Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

FLA. movie in proporties verkleinen

Anoniem
maIRnaairruJ
6 antwoorden
 • Ik heb een FLASH movie gemaakt en vind nu dat de movie te groot is in de HTML pagina.
  Is het mogelijk om alle gebruikte layers (de movie) met eenzelfde factor in één keer te verkleinen zodat er eigenlijk een nieuwe movie ontstaat maar dan met kleinere afmetingen? Dus, de lengte X hoogte verhouding moet hetzelfde blijven, alleen kleinere afmetingen.
 • Nee, niet makkelijk.

  In de laatste versies zou je een script kunnen schrijven met behulp van jsfl (javascript for flash) maar heel makkelijk zal dit niet gaan. O.a. doordat je voor het correct schalen alle objecten op een heel speciefieke plek in de movieclip moet zetten, omdat ze anders niet alleen van grootte, maar ook van positie veranderen.
 • Bekijk de sound objecten in je flash movie eens, vaak zijn dat de dingen die zo groot zijn.
 • Bedankt maIRnaairruJ voor je reactie. Ik heb inmiddels de layers één voor één aangepast en dat werkt uiteraard ook. Is wel een megaklus, ik verwachtte een handig tooltje binnen FLASH maar helaas. De volgende keer dus eerst beter nadenken over lengte X hoogte.

  En Arno, zoals je nu ws wel begrijpt hebben de soundeffecten geen invloed op de lengte X hoogte. Toch bedankt.
 • Als het je te doen was om de afmetingen van de uiteindelijke swf had je jezelf een hoop werk kunnen besparen door in je html de afmetingen van je movie in procenten i.p.v. absolute waarden te zetten.
 • Maar dan laat je het aan flash over om de boel goed te verschalen, met soms onverwachte en lelijke resultaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.