Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] www.redmar.nl

Anoniem
dropkick
7 antwoorden
 • Na weken werken staat m'n nieuwe fotografiewebsite eindelijk online:

  [b:507a321f7a]http://www.redmar.nl[/b:507a321f7a]

  Graag jullie op- en aanmerkingen over de site.
  Met name:
  [list:507a321f7a]- Navigatie/gebruiksgemak
  - Onduidelijkheden?
  - Werking van "Breng uw stem uit/Verstuur aan een vriend"[list:507a321f7a]- Vul het formulier "Verstuur aan een vriend" ook eens onvolledig in, om de foutmelding te beoordelen[/list:u:507a321f7a]- En uiteraard alle andere dingen die opvallen[/list:u:507a321f7a]NB. Life in Pictures is een afgeschermd gedeelte. Inloggegevens worden aan genodigden verstrekt, zelf registreren is dus niet mogelijk. Graag wel eens proberen in te loggen met "een" gebruikersnaam en wachtwoord, om de foutmelding te beoordelen.

  [size=9:507a321f7a]Er is eerder een sitecheck geweest, de website is nu echter dusdanig veranderd dat ik maar een nieuw topic heb geopend.[/size:507a321f7a]
 • ik vind de kleurstelling enzo prima rustig als kader voor het hoofddoel: het bekijken van foto´s.
  de pagina-indeling vind ik eigenlijk een minpuntje voor een fotograaf van wie je toch een volwassen ´plaatje´ mag verwachten.
  op 800x600 loopt de tekst (op zich al kleine lettertjes) een eindje over de rechterkant heen en moet fors gescrolld worden, op 1024 x 768 is alleen het linksbovenste segment van de pagina gevuld. een site-opbouw die zich aanpast en het midden als referentie heeft, ware aan te bevelen.

  navigatie is op zich niks mis mee, dat werkt goed.
  stem uitbrengen werkt wel maar we zijn verwend door andere sites waar je dan meteen te zien krijgt hoe de andere stemmen zijn gevallen….

  inloggen lukt me niet (1x geprobeerd) en leidt terecht tot een verwijzing om een terugkoppeling van wachtwoord te krijgen. zo hoort het.
 • Weinig op aan te merken, alleen dat sommige dingen het niet doen als je javascript uit hebt, (stemmen, vertel een vriend, melding van foute login).

  Ik kijk ook altijd onder de kap naar de code (vooral als er qua layout weinig is aan te merken). Een menu is eigenlijk een lijst met links en daar zou je dan eigenlijk beter een lijst van kunnen maken (ul, li, etc.). Zie evt. Listutorial voor hoe je dat kunt stylen.

  Kopjes maak je door gebruik te maken van heading-elementen (h1, h2, etc.).

  En je zou de invoervelden kunnen labelen voor net wat betere toegankelijkheid, zie WaSP: Accessible forms.

  Idd dat je met 800x600 horizontaal moet scrollen zal voor sommigen niet zo handig zijn (10-20% van de mensen).

  Ik zie wel dat er over navigatie en knopjes is nagedacht, het is makkelijk om door de foto's te surfen. Je had volgens mij eerst een site met een vaag plus-knopje om te stemmen, nu is het veel duidelijker. Misschien kun je sommige links nog net wat duidelijker maken, bijv. door kleur en/of underline en/of bold maken.
 • Active Server Pages error 'ASP 0240'

  Script Engine Exception

  /default.asp

  A ScriptEngine threw expection 'C0000005' in 'IActiveScriptParse::ParseScriptText()' from 'CActiveScriptEngine::AddScriptlet()'.
 • Ok, dat is al een hele hoop suggesties, bedankt tot zover iig :)
  [list:804d950321]- Het probleem van 800x600 begrijp ik, heb het hier op 1024x768 bij weergave van een foto redelijk beeldvullend zonder scrollen. Is er nog een makkelijke manier om eventueel voor 800x600 dit beter toegankelijk te maken? In principe is aanpassen van het formaat van de foto geen optie.
  - Resultaat na stemmen laten zien klopt, was ik zo snel een beetje vergeten
  - JavaScript ondersteuning: Voor de alerts is natuurlijk een goede non-JS oplossing te vinden, maar is er ook een mogelijkheid voor het wisselen in css tussen display:hidden; en display:visible; zonder JS en zonder reloaden?
  - Kopjes zal ik veranderen naar <h1> etc.
  - Labels ook toevoegen[/list:u:804d950321]
  [quote:804d950321]Active Server Pages error 'ASP 0240'
  Script Engine Exception
  /default.asp
  A ScriptEngine threw expection 'C0000005' in 'IActiveScriptParse::ParseScriptText()' from 'CActiveScriptEngine::AddScriptlet()'[/quote:804d950321]
  Deze error heb ik nooit gehad, stukje google geeft iets over een geheugenprobleem bij m'n host.. zal er nog eens op letten anders zal ik hun daar eens over aanschrijven.
 • Vandaag krijg ik geen foutmelding :-?

  Site ziet er aardig uit. Ik zou hem inderdaad zoals derkdejong suggereert centreren.
 • Ik vind de kwaliteit van je thumbnails niet goed genoeg… (persoonlijk)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.