Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Positionering van text en images?

Anoniem
dikkedarm
3 antwoorden
 • Als je text of een image op een bepaalde plaats op je website wil plaatsen moet je dan persé gebruik maken van tabellen/kolommen of kan je dit ook regelen met CSS? En hoe doe je dat dan in CSS? :o

  Ik deed dit eerst met layers maar dit is een ramp met sommige browsers omdat bij de ene wel goed staat en bij de andere teveel naar links of rechts staat. :cry:

  Nog een vraagje…als je een nieuwe html page aanmaakt dan kan je daaraan een css steel sheet koppelen dmv een link of import in DW wat is nou handiger importeren of linken ?
 • [quote:54d2c2e724="dikkedarm"]Als je text of een image op een bepaalde plaats op je website wil plaatsen moet je dan persé gebruik maken van tabellen/kolommen of kan je dit ook regelen met CSS? En hoe doe je dat dan in CSS? :o [/quote:54d2c2e724] dit kan :)

  [quote:54d2c2e724="dikkedarm"]
  Als je text of een image op een bepaalde plaats op je
  Nog een vraagje…als je een nieuwe html page aanmaakt dan kan je daaraan een css steel sheet koppelen dmv een link of import in DW wat is nou handiger importeren of linken ?[/quote:54d2c2e724] het makkelijkste is met een link bijv deze code:

  [code:1:54d2c2e724]<link rel="stylesheet" href="Plek_waar_je_stijlsheet_staat_bestandsnaam.css" media="screen" title="stylesheet" />[/code:1:54d2c2e724]

  die [b:54d2c2e724]href[/b:54d2c2e724] atriibuut is zeer belangrijk, daar geef je mee aan waar het bestaand staat, net zoals de <A> tag, met het media atribuut kun je aangeven op welke "platforms" hij wordt weergeven, zo kun je voor beeldscherm "screen" invullen, en voor printern "print" in vullen, en dat positoneren is even spelen met de margin, en padding in css voor die image :) precieser kan ik niet echt zijn.
 • [quote:9bf0c02a2d="dikkedarm"]Als je text of een image op een bepaalde plaats op je website wil plaatsen moet je dan persé gebruik maken van tabellen/kolommen of kan je dit ook regelen met CSS? En hoe doe je dat dan in CSS? :o [/quote:9bf0c02a2d]
  Als je een plaatje helemaal links of rechts wil hebben, dan werk je met float:left (of right). Wil je 'm iets opschuiven, dan idd met de margins spelen. Een andere oplossing is om de afstand tot de rand van het omhullende element aan te geven, bijv. top: 10px.

  Maar als je deze basisdingen niet snapt, dan is het misschien beter om eerst eens de tijd te nemen om wat te lezen en bijbehorende oefeningen te doen.

  Overigens leer je het meest door je niet te richten op de knopjes in DW, maar door zelf te coden in code-view m.b.v. voorbeelden uit boeken en internetartikelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.