Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

uploaden geeft error aan

Anoniem
marcel blom
6 antwoorden
 • Ik heb onlangs mijn computer opgeschoond. Na alles er weer op te hebben gezet krijg ik het maar niet voor elkaar om Dreamweaver weer zo in te stellen dat hij verbinding maakt met de server om mijn homepage up te loaden. Wat ik ook instel, steeds weer krijg ik een foutmelding: cannot connect with remote server. Ik gebruik Dreamweaver MX. In mijn beeldscherm heb ik op rechts de mappen en files van de site. Daarboven zitten de knoppen om verbinding te maken en up te loaden. Wat doe ik verkeerd? Ik word er moedeloos van en zal ongetwijfeld weer iets stoms verkeerd doen/vergeten.
  Alvast bedankt,
  Marcel.
 • Heb je het al geprobeerd met een andere FTP-client? Zelf gebruik ik FileZilla, maar ik hoor ook veel goeds over SmartFTP
 • - Staat je firewall goed ingesteld?
  - Leg anders ff uit wat je nou precies in welk veld hebt ingevuld (zonder daadwerkelijk je login en wachtwoord te geven).
 • Ik doe het volgende:
  Ik vertel dat ik gebruik maak van een ftp server. Dan de naam van de host haal ik bij mijn server vandaan (wanadoo) incl gebruikersnaam en wwoord. Ook stel ik alle mogelijke variaties in van de firewall (want ik probeer alle mogelijkheden). Maar welk vinkje ik ook wel of niet invul, er komt steeds de foutmelding van een ftp error, couldn't find the remote host. Ik vul ook de map in waar ik bij de server mijn ruimte heb, ik vul in waar ik mijn mappen heb op mijn computer…. Ik weet niet wat ik nog meer in moet vullen. Ik heb wel een handleiding van Dreamwaever maar die is van een eerdere editie en niet alles is meer gelijk, slechts in hoofdlijnen dus ik vermoed dat ik een dom klein ding vergeet of niet goed uitvoer en dat het daarom niet wil.
  Als ik Wanadoo als ftp server gebruik kan ik wel tekst veranderen (die load ie dan wel up) maar foto's lukt dan weer niet. Op de site zie je dan op de plek waar de foto moet staan dat bekende rode kruisje. Dus dat is ook geen succes! Ik hoop dat ik nu wat meer info heb gegeven.
  Alvast dank voor de aandacht.
  MB
 • probeer anders zoals stijn zei een stand-alone ftp programma uit, is meestal ook iets uitgebreider. ik gebruik zelf smart-ftp, zie link van stijn, ben er zeer tevreden over, makkelijke user interface, ik kan er mee op me stekkie bij de provider komen( planet internet ) en op me eigen site. en je hoeft daar alleen maar het adres, je username, je w8woord, en de poort. in te vullen zoals bij de meeste ftp programma's ( volgens mij klink ik nu als een verkoper ) probeer er een paar uit volgens mij moet het dan goed gaan, en met die foto's staat in je code misschien foto.jpg maar is het foto.JPG of Foto.jpg ? want dat heeft allemaal invloed op dat kruisje
 • Als je wel tekst kunt uploaden, maar geen plaatjes, dan kan het bijv. liggen aan de verwijzing naar die plaatjes (het pad), of aan de grootte van de plaatjes.
  Probeer alle bestanden in lowercase namen en extensies te uploaden, zonder spaties (kan wel underscores of dashes bevatten), en pas de verwijzingen daar op aan. Het gaat vaak mis met inconsequente bestandsnamen.
  Ook kan het zijn dat je plaatje simpelweg te groot is om te uploaden. Zorg dat de plaatjes allemaal jpg- of gif-bestanden zijn, dan hoeven ze op superhoge kwaliteit nog steeds hoogstens 300 KB of zo te zijn. (Er zit soms een maximale bestandsgrootte aan dat je per bestand kunt uploaden.)

  Ik zou eerst bovenstaande proberen alvorens een ander programma te proberen.. Uploaden via DW is wel zo handig (ff editen, crtl+shift+U en het staat online).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.