Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Lang CSS bestand of inline CSS?

Anoniem
berkery
4 antwoorden
 • Graag de mening van de experts hier :wink:

  Op mijn site hebben veel dingen een divje met het welbekende [i:caab2beb46]style=".." [/i:caab2beb46]erin. Deze komen allemaal eenmalig voor of zijn kleine dingen als [i:caab2beb46]style="font-size: 11px;height:15px;"[/i:caab2beb46].

  Wat is slimmer? Voor alles met meer dan 1 property een apart id/class aanmaken? :wink:
 • In principe alles in een class, maar niet alles in een css bestand.

  Inline styles, alhoewel ik ze soms wel quick en dirty gebruik, maakt het terugzoeken naar de opmaak wat lastiger. Ik geef een object dat maar op 1 pagina voorkomt een aparte class/id en definieer de style in de head. Worden dat heel veel styles, dan toch in een aparte css.
 • Als je zoveel inline styles nodig hebt vraag ik me af hoe je html is opgebouwd, eerlijk gezegd. Ik gebruik ze heel soms.
 • [quote:1c4ea13577="berkery"]Als je zoveel inline styles nodig hebt vraag ik me af hoe je html is opgebouwd, eerlijk gezegd. Ik gebruik ze heel soms.[/quote:1c4ea13577]http://www.ckv1.net/?page=rooster_1

  Opgebouwd met een table ja, dat omdat ik het idee heb dat ik nog niet expert genoeg in CSS ben om het netjes en browser ongevoelig in CSS te kunnen maken.

  Wat ik bedoel zijn dit soort dingen die ik er dan in heb zitten (en alleen op deze rooster paginas gebruik):[code:1:1c4ea13577] <div style="font-size:small;float:left;"><b>Bekijk keuzeactiviteiten per week in:</b><br>
  <a href="?page=rooster_1">Periode 1</a>
  - <a href="?page=rooster_2">Periode 2</a>
  - <a href="?page=rooster_3">Periode 3</a>
  - <a href="?page=rooster_4">Periode 4</a>
  </div>

  <div style="float:right;width:300px;text-align:right;font-size:small;">
  <b>Bekijk keuzeactiviteiten in domein:</b><br>
  <b>B:&nbsp;</b>
  <a href="?page=rooster_0&amp;select=B2">B2</a> -
  <a href="?page=rooster_0&amp;select=B3">B3</a>
  <b>&nbsp;&nbsp; C:&nbsp;</b>
  <a href="?page=rooster_0&amp;select=C1">C1</a> -
  <a href="?page=rooster_0&amp;select=C2">C2</a>
  <b>&nbsp;&nbsp; D:&nbsp;</b>
  <a href="?page=rooster_0&amp;select=D2">D2</a>
  </div>[/code:1:1c4ea13577]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord