de browser, dan word de site in elkaar gedrukt en komt er bijvoorbeeld tekst door elkaar te staan.

  Kan iemand mij op weg helpen om dit op te kunnen lossen?

  M.vr.gr., Dalertje
 • het is niet onlogisch dat je een volgezet scherm niet zonder meer in een lagere resolutie geperst krijgt.
  het heeft ook te maken met de lettergrootte die de kijker heeft ingesteld hoe het overkomt. je kunt het dus nooit iemand geheel naar de zin maken.

  is er een linkje dat we even met je kunnen meekijken?
 • Om te zorgen dat een site ook op 15 inch beeldschermen leesbaar is, maakt men meestal sites met een vaste breedte van 750px. Da's de makkelijkste oplossing.
  Je kunt ook een layout met variabele breedte nemen, waarbij je werkt met bijv. percentages.
  Wat voor jouw site een directe oplossing voor je probleem is, is zoals derkdejong zegt makkelijker te zeggen als we het probleem ook kunnen waarnemen.
 • Hoi,

  Ja, dat klopt. Zoals gezegd, de site is nog in ontwikkeling.

  Als ik andere sites bekijk, dan zien die er vaak beter uit in een kleiner scherm of andere resolutie dan die van mij.

  Btw, in het CSS file werk ik nu met bij een positionering met percentages i.p.v. pixels.

  test.mscentrumnijmegen.nl

  Nog een opmerking. Straks ga ik de frames weghalen en dan er div voor in plaats zetten. Zou dat helpen? Of kan ik beter alles in tabellen zetten? Of is het misschien beter om alles tzt in php om te zetten? Dat laatste weet ik overigens absoluut niet hoe dat moet?

  M.vr.gr., Dalertje
 • Oef foutje, nogmaals http://test.mscentrumnijmegen.nl/
 • Het enige dat bij mij er niet goed uit ziet met 800x600 is idd dat wegvallende rechterframe en die copyrightnotice. Dat met die copyright komt doordat je die niet met de flow van het document positioneert, maar absoluut. Volgens mij werkt het wel als je die style daarvan weghaalt.

  Frames vervangen door CSS is sowieso een goed idee. Tabellen gebruiken voor layout niet. Lees anders ff het topic CSS, HTML en starten met een website.

  PHP heeft niks met layout te maken. Waar het wel handig voor kan zijn, is om de gedeelten van je HTML-code die overal hetzelfde zijn (die nu je top- en rechterframe zijn) m.b.v. PHP te includen.

  Trouwens, je kunt je eigen berichten wijzigen als je inlogt en vervolgens het knopje 'wijzigen' (rechtsboven je bericht) aanklikt.
 • Dus eigenlijk vindt jij het wel meevallen.

  Ik moet zeggen dat ik de postionering van de dankzinnetjes op de startpagina heb veranderd door de 'top' op auto te zetten..en dat werkt.
  De copyright heb ik nu veranderd naar relative en dat lijkt ook goed te gaan. Alleen het navigatieframe is een probleem. Wanneer het scherm kleiner wordt, vallen er essentiele links weg. Een scrollbalk ernaast is ook geen optie (erg lelijk en ruimteverslindend). Weet jij voor nu hoe ik dit zou kunnen oplossen? Dit even los van het feit dat ik de frames straks vervang en stukjes PHP ga includen.

  Het antwoord is verder heel duidelijk, maar ik snap je opmerking m.b.t. 'wijzigen' niet Boelieboelie. Zou je mij dat kunnen uitleggen? Dank je.

  M. vr.gr., Dalertje
 • Denk ik nou dat het zo simpel is of denk ik verkeerd?

  Het rechter navigatieframe heeft nu toch een percentage van de totale breedte (16%)? Als je die instelt met een vaste pixel breedte dan daar i.e.g. geen last meer van.

  Dus in index.html dit veranderen:
  [code:1:4c1fe38c7b]<frameset rows="*" cols="*,16%" framespacing="1" frameborder="0">[/code:1:4c1fe38c7b]
  Naar:
  [code:1:4c1fe38c7b]<frameset rows="*" cols="*,170" framespacing="1" frameborder="0">[/code:1:4c1fe38c7b]
 • Hiervoor had ik al een vaste pixelbreedte ingegeven. Ik was wat aan het klooien. Vandaar een percentage. Deze had ik nog niet teruggezet. Nu dus wel. Toch bedankt SHARK.

  M.vr.gr., Dalertje
 • in 800x600 ziet het er absoluut niet uit, is het rechterframe zelfs niet geheel te lezen want het scrollt niet.

  ik denk dat je ervanuit moet gaan dat een aardig deel van de doelgroep, die immers al wat ouder is, sterke voorkeur heeft voor duidelijk leesbare schermen, en dus 800x600. die haken dus al heel snel af als een site slechts toegankelijk is.
 • Hoi,

  Eigenlijk geef jij Derkdejong een bevestiging waarom ik deze topic geopend heb. De doelgroep zal nog dikwijls gebruik maken van 800*600. Dus de toegankelijkheid moet aan hen ook voldoen. Maar nogmaals hoe kan ik ervoor zorgen dat de site ook in een kleiner formaat dan 1024*768 (behoorlijk) goed is?

  M.vr.gr., Dalertje
 • Hoi,

  Eigenlijk is het rechter\navigatieframe vooral een probleem. Smaller maken kan niet, want dan kunnen de links niet geheel erop. Wat kan ik hieraan doen?

  M.vr.gr., Dalertje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.