Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

enter om in te loggen

Anoniem
Hansje
3 antwoorden
 • Ik ben een site aan het maken voor een orkest. Zij willen op hun site een deel waar enkel leden op kunnen. Het moet zelfs een wachtwoordveld zijn langswaar je naar 2 verschillende beveiligde zones naartoe kan. Zo heb ik dus een wachtwoord veld gemaakt met wat java enzo en als wachtwoord voor de leden heb ik 'test' genomen en voor de bestuursleden 'test2' zonder de '' natuurlijk. Ok, dat werkt goed, op 1 ding na: ik kan alleen maar inloggen door het wachtwoord in te vullen en dan met de muis op 'OK' te klikken. Maar het zou liefst ook moeten werken als ik 'enter' gebruik op het toetsenbord. Ik weet dat het moet kunnen maar ik vind niet hoe.
  Hier kan je zien wat ik heb:
  http://users.skynet.be/fa592539/Hansje/logon.htm
  Het is de bedoeling dat dit onderaan het menu komt, met het juiste wachtwoord krijg je dus een ander menu met meer mogelijkheden.

  Ow ja, ik vergeet nog te zeggen dat ik het wel op deze manier zou willen houden, zodat het wachtwoord nergens in de broncode is terug te vinden.

  Groetjes
  Hans
 • Drie zeikpuntjes:
  [list:b2a7ae5a69][*:b2a7ae5a69]Ooit eens van interpunctie gehoord?
  [*:b2a7ae5a69]Java != Javascript. Dit geeft al aan dat je weinig gezocht hebt.
  [*:b2a7ae5a69]Ik weet trouwens niet zeker of het op deze manier wél helemaal veilig is. Maar dat moet de expert maar vertellen[/list:u:b2a7ae5a69]Je zou dit kunnen gebruiken:[code:1:b2a7ae5a69]<input type="password" name="password" size=18 onKeyDown="if(event.keyCode==13) ww()">
  [/code:1:b2a7ae5a69]13 is de ASCII-waarde voor de enterknop.
 • je moet een ActionListener toevoegen aan je tekstveld.
  Als dat niet lukt, moet je ff de broncode van je applet..
  lama, tis Javascript, geen Java…( :evil: )

  Je moet aan je form-tag toeveogen: onSubmit="ww()"
  Volgens mij doet dat t m wel.

  Veilig is dit niet echt volgens mij. Je kan alleen naar een pagina worden gestuurd die ww.html heet. Wanneer iemand dus de structuur van je web-dir weet, weet ie ook welke combinaties hij.zij moet uitproberen om binnen te komen.
  Er zijn al veel betere beveiligingsmethoden op internet te vinden:
  Google

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.